47

Кривондел

преди 6 години

Как данъците стимулират растежа, ей това не разбрах.

46

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 46Държавата спечели милиарди от плоския данък. Преди това масово се укриваха доходи, изготвяха се фалшиви фактури, плащаше се под масата заплати ....

45

Анонимен

преди 6 години

Колкото по-ниски са данъците, толкова повече инвеститори идват!! Кухитe лeйки ще изгонят и малкото инвеститори у нас и на българите пак ще им се види скъпа тоалетната хартия.

44

Анонимен

преди 6 години

До Жо6% пенсионно облагане естествено не отиваше в пенсионен фонд. Влизаше си в бюджета и от там за да могат Другарите да си живеят живота.

43

Анонимен

преди 6 години

Държавата губи милиарди от плосък данък и провинцията запустя.

42

Жо

преди 6 години

До Анонимен 38При твоя Живков ДОД беше 18 % плюс 8 % ергенски данък, плюс 2 % самооблагане, плюс 1 % профсъюз, плюс 6 % пенсионно осигуряване и др.

41

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 36И к'во точно работиш за 500 лв заплата ?!

40

Анонимен

преди 6 години

Ама за какъв плосък данък говори тоя "професор"????Та сегашното облагане е ПРОПОРЦИОНАЛНО, а не плоско!!!!Плоско щеше да е, ако на всеки се взимаше ЕДНАКВА НОМИНАЛНА сума, а не еднакъв ПРОЦЕНТ!Примерно аз получавам 500 лева, а комшията 1000 лева и на двамата се взима ПЛОСЪК ДАНЪК от по 100 лева.

39

Анонимен

преди 6 години

До AcOrPБогатият кръшка и ощетява бюджета. За неплатени данъци законът е затвор.

38

Анонимен

преди 6 години

Изкуственото подравняване води до тежки изкривявания в икономиката, ако днес въведем прогресивен данък и необлагаем минимум, какъв ще е ефекта другарю Минасян? Има ли във вашето докладче, оценка на въздействието при въвеждането на тази архаична данъчна система? Дълбоко се съмнявам! Типично по комунистически, в пространството се хвърлят едни захорасони истории, как ще цъфнем и вържем, под вещото покровителство на партията-майка, но как ще стане точно, не е ясно- демагогия и откровенна простотия.

37

AcOrP

преди 6 години

И защо трябва един "богат" които взима нормална заплата за ЕС около 8000 лв да плаща (в момента 800лв ДОД) а в същото време някой тарикат дето го осигуряват на минимална да плаща 51лв. А тоя нагъл дърт комунист иска прогресивно т.е нормалния работещ Българин вместо 800 лв да плаща 1600+ а тоя с 510лв тарикат да плаща 0. Ама всеки да си гледа своята паница за мен най-добрият вариант е всички да плащат еднакъв фиксиран данък. Примерно 100-200 лв на месец. Без значение дохода...

36

Анонимен

преди 6 години

Премахваме червените БАН-аджии, парите който спестяваме да им плащаме за глупостите, ще са повече отколкото ако въведеме прогресивно облагане. Съкращаваме половината МВР, парите пренасочваме към останалите служители и нови активи, съкращаваме половината НАП, на останалите се вдигат заплатите и отиват да изсветляват икономиката, за да се държат изкъсо, се реформира и съдебната система, хванат ли те с подкуп или да рекетираш и отиваш да редиш павета 5г. Има начин няма желание.

35

Анонимен

преди 6 години

Плоският данък докара жестока беднотия и настрои на гражданска война провинцията срещу София. Данък от 70-80 % за най-богатите както беше при Живков и данък печалба от 90 % за западните банки и фирми.

34

Ицо

преди 6 години

И за какво ще стане с парите от по-високите данъци? Ще изтекат по разни схеми, като КТБ и АЕЦ Белене?Ако се въведе смъртно наказание за политици - разстрел пред парламента, тогава съм съгласен да плащам и 50% данък.

33

Анонимен

преди 6 години

До Обърната скалаПИШЕШ ТАКА, ЗАЩОТО НЕ ВЗИМАШ 510 ЛВ ЗАПЛАТА, А АЗ ВЗИМАМ ТОЛКОВА, БРУТО. НЯМАМ НИЩО ПОД МАСАТА. И като всички имате информация за пари под масата, ЗАЩО НИКОЙ НИЩО НЕ ПРЕДПРИЕМА? Въпрасът е риторичен и децата му знаят отговора. По същата причина службите не правят проверки за нарушение на КТ, просто пак става въпрос за "пари под масата", ама не за мен и такива като мен.Нищо лично, просто факти, Бедните стават все по-бедни, а богатите, все по-богати. Нищо ново под слънцето.

32

Анонимен

преди 6 години

Икономисти ли? Това са долнопробни комунисти с дипломи по политикономия - тези слабоумници трябваше да с изринат от университетските и научни среди още през 90-те. Цялата статия е пародия, отказва да приема тези хора за икономисти, конкретно другаря Минасян е тотална дупка. Изготвили доклад? Смях, това е сбор от клиширани кръчмарски брътвежи. Плоския данък е най-справедлививото облагане, при него всеки внася в бюджета процент /10% у нас/ от дохода си и това не го казвам аз, а МВФ, СБ и т.н.

31

:)

преди 6 години

Aз пък смятам, че дъртите *** трябва се махнат от БАН. Това със сигурност ще подобри ефективността на работата на тази академия.

30

Анонимен

преди 6 години

Много хора ще се съгласят с тази промяна ако успоредно с нея отпадне осигурителния праг, прага на мах. пенсия и се въведат лични партиди за здравно осигуряване и семейно подоходно облагане.

29

Анонимен

преди 6 години

Това са сметки на парче. Трябва да се оправи изцяло системата. Да се включи семейно подоходно облагане, прагове на данъчна тежест (както в всички ЕС страни), облекчения при определени условия.

28

Анонимен

преди 6 години

До 26. Напълно съм съгласен, а ако се въведе необлагаем минимум, ще се загубят и тези 51 лева, които сега отиват в бюджета. Хората, които ще спестят от въвеждането на такъв минимум ще са бизнесмените, защото няма да заделят ресурс за плащане на данъци, а просто ще намалят заплатите на служителите си, така че пак да получават същата сума, както преди евентуалната промяна !