27

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 6 години

Хич не ми дреме. Скоро обещах на слугата си да му купя айфон да си намери гадже че е закъсал.Може да съм богат но щедър и винаги ще помогна.Ама за сиднито не занм как вървят клошарските му проекти за препродажба на таблети под моста Харбър Бридж....скоро ще го смажат данъчните реформи щото той трябва да си декларира приходите си

26

Анонимен

преди 6 години

Много по-резултатно ще е премахването на максималния осигурителен праг и на максималната пенсия. Колкото повече, толкова повече.

25

Анонимен

преди 6 години

Всичко над 10 хиляди на месец е богат.

24

Анонимен

преди 6 години

Обаче ще трябва да се вкара и дефиниция за термина богати, защото разликата в нивата на заплатите е огромна. Въпроса е, дали богатите биха си декларирали доходите, ако им вдигнат данъците на 15-20 % ? Най-вероятно не ! Най-важно е да се диференцира ставката на ддс-то. В цял свят няма ддс върху храните или ако има е най-ниската възможна, обаче българите защото сме най-богати ни дърварят здраво. ДДС-то върху храни, лекарства, ток, вода и парно трябва да се намали възможно най-бързо, но едва ли.

23

Обърната скала

преди 6 години

Идеята на обърнатата скала е като при плоския данък - изсветляване на доходите. Сега в масовият случай се водят на минималната работна заплата, а на ръка без данъци и осигуровки взимат още доста пари, които може да са в пъти над официалната сума. Примерно човек с 510 лева официален облагаем доход, сега плаща 51 лева ДОД, а получава на ръка примерно още 1000 лева, за които не плаща осигуровки и данъци. Добре тези 510 лева да се обложат с по-голям данък, иначе няма справедливост за коректините.

22

Анонимен

преди 6 години

Никакви данъци не плащам в БГ , защото не искам да хрантутя ***.

21

=

преди 6 години

Тия псевдо икономисти от БКП/БСП ли са, защото само на тях им идват подобни умнотии в главите?

20

Обърната скала

преди 6 години

При такива огромни размери на укриване на доходи каквито има в България, плоският данък е необходимо да остане. Даже по-доброто решение е обърната скала за облагане на доходите. Примерно доходи до 500 лева с 20% данък. За сумите между 500 и 1000 лева 15% данък. За сумите между 1000 и 5000 лева 10% данък, а за сумите над 5000 лева 5% данък. При такава скала човек с 1000 лева облагаема сума ще плати 175 лева данък (100+75), а човек с 4000 лева облагаема сума, ще плати 475 лева данък (100+75+300)

19

Анонимен

преди 6 години

Изнасяйте се от тази *** България. Не знам кой ще остане да им работи.

18

Анонимен

преди 6 години

Каквато и да стане данъчната система, ТЯ ТРЯБВА ДА РАБОТИ! В крайна сметка плащат бедните, а богатите намират всякакви акробатики. Когато сключвам договор за услуги винаги ми казват, че искат плащане в брой за да издадат фактура без ДДС! Хайде данъчните да си заработват заплатите най-после! В никоя богата държава няма толкова нисък данък! Е, и не се краде толкова!

17

Анонимен

преди 6 години

С данъчния тормоз, още и още хора ще напускат държавата, умни БАН-аджии.Накрая няма да остане кой да плаща за социалните на братята ви от малцинствата.

16

Анонимен

преди 6 години

Справедливо?! Най-справедливо е всички да плащат фиксирана сума. Дори не и плосък данък, а ФИКСИРАНА СУМА. Защо трябва да се убивам от работа, за да изхранвам някакви маннгали без ден трудов стаж в живота си?! Ще имате да вземате.

15

Анонимен

преди 6 години

Скоро писаха, че и новите управляващи в Италия искат да въвеждат плосък данък. Тези от БАН са нафталинови икономисти.

14

Факт

преди 6 години

Общо взето резките данъчни промени не са добро нещо и връщане на старата система само ще усложни всичко.Може да се приеме опростена скала-до средна заплата 10%,а сумите над това-15 или 20%,но не повече.Българската фискална система залага най-вече на ДДС,така че преките данъци не са толкова важни.Освен това събираемостта им дори и при 10% е проблемна,да не говорим какво ще е при 30-40%.Данъчният апарат ще трябва да се разтърси из основи,ха-ха!

13

Олег

преди 6 години

И срещу какво ще прибират горницата данъци? Срещу кражби при разходите им! Данък Прасчо!

12

Бананоберач

преди 6 години

Хайде първо ниския данък да започне най-накрая да се събира, пък после да говорим за повишаване и промени. Сивата икономика у нас е над 40 процента, да не говорим за укрити обороти и ДДС

11

Икономист не от БАН

преди 6 години

А според мен трябва да се въведе наистина плосък данък. От всички по сто лева, например. А не както сега с това неравенство. Едни плащат 60 лв., а други 600 лв. върху заплатата

10

Анонимен

преди 6 години

То от такива икономисти държавата е на това дередже. Още по времето на соца имаше един виц за българските икономисти - че имат по голяма разрушителна сила от ракетите пършинг.

9

по-близо до масите

преди 6 години

В доклада не се споменава, обаче, колко от досега осигуряващите се на минимална заплата веднага ще преминат на "необлагаем доход" и няма въобще да плащат данък. Щото на теория всичко е в розово, но какво да кажем за едни пари под масата в плик.

8

Анонимен

преди 6 години

Всички държави стигнаха до извода, че плоският данък е по-доброто решение за икономиката, а тези пишман икономисти твърдят обратното. Да вземат всичките си тапии и да си ги ползват за тоалетна хартия. В момента в който ми вдигнат данъка веднага ще забележат как заплатата ми ще спадне до минималния праг. Ха ди ги видим тогава какво ще съберат. И без това половината заети се осигуряват на минималните прагове, а получават поне два пъти повече. После от къде да има прати за пенсии и т.н.