40

Анонимен

преди 2 години

'' Руски филм '' ......................... поредната серия от хибридната война на Кремъл. Видяха, че изпуснаха България и сега се опитват да задържат поне македония в руска орбита.

39

Анонимен

преди 2 години

Солунските двама братя Кирил и Методии те са създали глаголицата а учениците им в Охрид създават Крилицата на коят пишем днес. Да не се забравя обаче че по времето когато се създава азбуката Охрид е бил в границите на България. Това че после Охрид е откъснат от България е друг въпрос. Там стоят едни много големи мозАци които са решили да има Македонска държава все едно Кържали да стане Турска губерния и държава. Македонците колкото повече рият толкова повече кал си хвърлят на гърба. Като Вол.

38

До анонимния

преди 2 години

Запознай се малко от малко с историята, и тогава коментирай! Още преди 35 години жена ми учеше история в СУ, и ми каза , че ако кажеш че Кирил и Методий са българи, ще те скъсат! Истината е ,че ние пишем на "кирилицата", която е създадена от неговите ученици, а глаголицата не се е наложила никъде! Дори и по руската телевизия го коментираха с половин уста! Но сега руснаците са решили да бъдат по-брутални в лъжите! Само омраза може да предизвика това в обикновеният българин! Не ги знам какво целят

37

Анонимен

преди 2 години

Това, че Кирил и Методий са били българи, македонци, славяни и т.н. са пълни глупости, разбира се. Били са византийски чиновници, образовани, натоварени със сериозно държавно поръчение и дипломатически мисии сред славяноговорящите държави. Другото нещо е, че която и карта в интернет да погледнете, на какъвто и да е език, илюстрираща държавите в Европа през 9-10 век, там никъде няма да видите да фигурира държавата Македония. Но държавата България си е там.

36

Разбрах

преди 2 години

Чак сега разбирам, че Кирил и Методий са ОТКРАДНАЛИ РУСКАТА АЗБУКА , СЪЗДАДЕНА МНОГО ПРЕДИ ТЯХ! ХА ХА ХА ХА! НАЙ- ВЕРОЯТНО ОТ КГБ :) А КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ, УЧЕНИЦИТЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ ОТ ШКОЛАТА В ПЛИСКА ПО ВРЕМЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЦАР СИМЕОН ЗАЩО ГИ НЯМА?! ИЛИ И ТОЙ Е МАКЕДОНЕЦ?

35

Истината

преди 2 години

Таз заблеяна азбука ни е отдалечила от цивилизования по онова време свят. Не разбирам какво толкова се радва народа на нея, че чак и 24ти май се празнува.

34

Даа!

преди 2 години

До ЬЬЬ... А не си ли го заслужаваме ?Понеже все сме големите тарикати и СЛУГИ , и сега , пак ли сме НЕЗАВИСИМИ !Защо имаме национален празник на ''независимостта'' ? От кой сме били независими , ..... даже и СЕГА ?ПОГЛЕДНИ УНГАРИЯ , ПОЛША И ДРУГИ ДЪРЖАВИ .

33

така е

преди 2 години

На територията на днешна Северна Македония е създадена българската азбука, а на територията на днешна Турция е бил Константинопол. А на територията на днешна Великобритания римският император Адриан е построил адриановия вал. Твърдението е вярно, но логиката е изкривена. Така може да кажат, че не римляните, а италианците са победили Картаген.

32

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Не може да бъде!!! Получих оргазъм от факта,че "новинарите" от Днес Бг отразяват поредната руска лицемерщина няколко дни по-късно. Изпипана журналистика,нали? Да вметнем и друг парадокс,а именно,че Руското посолство в София било уж в противоречие с Руското посолство в Скопие. Руснаците абсолютно и завинаги изгубиха Българите. Крадци на език и азбуки сте,руснаци ! Неблагодарници антибългари!Гнус ни е от вас!

31

Артисти

преди 2 години

Тези граждани не проумяха ли до сега, че Русия е най-голямата Българска държава?

30

Асан

преди 2 години

Кирил и Методи са гръци от Солун :)))

29

Алооо

преди 2 години

Значи и там има доста неграмотни хора. Съсипването на образователната система е навсякъде по света, не е само конкретно в една държава, регион или общност. Вижте по фейсбука и ютуб питат младежи всякакви елементарни въпроси и дават грешни отговори. Всичко е целенасочено да се създаде маса от лесно управляеми *** и да ги използват за евтина работна ръка, да са консуматори и за резервни части (парчета месо)

28

Анонимен

преди 2 години

Русия поиска от САЩ да изтегли структурите на НАТО от източна Европа и повече да не се разширяват на изток.

27

България

преди 2 години

Е била империя царят е платил на корил и методии да създадст азбука за поданиците.хазарите днешните руснаци са били първобитни диваци тогава, не че сега са по-ралични

26

Анонимен

преди 2 години

Всъщност, Глаголицата е правена във Великоморавия, а не в България. И е правена по заръка на Великоморавския Княз. Кирил и Методий не са българи, а са византийци/гърци и това е факт върху който дори не може да се спори - толкова чак е безспорен факт. А Кирилицата е правена от Климент Охридски и част от останалите ученици на Кирил и Методий, а не от самите Кирил и Методий. Така че наистина Кирил и Методий нямат нищо общо с Кирилицата. Само дето Кирилицата е Българска.

25

На Иван брат му

преди 2 години

Че какво да имат общо Кирил и Методий с България. Родени са в Солун в семейството на византийски военоначалник - Лъв. Остава и да са българи. Образовайте се малко, мозъците ви са като аспиринче...

24

Българин

преди 2 години

Предлагам да наложим девастейтинг санкции на Русия като забраним вноса на газ и нефт от Русия. Санкциите ще удушат икономиката на Русия и Русия ще фалира.

23

Българската азбука

преди 2 години

е измислена от Ленин ,усъвършенствана от Сталин, и доразвита от Путин.Това трябва да се набие в главата на всички съветски граждани граждани живеещи в Ссср-2 и в титовска-коминтернска РСМ.Слава на Ленин, Сталин, Тито, Димитров , Путин и всички останали комунистически айдуци.

22

питане !

преди 2 години

До Българин.. Ти ''българин'' от Факултето ли си ?

21

Все тая

преди 2 години

Е и? На мен лично ми е все тая коя е родината на славянската азбука. Не разбирам този рев, нямам си други неща на главата да се вълнувам от такива глупости