61

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

МНОГО ИНТЕРЕСНА РАЗНОСМЕТКА С ТАКА НАРЕЧЕНАТА ПОБЕДА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ !ЧЕРНЕНАТА АРМИЯ ДАВА НАД 30 МИЛИОНА ЖЕРТВИ , А ГЕРМАНСКАТА АРМИЯ ДАВА ОКОЛО 5 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ! РАЗРУШЕНИЯТА В РУСИЯ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ РАЗРУШЕНИЯТА В ГЕРМАНИЯ ! ТА ПИТАМ , НА ТОВА ЛИ СЕ КАЗВА - ПОБЕДА ?!А ОТНОСНО ТОВА ДАЛИ РУСНАЦИТЕ СА ОКУПАТОРИ ИЛИ ОСВОБОДИТЕЛИ ?!РУСНАКА НИКОГА НЕ ОТИВА ДА ОСВОБОЖДАВА ,АКО НЯМА ЗА ЦЕЛ ДА ОКУПИРА !

60

Шанс за ВМВЛ

преди 6 години

А булгаропитеците са и..ди..оти

59

Анонимен

преди 6 години

До ГУРБЕТЧИЯКакто САЩ помага на Русия сега да се справи с терористите в Сирия, така и е помагала на СССР през ВСВ. САЩ на никой никога не е помагала, всичко е било бизнес и финансово заробване. Защо без причина толкова градове в Европа и Япония бяха срунати до земята, а много след капитулацията на Германия и съюзниците. Финансиране от банките на Ротчйлд с лихви на всички тези народи, включително нашият. Мъней е играта на войните за САЩ.

58

Анонимен

преди 6 години

Как се е радвал Хитлер ,че малка България е станала негов съюзник в войната!Хитлер казва-една от причините да нападам Русия е защото България е под нейно влияние!Хитлер е обещал на България че ако спечели войната ще върне всички завзети нейни земи.....Истината е че Германия са я грабили и Хитлер не е могъл да понесе това-затова започва да воюва !

57

Анонимен

преди 6 години

46 да бе стотици трилиони, запасите изпратени от САЩ не са били във формата на пари, а във формата на стока, точно толкова колкото Червената армия изразходва за 1 месец. Обсадата на Сталинград започва 1941, операция Оверлоард (десанта в Нормандия) започва 1944. Такива съюзници че чакаха или Сталин да измори германците или да чакат за примирие. 6 дни преди операция Оверлоард руснаците вече са на границата с Полша.Отделно операция Немислимо която САЩ и Англия обсъждат атака над СССР преди края ВСВ

56

Azz

преди 6 години

Лев Троцки??? Май е евреин ха.А сега вече се питайте защо руснаците никога няма да воюват с Израел и САЩ.И винаги ще са им пионки с цел да използват останалите народи.Така , че САЩ =Израел ,Русия=Израел.Както и да го въртим евреите ни командват.

55

Анонимен

преди 6 години

А на DW и преписвачката му известно ли им е какво се случва с Дрезден през 1945г? А и не е само Дрезден, има още 4-5 по-малки града. Нещо да имат да кажат по въпроса?

54

Зависи

преди 6 години

За всяка армия по време на война може да се каже и едното, и другото.Зависи кой дава оценката.Също така, ако си пряк свидетел на действията на някоя армия по време на война, зависи какво точно си наблюдавал.Субективният фактор също е от значение. Някои воини са с висок морал и не нарушават законите, други са рецидивисти, приели да идат на фронта, за да не лежат в затвора.

53

Анонимен

преди 6 години

Ако това, ако онова се беше случило...България се размина сравнително в добро здраве по време на ВСВ и след войната. Извлякохме най-доброто от съюза си с нацистите (Южна Добрудж) и от съюза си със съветите (ядрена технология, 6-та космическа нация, индустриализация). Естествено и двата режима си имаха големи минуси, но това вече е в миналото.

52

Анонимен

преди 6 години

Извинявам се, "бездушният закон"

51

Анонимен

преди 6 години

"... и човекът да намери зад отрехнатите двери мъртви старите хитри на бездетния закон". Жестоки времена и надежда за по щастлив живот. На война като на война. Победителите не ги съдят. Източна Европа обладана и изоставена. От кого, незнам.

50

Анонимен

преди 6 години

Е имат 20 млн. вътрешни жертви, т.е. убито по заповед на Сатрапа Сталин, за които се мълчеше и отделно 20 млн. жертви на войната, които до голяма степен са убити заради бездарието на сатрапа.

49

Наташа

преди 6 години

Този етнос е тотално гнил и отдаден на анархия, грабеж и беззаконие.И това не е от вчера, това е от жалките, полуробски и помиярски 1300 години.Не са ни криви нито турци, нито цгани, нито великите сили, нито марсиянците, нито...просто сме си такива.

48

Анонимен

преди 6 години

Не знам защо хората на Шеломов в България (петата колона) винаги се опитват да намесят белогвардейците Освободители, когато се говори за СССР.Едните са герои Освободители, другите са изверги.Нали точно розавата армия воюваше срещу бялата Царска Армия.

47

Анонимен

преди 6 години

36 бъркаш се нещо, 20 милиона са цивилните жертви на СССР след като нацистите влизат в СССР.

46

ВЪН САЩ от БГ

преди 6 години

Дойче Веле а кава е Американскта армия а? В момента България е окупирана от тези терористи. Американскта армия е виновна за убийствата на дестеки милиони хора и между нея и Ал акйад и ИД няма разлика. Тази армия сега е окупирала България

45

ТЮРК

преди 6 години

ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ БЪЛГАРИ-НАД 200 000 РУСКИ И СЪВЕТСКИ ВОЙНИЦИ СА ОСТАВИЛИ КОКАЛИТЕ СИ ЗА ВАС.....НЕБЛАГОДАРНИЦИ,ПРЕДАТЕЛИ,ЗАВИСТНИЦИ СТЕ.....ЗАТОВА И БОГ НЕ ВИ ДАВА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ КАЛТА.....ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН-РОМИТЕ,ТУРЦИТЕ,ЕВРЕИТЕ,КОМУНИСТИТЕ И Т.Н.ИДВА 3 МАРТ,ПОНЕ БЪДЕТЕ СМИРЕНИ ОКОЛО ТАЗИ ДАТА СПРЯМО РУСНАЦИТЕ И СЪВ. СЪЮЗ.....ПОРАЗНАХМЕ И СЕ ИЗУЧИХМЕ В ОНОВА ВРЕМЕ ПРЕДИ 1989 ГОДИНА-Е ЛОШИ ХОРА ЛИ СТАНАХМЕ.....САЩ И ЕВРОПА ВИ БОМБАРДИРАХА,РУСНАЦИТЕ И СЪВ. ВОЙСКИ УМРЯХА ЗА ВАС ПФУУУУУ

44

Жалко е...

преди 6 години

САЩ спасяват СССР и Червената армия като наливат милиарди долари с Ленд Лийз договора!Ако не бяха САЩ ... Русия щеше да е изчезнала отдавна.

43

Анонимен

преди 6 години

И руснаци и германци за мен като българен са и симпатични!Не е трябвало да се бият един срещу друг.Мир между тях е кошмар за Англия и САЩ. Важи и днес. Отлични бойци и армии всеки със своите си качества.Руснака е по издръжлив на военновременни мизерии, германеца е дисциплиниран, грамотен боец и техник! Паулус казва след 10 годишен престой в Русия - Тази държава не може да бъде победена! Преди 20 дни Вие го написахте тук!

42

Анонимен

преди 6 години

Това което се е случвало в София е песен сравнение с бомбандировките над 8 големи германски града, целеносачени денонощни атаки срещу цивилното население от англичани и американци. Атаки с фосфор, ниско прелитащи самолети обстрелват цивилните, *** и каквото намерят. Измират 3 000 000 цивилни германци по изключително жесток начин за 1 година. Затова съществува фразата в Германия ''по-добре руснак върху теб, отколкото американец над теб.''