41

реалист

преди 6 години

Червената армия е Освободитека, колкото е Освободителка Истанбулската конфенция.

40

Анонимен

преди 6 години

Специално за България е брутален поробител. От какво точно ни е освободила?Тук сме си били свободни.

39

Хм

преди 6 години

Германците да не мрънкат срещу руснаците,а да се сърдят на себе си,щото сами тръгнаха към Москва,нормално е после да ги посрещнат в Берлин.Явно не са отчели френският опит!Сега и едни други искат да направят същото,ама ще им се счупи стомничката!Най-добре би било Мечката да си седи в бърлогата-гладна,жадна-какво ни интересува!?А сега тия,дето я изкараха,ще стоварят проблемите на нашата глава!И на тях няма да се размине,ама какво ни топли това????

38

venix

преди 6 години

Неблагодарници! Ако не беше Русия, отдавна щяхте да ходите чалмосани и ***! Обиколил съм много страни по целия свят, но толкова завистлив и *** народ като нашия никъде не съм видял! Не ви ли е срам, бе?!

37

Чичо

преди 6 години

Руснаците са велика нация, само това ще ви кажа!

36

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 32Предпочитам да сме двойно по-малки, но като ФГР или Ю. Корея пред това да сме като СК и ГДР, но с повече територия.

35

Анонимен

преди 6 години

До АнонименАз знам коя е причината да сме най-долните и пропадналите.Това, че сме един генетично прокажен и изначално гнил народ.Да. помагали са ни да се провалим.Да, има еничари, които ни дърпат на изток или запад.Но все пак сме мръснно и долнпробно племе от *** и гадини, и това ни проваля.

34

Анонимен

преди 6 години

И Хитлер като Сталин е бил слаб военен.Ако беше въоръжил всички руснаци, които се предават и искат да се бият срещу Сталин просто щеше да има още 6 млн. армия на своя страна. А той дава оръжие само на 2 млн. (РОА), и то трудно и след време, когато вече е може би късно.Сталин заради бездарието си пък убива милиони руснци, пращайки ги на сигурна смърт. Отделно репресиите по времето на войната се засилват и се говори за 20 млн. избити по заповед на Сталин само по време на войната.

33

Спиро

преди 6 години

Злото пребори, по-голямото зло. Сега сме под чехъла на трето зло.

32

Анонимен

преди 6 години

Поддръжниците на Хитлер тук забравят, че ако Хитлер не се беше разпрострял толкова, Червената армия никога нямаше да стъпи тук. Това, което направи Хитлер беше унищожаването на имунитета на великите сили, оставяйки след загубата си лесна плячка. Сърдете се на немците и на запада като цяло, защото западът години наред не си мърдаше пръста, докато Хитлер завземаше държави територия по територия. А след края на ВСВ Чърчил и Рузвелт ни оставиха на СССР.

31

Анонимен

преди 6 години

Хех, вижте сведенията за западния фронт. :D Портретът Чичо Сам се нуждае от теб, беше създаден с цел да събуди патриотизмът на американците, поради жестоко ниският им процент на доброволци. Години наред промиване на мозъка за нацистите и спират да ги приемат за хора. Има документирани 10 000 изнасилвания във Франция от американската армия(уж съюзници). Масово разстрели на германци и немски войници след като се предадът. После лагерите на американците където измират от глад,жажда, студ без покрив

30

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТрябваше след ВСВ да ни разделят като Германия после щяхме да се обединим и да не сме толкова зле, ама ни оставиха изцяло на ссср.След още 100 години демокрация, ако въобщи ни има, пак ще обвинявате СССР и Русия за тежкото ни положение. Отворете си очите за причините на нашите проблеми, само с омраза и промити мозъци не става работата. А колкото до източника на тази статия....

29

Анонимен

преди 6 години

Всъщност без финансовата помоща на САЩ, СССР нямаше да издържи дълго и въобще нямаше да можеда съществува. Ленин с неговото бездарие докарва в Русия НЕП (новая економическая политика) и страната, която може да изхрани света започва да гладува жестоко. САЩ се намесват и помагат. По времето на Втората световна САЩ се намесват и помагат. СССР просто няма как да издържи без техника, муниции и храна срещу добре организираните германци.

28

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

ВТОРАТА СВ . ВОЙНА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНА ОТ ГЕРМАНИЯ ,АКО ХИТЛЕР СЛУШАШЕ СЪВЕТИТЕ НА ГЕНЕРАЛИТЕ СИ ! ШАНСЪТ Е БИЛ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГРЕШКИТЕ НА ХИТЛЕР ,БЛАГОДАРЕНИЕ И НА ПОМОЩТА ,КОЯТО РУСИЯ ПОЛУЧАВА ОТ САЩ И СЪЮЗНИЦИТЕ

27

Анонимен

преди 6 години

Ами има исторически канали по телевизията! Една германка се изказа така, спомняйки си как я налазил червеноармейския сержант в избата: - Казах си, когато разбрах, че няма да ме убива - По добре руснак в мазето, отколкото американец /бомбардировач/ в небето! Толкова са били наплашени от американските мирни бомбардировки!

26

Циник до 21

преди 6 години

А ти СИ - ПЪРВО ПОКОЛЕНИЕ ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ НА БОКО ...ГЕРГОВ...ПЕЕВСКИ И КУРСЛАНИНОВА!ОГРИЗКА ОТ БОЛШЕВИЗМА!

25

zeus

преди 6 години

От DW май забравят, че ако техния човек с мустачките не беше нападнал СССР, Червената армия нямаше да им дойде на гости в Берлин след няколко години. Ако пък Франция и Англия бяха спрели Xитлер още при първите нарушения на договорите, когато още е бил слаб, половин Европа нямаше да е в съветския блок след края на войната.

24

Анонимен

преди 6 години

Харесвам Хитлер-борил се е за Германия!Но не разбирам защо е посегнал на Русия,нали неговата жел са били евреите ?

23

Анонимен

преди 6 години

Червените фашисти победиха *** фашисти.

22

анонимен

преди 6 години

не заиграваите с русия защото от изток дебне злото