186

анонименс

преди 13 години

е уж щяхме да се разделяме с добро...пак ли да те мятам какво?!...ганкино хоро оффффффффффффффффф

185

Анонимен

преди 13 години

С две думи правителството не разбира проблемът БАН и незнае как да реформира академията и какви мерки да се предприемат. Ръководството на Академията разбира за какво става на въпрос, но е трудно да се скъса с мисленеото насаждане 30 години.

184

Анонимен

преди 13 години

но подходът на правителството е неправилен. Така ше изгонят и малкото способни учени навън. Трябва да се финансират само учените с международни публикации. Това е. Но няма да стане, защото администрацията не разбира това. Така че битката е безсмислена. Няма да оцелее способното.

183

Анонимен

преди 13 години

Бг науката трябва да тръгне по западен модел, иначе сме зле. Не сме конкурентноспособни. Дори способните руски учени работят в богатите държави. Ако ръководството на Академията не може да се справи с тази задача да назначи хора за това. Но пак няма да стане - защото прекалено много некадърници са обсебили ръководните постове и повечето са ченгета. Трябват реформи и отвън и отвътре, но в правилната посока. За сега ръководните постове са заети в 60% от ченгета. А държавата не хае, тя не знае как.

182

чичо

преди 13 години

Младия учен кой му плаща сметките и кой му издържа семейството като е неплатен, а интернета та пише и брише

181

outsider

преди 13 години

Аз също съм преподавател и мога да кажа, че, поне в специалността, в която водя занятия има много способни студенти. Така че не вярвам на този "рандеман" от 10%, ако става дума за инженерни специалности. Ако икономиката ни е зле, то не е заради вишистите. Парите у нас са в новобогаташи, на които са им дадени в куфарчета или по партийна протекция. Те никога не са били истински капиталисти и затова не движат икономиката, а търсят бърза печалба, и по легален и (ако могат) и по криминален начин.

180

до 222

преди 13 години

А знаеш ли защо студентите са брак - защото първо нямат никакви стимули да трупат знания и умения, второ идолите са разните правещи бързи пари мутри и далавераджии и трето - мижавата БГ икономика. А има и четвърто - в БГ студентите предпочитат да играят карти във фоайето или да гледат филмчета през WF на вуза, наместо да се самообразоват. Знания с фуния не се наливат. Вуз е по желание. Когато питаш, ти се дава,а когато блееш ти се дава това което си си поискал - едно готово нищо!

179

Любомирчо

преди 13 години

млад учен от БАНви покани Нека да видим дали някои от вас ще отидат на среща. Много сте смели пред компютрите. Всъщност може и да сте просто платените драскачи кой знае тези 50 милиона увеличение за МВР дали няма част от тях да отидат за настройване на масата в правилната посока. Ако наистина ви пука идете и вижте къде отиват данъците ви. Ако не за мен сте просто едни мухлювци. Млад учен от БАН моите уважения към работата ти много хора го разбират, ноза съжаление нацията изпростява.

178

Анонимен

преди 13 години

Отворенгяси, българската наука и БГ учените са дали много на света. Първо вземете се образовайте, после плюйте, щот науката не е кат копането на лозе, да не говорим, че за копането на лозе също е нужна наука, а не двама *** с мотика:)

177

Неграмотен

преди 13 години

"премиерът е много зает"Ама вие знаете ли колко е уморително да казваш аз това, аз онова, да режеш ленти и да се гавриш с хляба и солта, когато те посрещат?

176

преподавател в уни

преди 13 години

209, ситуацията е много зле - новозавършилите у нас трудно могат да бъдат наречени "специалисти" - те просто имат някаква диплома, но не стават за работа! - в по-голямата си част. Просто имат диплома. Смея да твърдя, че над 90% от "висшистите" ни изобщо не стават за работа - затова сме и на това дередже в държавата! От години университетите бълват брак - "рандеманът" е по-нисък от 10%!

175

смехурко

преди 13 години

То в цялата държава се краде, тия от бан да не би да са различни и там шефовете крадат, що се правят на ощепани моми

174

До 211

преди 13 години

Никой не обвинява вас. Само по-скромно с исканията. И знам че политиците и корупцията ни доведоха до тук, но вие като искате пари политиците няма да си бръкнат в техния джоб а ще дадат държавни пари и може даже да увеличат данъците. Успех в геофизиката и проекта ти. И не си хаби нервите в форума. Тук само нищим темите. Никой не е казал нещо чак толкова страшно. От политиците зависи всичко.

173

ти си ненормален, бе

преди 13 години

211, "Парите от нашите открития, къде са????????????? " - ти у ред ли си бе? Какви открития имате вие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

172

чудеса

преди 13 години

Ами то БАН се е превърнало в брокерска фирма бе хора, само се занимава с даване на имоти под наем.

171

ритни топковец

преди 13 години

*** народ лесно се управлявя-държавата това съме ние-боко-слънцето и Цецо-крадецо-наука не ни трябва-ние си знаеми да крадем,акъл от други нещем!!!

170

БАН

преди 13 години

Младият учен се разбесня и започна да обижда хората във форума наред. Което си означава, че от тази върхушка в БАН , свикнала да яде и пие на държавна софра и отчет да не дава. Естествено е , хората извън геофизиката да не могат да оценят великите научни постижения, ама те работят и плащат данъци, а хората от БАН живеят от тези техни данъци. Естествено е да искат да знаят как се изразходват техните пари. Ате се изразходват главно с крадене.

169

анонименс

преди 13 години

имам достойнство но то не е свързано с идването ми някъде и нямам за цел да печеля по точки аз съм се доказал където трябва а за платения драскач е ...весело.. :) тука платените са червени....сещаш ли се?!

168

Червената помия

преди 13 години

197, постоянно реват ,че нямаме управленски и административен капацитет.Колко новозавършили специалисти държавата назначи точно там, където има глад за такива кадри?Без връзки, без рушвет, без "ами сега какво ше праим"?А това са готови обучени кадри, за които държавата, респективно, всички ние сме трошили пари...Нямало учители по английски, не стигали доктори, никой не се хващал дознател или следовател в полицията?Разпределение както едно време 5 години по договор, или плаща държавната издръжка!

167

Анонимен

преди 13 години

Никой не плюе българската наука. Всички плюем българската наука каквато е в момента. Учените обвиняват държавата. Обикновенния човек обвинява учения че иска допълнително пари от неговите данъци. За мен като обикновен човек не искам парите на държавата които идват от мои данъци да отиват за нещо с което не съм запознат. Казваш "елате в БАН". Е не мислш че ние трябва да ходим до БАН за да видим за какво се харчат парите ни(на обикновенния човек). Пишете в медиите какво правите за БГ.