101

pras4o

преди 6 години

отпред

100

Просто е

преди 6 години

Червената армия брутална поробителка или храбра освободителка?За джендърите справедлива поробителка, за народа - необходима освободителка.Логиката ме наведе на тази мисъл..

99

Гробокопач

преди 6 години

Само Тангра може, никой друг не може да спре "Йод-Хе-Вау-Хе" или Йехова (Тетраграматона) и затова той е този, който ги "богоизбира" и екстремизира в богоизбраността. Затова Йехова е "Войнство", поради, което на политически план, Червената армия се създава от евреин.

98

Чичо ви

преди 6 години

До ЦиникТак точн[а]. "Давайте спички закурим!" също не помагало на българо-руските отношения до 1947-та. След това Народният съд разяснил къде нагледно-образно, къде нагледно-действено естеството на редовния месечен цикъл по съветски. (На 1 февруари почитаме жертвите на комунистическия режим). [В памет на дядо]

97

Членска карта №7

преди 6 години

Несокрушимая и легендарная,В боях познавшая радость побед

96

Анонимен

преди 6 години

Американската армия - брутална поробителка или храбра освободителка?

95

Анонимен

преди 6 години

Прабаба ми като е видяла как се държат немците, вежливи, добре облечени възпитани, с ръчни часовници, изгладени, чисти любезни, и после като е видяла простотията на червената армия, немити, скъсани, невъзпитани и направо си е викала "Аз съм фашистка!".

94

Росен

преди 6 години

Ало, българи, каква история четете вие? какви глупости пишете! Чели-недочели, чули-недочули и се излагат тук!Прочетете история поне от няколко източника и тогава пишете!Невежи!

93

Анонимен

преди 6 години

Имаше една въжена линия за пренасяне на руда от Мадан до Кърджали и си работеше през целият комунизъм и после след 1989 г. до някое време. Сега не работи вече, никой не я поддържа.Та мисълта ми е, че по времето на соца комунистите лъжеха, че била направена от руснаци и затова била толкова здрава.И след 1989 г. се разбра, че всъщност е направена от немци,когато се дошли тук, за отрицателно време и после работеше десетилетия.Предпочитам Мерцедес пред Москвич.Петата колона на Шеломов много лъже

92

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 88 Самия Сергей лавров каза в изблик на откровеност: Целия свят мрази Русия...Защо ли ?

91

Ха ха ха

преди 6 години

Каква е била Червената армия в случая е въпрос на гледна точка. Руснаците се опитват да ги изкарат герои, Американците се опитват да ги изкарат поробители. ... НИКОЙ, абсолютно никой не го интересува как е било в действителност. Едните скриват факти и преекспонират събития и не спират да хвалят. А другите , ровят за грешки и провали и шумно ги раздуват и разгласяват . Появяват се "неочаквани свидетели", "забравени документи", спомени на "свидетели" ...ЛЪЖИЦялата човешка история е такава ..

90

до99

преди 6 години

Отвори си учебника по история.

89

Росен

преди 6 години

Тук има един "Русский", дето представа си няма от нещата, но осъжда българите! Драги, българин НИКОГА не е воювал срещу руснаци в НИТО ЕДНА война!Запомни го, когато ни хулиш! А щом така пишеш на български, значи *** е българка и живееш тук. Не те ли е срам да пишеш срещу хората, сред които живееш?Руснаците нямат представа за нас и кой знае защо непрекъснато по руски форуми чета, че във всички войни сме воювали срещу Русия!Чиста лъжа! НИКОГА не сме воювали срещу Русия! Прочети повече исто

88

Анонимен

преди 6 години

До *** 92Да де потвърждаваш думите ми, че на практика вермахта докара червената армия у нас и Европа.

87

Я гледай....

преди 6 години

Я гледая, нали армията на съветите била непобедима.

86

Анонимен

преди 6 години

Факт е че където е газил руски бутиш, всички са зле.

85

Оруел

преди 6 години

Руснаците скоро пак ще направят традиционната разходка до Берлин :)

84

сони

преди 6 години

Според условията му Русия предава територия от над 1 милион км2, 30 милиона жители, репарации и контрибуции, само и само Германия да продължи борбата срещу западните демокрации, да ги изтощи и след това като укрепне Червената армия-да "освободи" цяла Европа. Опитите за освобождаване започват още 1919г., продължават през 1920, когато са разбити в една от 10-те най-велики битки в св. история-битката при Варшава . После следват подклаждане на въстания в Германия, България и тн.ЧА са роби.

83

Циник

преди 6 години

Докато Вермахта ремонтира в България мостове...електромрежа....и училища..ЧА тараши кoчини и кокошарници...краде ракия и дава "жертви" препили до смърт с краден метилов алкохолИзнасилва и убива

82

Анонимен

преди 6 години

Само да припомня, че ако Вермахта не беше отишъл на изток, Червената армия нямаше да дойде на запад, а вие продължавайте да си спорите кой е по-велик и кое е първото кокошката или яйцето.