120

Българин

преди 2 години

Спомням си документален руски филм за Ванга, как започнала да познава, и славата и се разнесла из цял..."Македония"! Перверзията набира сила! Да не забравяме все пак ,че храмът и се казва..."Света Петка Българска"! Истината е ,че в "Империята на злото" има цели институти, които се занимават да фалшифицират и манипулират историческата истина! На самото Кремълско Жуже азбуката му идвала от ..."Македонските"земи! Хубавото е , че и доста българи ще научат истината за собствената им азбука!

119

Тольо

преди 2 години

До ДианаАбе Диана или както е там руското ти име ,от къде ги изкара тези истини.Вземи се ограмоти малко ,почти, научи.Да истина е ,че по това време нее съществувала Русия.И по земите които сега са руски хората които е имало са живеели като лалугери в землянки и също е истина ,че руснаците не са славяни а викинги като финландците и част от поляците.

118

Анонимен

преди 2 години

Водя спор с някакъв блогър, който поддържа тезата, че руснаците са автори на славянската азбука. Не съм историк.Поводът беше видеоклип, в който известният Михаил Задорнов, вече покойник, нагло каза, че Кирил и Методий пътували към Киев и там ги срещналедин мужик, който им предал азбуката , написана на една дъсчица. И за подкрепа цитира -аз, буки, веди и т.н..Възмущението ми предизвика отговори, които ще нарека нагли.Мисля, че думата трябва да имат нашите историци най-после!

117

Анонимен

преди 2 години

Ето кой създава проблемите около Македония --- Русия !

116

xexe

преди 2 години

някой като каже, че кирил и методи са българи ми иде да го цапардосам с учебника по история.

115

Анонимен

преди 2 години

До Евросифилистик Като вече няма как да защитавате откритата провокация от Москва, и започнахте с безмислиците, а? Колко жалко е да защитаваш тези, които се опитват да ти изличат идентичността?

114

Икономист

преди 2 години

До Диана По голяма глупост не бях чел ;( През 9-ти век не е съществувала България?! Учениците на Кирил и Методий, които създават Кирилицата, къде я създават?! В "държавата Македония"?! Къде си учила история, моме?! Как си предтавяш една групичка книжовници да създадат нова азбука и да я разпространят на хиляди километри без силна държава зад гърба си?!

113

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Коя е най-старата руска книга? Някой знае ли? Аз ще Ви кажа,защото съм правил лични изследвания на текстовете. Това е "Новгородскоят кодекс" и не е руска ,а писана от Българи Българска Книга,като наложеният върху първият текст е категорично БОГОМИЛСКИ текст. Хайде бе,руснаци,защо не приемате очевидните фактологически реалности? Защо ни мразите толкова много? Защото сте комплексари пред Българският Исторически и Лингвистичен Цивилизационен Подвиг! Затова!Безсрамници!

112

Кръстьо

преди 2 години

1. По времето на Кирил и Методий България е съществувала2. По времето на Кирил и Методий Гърция не е съществувала, а е съществувала Ромейска империя3. Македония тогава и Македония сега са две съвсем различни области4. Братята са българи - поне по баща със сигурност5. Националноста не е играла никаква роля в многонационалната Ромейска империя6. Братята не са направили Кирилицата, а Глаголицата. Кирилицата е направена от свети Климент Охридски7. и т.н. и т.н. ...

111

Анонимен

преди 2 години

До Мнение "Англосаксите" Другарю, събуди се, филма е руски, и разпространяван с любезното съдействие на руските копои в РСМ.

110

Анонимен

преди 2 години

ами който плаща той поръчва музиката. Македония е отделила 30 милиона евра за кампанията си за ЕС членство. В Русия киностудия жадни за пари има бол. Никъде не видях във филма че това е официална позиция на Русия .

109

Анонимен

преди 2 години

Няма такова нещо като славянска държава, език, азбука и т.н. Излишно се вдига шум покрай този нелеп филм. Всеки има право да си направи филм, даже и руските учени-комунисти.

108

Мнение

преди 2 години

Англосаксите обичат това-да има дрязги,караници,противопоставяния и даже войни между народи говорещи близки езици които преди 100-200 години са били още по близки и да се превежда между руски и български на английски език и то с отвратителен руски или български акцент!

107

Анонимен

преди 2 години

Няма такъв народ, освен нашият, който да издигне паметници на всеки километър на армията, която ни нападна и 45години ни ограбваше и убиваше несъгласните с този терор,подпомагана от марионетката БКП.Че и националния празник беше денят в който ни окупираха

106

Девер Петко

преди 2 години

До Анонимен Да,бе! Със светски имена Срахота и Църхо.

105

Диана

преди 2 години

Прод. от 114 Но не е истина, че Кирил и Методи не са българи! Те самите се определят като българи, не като македонци..Всички тези нападки в последните 30 г. към България и българите ги дължим на любимите си съседи от юг..Истината е, че ние още нищо не сме видели - нужно е да се запасим с търпение и да подклаждаме чувството си за хумор - какво можеш да кажеш на някой, който казва на бялото черно?! Просто някои руснаци са решили да се присъединяват към Запада и му лижат з-ника, значи..Руснаци!..

104

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 121 "Реално Кирил и Методий не са стъпвали в България,това не е лъжа.Те са византийски висши чиновници и няма данни да имат някаква съпричастност към България" Майка им е българка, но да не ти пука. Това е най-малкия проблем на тази манипулация.

103

От лагера Беляне

преди 2 години

Слушах ббс с антена.Хванаха ме осъдиха ме на 8 ГД.На 4 г ме изкараха на плаца стреляха 3 ти за мое щастие куршума мина през косата сложиха ме веднага в чувал и ме метнаха във водите .Щастие чувала не бе вързан ,но ада продължи .Над 30 г живях без документи .Това е истинска история на дядо ми.

102

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

До Българин.Въпросът не е в това къде живее авторът на филма,а каква бе реакцията на властимащите в Москва. Реакцията на властимащите им в Скопие и София доказаха политическа шизофрения. Освен Лихачов и Пушкин трудно може да се намери някой,който из Москва да е изрекъл истината,че руският е всъщност Български език. Защо от Москва просто не ни върнат архивите?Защо не отворят Българските архиви? И чии крепят Българските архиви в Москва? Чакам отговор! Това ли им е братското отношение!

101

Анонимен

преди 2 години

Реално Кирил и Методий не са стъпвали в България,това не е лъжа.Те са византийски висши чиновници и няма данни да имат някаква съпричастност към България.Поръчението им от Византийският Император е да създадат азбука която да се ползва от гражданите на Великоморавия,които са славяни.Кирил и Методий също са славяни от Византия.Във Византия и на Балканите славяни живеят още преди да дойдат прабългарите.Така че нека да боравиме с данни в споровете,спокойно и аргументирано,за да се стига до истината