67

Анонимен

преди 6 години

Австрия - необлагаем минимум 11800 евро годишно. до 35000 евро годишно - 19%, над 35000 - 23%. Точка. Ако го нагласим за БГ - Необлагаем минимум 1000 лв. От 1000 до 3000 - 15%, Над 3000 - 20%. Точка. Все пак най-честно би било - Необлагаем минимум - 1500 лв. Над 1500 лв. - 10%. Две точки:) А Гарабед Минасян е обикновен червен профвсор. Можете спокойно да го пропуснете. Проблема не е в данъците, а какво остава разполагаемо след тях. Под 1500 лв. - мизерия, бедност и липса на растеж. 3 точки:)))

66

опетков

преди 6 години

До Анонимен Винаги е било така, като обща сума "бедните" плащат повече от богатите. В БГ има спекулация за това кои са бедни и кои богати. Всички, работещи на заплата могат да бъдат най-много средни, затова е смешно да се говори за ножица между бедни и богати и че доход 4000 лв на месец те правел "богат". А на истински богатите доходите въобще не могат да се хванат нито с прогресивен, нито с плосък данък. Тук става въпрос за корпоративен данък, приходите от който у нас са смешни - под 2.5 млрд.

65

Анонимен

преди 6 години

"Може да имате плосък данък или демокрация, но не и двете!". Това е мисъл на известни учени от Кембриджкия университет

64

Дърт комунист

преди 6 години

90% данък за богатите и преразпределяне на блага и капитали към ткзс-арите и ***! Ура, другаре!

63

Анонимен

преди 6 години

До pkboevЩом източват данъци следва затвор. Такива фирми само укриват или източват ДДС и ДОД и държавата няма полза от тях.

62

Анонимен

преди 6 години

По цял свят данък печалба е плосък. Прогресивния данък навскякъде е за работещите и удря най-масовите заплати и артисти с големи хонорари. Иначе печалбата на фирмите, парите от дивиденти, от запазени права, от бостови операции са с плосък данък, или дори не се облагат в бякои страни. Въведе ли се плосък данък това означава да ударят със 50% заплатите от 1000-2000 лева. Каква полза само за тези с 10 хил да плащат 50%, те са една шепа хора и ще намерят начин да ги укирят.

61

Анонимен

преди 6 години

До АнонименИ к'во точно работиш за 500 лв заплата ?!............Въпросът е 500 лв заплата ли е? И в кой град работя?София не е България. Още повоче това, което работя Е НЕОБХОДИМО, КАТО ДЕЙНОСТ, ЗАЩОТО Е ПЕЧЕЛИВШО ЗА МОИТЕ ШЕФОВЕ, ИНАЧЕ БИХА ГО ЗАКРИЛИ.Извъдът е ясен, въпреки, че ми е болно да си го прозная и то е,щом има балами да се навиват да работят за тия пари, защо да им давам повече. Така ли е?

60

Анонимен

преди 6 години

В цивилизованите развити държави няма плосък данък.

59

pkboev

преди 6 години

От първа ръка мога да кажа, че поне 30% от средните и големи IT фирми в София ще прекратят дейност до 1 година при въвеждане на прогресивен данък. Това на практика означава приключване на сектора.Може би наистина е доста важно за доста хора "на Вуте да му е зле", но замислете се кои са наистина богатите в България и дали тях ще засегнете по някакъв начин. Вместо да удари "бизнесмени", които от край време работят на тъмно и държат пари в чужбина, това ще приключи малкото работещи за добри пари.

58

Анонимен

преди 6 години

"В развитите страни плоският данък се разглежда като антисоциален, а от там и като антидемократичен, защото социалната справедливост се разглежда като важен елемент на демокрацията".

57

Анонимен

преди 6 години

Плоският данък е в полза на богатите, на бедните взима и малкото от мизерните заплати. Трябва да има необлагаем минимум.

56

Анонимен

преди 6 години

Не може да си икономист и да твърдиш, че не пазара, а държавата ще решава кой колко да изкарва, а ако някой дръзне да печели повече от масата, да се наказва тежко - в това няма грам икономическа мисъл, а само инфантилен популизъм. Има и нещо друго което другарите от БАН, очевадно не могат или не искат да проумеят - данъчна система на много скорости /ставки/ се управлява много трудно, ще е необходима по-голяма адмистрация, а измамите неминуемо ще нарастнат, особено при ДДС е много рисково.

55

Анонимен

преди 6 години

На тия от БАН им личи съветското образование :)))

54

Анонимен

преди 6 години

С този плосък данък се отвори ножицата между бедни и богати. Бедните поемат огромната част от данъците, защото са мнозинство, може би около 80 %.

53

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 49Укриват данък, защото Костов и царя не ги арестуваше.

52

Анонимен

преди 6 години

До 48Нали имаме плосък данък, зако избягаха инвеститорите? Защото не работи съдебната система и има корупция.

51

Анонимен

преди 6 години

До ЖоБеше за най-ниските заплати, а нагоре стигаше до 90 % за 8 хиляди лева.

50

Българска банка

преди 6 години

Значи - РЕКЕТЬОР. Внасяш пари-отдръжки, теглиш - отдръжки, превждаш отдръжки, лихви- отрицателни. Накрая излизаш ЗАДЛЪЖНЯЛ. НЕ ВНАСЯЙ ПАРИ В Б. БАНКИ, особенно валута - ЗА ДА НЕ ОСТАНЕТЕ ГОЛИ. А БНБ видяхте как позволи да се ограби КТБ.

49

Анонимен

преди 6 години

Един нобелов лауреант по иконимика беше казал, че социалист икономист няма или си икономист, или социалист /популист/, двете са несъвместими. Наивно-глуповато е да се твърди, че с увеличавене на данъчната тежест ще увеличаваме БВП, още по-глупаво е да се твърди, че пряка държавна намеса в икономиката ще доведе икономически разцвет и всеобщо благосъстояние, напротив историята е недвусмислено показва, че ефекта е точно обратния.

48

Анонимен

преди 6 години

Имаше един министър на финансите дето даде едно определение за тези в БАН. За съжаление е много прав. След екшъна с Белене поредна простотия. Щом Румен Гечев е там, спираме дотук.