127

Беден

преди 6 години

Справедливо е тези които взимат по-високи заплати да плащат повече данък от тези с ниските заплати, те самита имат полза от това защото така парите им отиват при бедните с ниските заплати коиото консумират повече и това развива икономиката и всички имат полза.

126

до 114 Мирослав

преди 6 години

За да има социална държава-хората трялва да вярват в тази държава. Ти, лично Мирославчо вярваш ли, че твоите пари отиват за социално слабите, за нуждите на всички, за равенството на хората, или отиват за: Правителствен самолет на Бистришките тигри, обречени още от идеята икономически проекти- като АЕЦ,; Кражбите с КТБ...Пиши моля те Мирославчо, вярваш ли---и после обвинявай нас, трудовите хора, които цял живот работят за да получава пенсия всички - примерно осъден на 20 г. затвор за убийство.

125

Iceblast88

преди 6 години

До МирославДа ти го обесня на достатъчно ниско ниво за да разбереш:Съгласен ли си от твоя семеен бюджет (в които аз не внасям и стотинка) да ми купите ферари за да има равенство?Не нали? Еми принципа е същия. И ще ти го кажа по още по *** начин: Колкото повече данъци плащаш в тази държава, то толкова по малко права имаш! Защото ако ти и жена ти (мъжа ти) се осигурявате на 1500 лева то детето ви няма да има право на детски, няма да може да ползва общежитие, да получава стипендия за успех и тн!

124

Анонимен

преди 6 години

До МирославСоциална държава и фалшива солидарност, означават единствено пропадане в бездната на посредствеността и логичната всеобща деградация. Каква е логиката едни плащат повече от другите? С какво едните са по-специални от другите? Какво значи бедни и богати? Защо гледаш в чуждата паничка и смяташ, че тя ти принадлежи? Защо смяташ за справедливо и морално, аз да работя, а ти да харчиш мойте пари? А какво ще стане, ако ми писне, спра да работя и поискам държавата да обгрижва като теб?

123

Олег

преди 6 години

До Анонимен 123Интересно като няма с под 3000лв. колежката вдясно от мен какво е?

122

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 119По твойта логика в България трябва да живеят само хиляда човека със заплати по 8 хиляди лева, а останалите измират, защото "пазара" им давал по 500 лева и не могат нито да се хранят нито да се лекуват или се избиват защото МВР няма пари.

121

Анонимен

преди 6 години

До Анонименнито гарантира, нито е обичайно, масово са на 1500-2000 лева

120

до 102

преди 6 години

Държавният бюджет се пълни от коствени данъци (ДДС/акцизи) повече, отколкото от подоходен данък. А и чудесни примери си дал, хайде сега обърни тези доходи, които са необлагаеми в UK/DE в брутни левови заплати и виж как се връзва с прагът, при които тук искат да е в сила максималното облагане - малко над техните необлагаеми прагове :) Не вярвам да проработи, а самият опит да се въведе има шанс буквално да унищожи един от проспериращите сектори у нас

119

Анонимен

преди 6 години

До 103. Точно това е проблема, че тези пари не влизат в икономиката, те влизат в джоба на бизнесмена. Тези фирми са с аутсорсинг дейност и ддс не плащат защото предоставят услугата на чуждестранни фирми, така че евентуалната полза е, ако дружествата излизат на печалба, а всички знаем, че това е манипулируемо. Нямам нищо против тази дейност, но смятам, че хората с високи доходи над 5000 лева трябва да плащат високи данъци.

118

Олег

преди 6 години

До Анонимен 120Не съм забелязал да е обичайно чак толкова, освен в някои фирми, на най-най-добрите.

117

Анонимен

преди 6 години

Богатите трябва да плащат по-високи данъци, това е и в техен интерес, защото после се инвестира в инфраструктура например, което е полезно за бизнеса им.

116

Iceblast88

преди 6 години

Докато държавата не си оправи кочинката данъците ще се плащат все по малко и по малко. Хайде като за начало да въведем закон, че ако си над 18 и си физически и психически здрав, а нямаш осигуровки то ти за държавата да не съществуваш. Знаете ли колко бързо парите ще започнат да стигат като се отрежат всички ***? 3. Държавните служители да започнат да плащат данъци!4. Каква е тази простотия 40% данъци като взимаш пари и 20% като ги харчиш - билет вход и после билет изход!

115

Анонимен

преди 6 години

До ОлегМид левел (2+ години) с заплата под 3000 лв няма.

114

Олег

преди 6 години

До МирославНормално е за тебе, дето чакаш да ги вземеш. Ама не е нормално някой да ги даде на такива дето чакат да ги вземат!

113

Капиталист

преди 6 години

Държавата да се взима от работниците които взимат повече и да се дава на работниците с по ниски заплати - така е на запад в проспериращите капиталистически страни. Там заплатите на средната класа вече се облагат с 50% данък, това означава, че в България масовата заплата от 1000 лева трябва да се обложи с 40-50% данък каткто на запад. Уравпновиловките като плосък данък за всички са останали от социализма, за това се провали сициализма, защото всички плащаха по равно 10% и даже по малко данък.

112

Анонимен

преди 6 години

До ОлегНе гарантира, но е обичайно.

111

Анонимен

преди 6 години

Прогресивното облагане на физическите лица, означава че в нашето общество има нагласата, че онези които имат знания и умения, онези положили усилия да се образоват, онези които работят усърдно, трябва да се накажат и изкараните от тях пари да им се отнемат насилствено и да се дадат на онези които ги мързи, които нямат образование и нямат желание да придобият такова, с една дума посредствените хора. И това ние наричаме справедливост? Така ние смятаме, че ще постигне икономически растеж?

110

Анонимен

преди 6 години

ИТ бизнеса в БГ докарва около 8% от БВП. Има мегдан за двойно повече работни места. За справка, туризмът докарва около 15% от БВП.

109

Олег

преди 6 години

До Анонимен 107Гарантирам, че наистина е 1200 лв началната заплата, а опита от 10 години не гарантира нищо над 2500 лв.

108

Луд

преди 6 години

Прекрасно, колкото повече си учил и работиш, толко повече плащаш. Да живеят мързелите. Да не се учудите, ако сивия сектор се удвои.