25

Факт

преди 2 години

В СУ ,,Св. Климент Охридски", вече има и магистърска програма по "Македонистика", която изучава езика, историята, литературата и културата на Северна Македония, защото сключиха договор със Скопския държавен университет за взаимно сътрудничество. Фактически вече може човек да научи повече за Македония с тази магистърска специалност и да се реализира добре.

24

Румен Радев

преди 2 години

Северомакетата могат да видят ЕС само през български паспорт или сливане с България!

23

Анонимен

преди 2 години

Абе,Стево,в Македония всички са българи,как няма да ги впишеш в конституцията?За последните години 120000 от тях взеха български паспорти,а там пише народност българин.Какво още искаш?

22

Анонимен

преди 2 години

А защо възприемаш като клякане всичко това? Това са просто политически игри.

21

Мдаа

преди 2 години

Не ми се иска да клякаме пред македония - но - сащ може да ни наложат санкцииЗасега не обмисляли - което е сериозно предупреждение пред -бг

20

А на тоя мистър

преди 2 години

Дядо му как се е казвал и от дека е ?

19

А те

преди 2 години

Посягат на нашата история. Иначе ако искат и северномадагаскарци да се наричат. Идентичността ще се остане - родоотстъпници и маскари.

18

Алооо

преди 2 години

Или ние ще клекнем или те. Въпрос на време е и кой ще се продаде първи. Защо си мисля,че ние ще клекнем? Като ни напънат американците, ще дадат и некой лев де и аре всичко е забравено, всичко е простено и готово.

17

Анонимен

преди 2 години

Не е необходимо да си в конституцията за да се чувстваш част от една група.Аз съм фен на Атлетико Мадрид и се чувствам като част от този отбор.Не е необходимо Радев или Пендаровски да го признава това.По -важно е как живея.Дали съм фен или не,не е важно за мен,но по-важно е да съм свободен,никой да не ми пречи в това да съм фен или да не съм Празни приказки

16

Ох

преди 2 години

Айде стойте си още 50 години в Югославия

15

Анонимен

преди 2 години

Даже Македонците за някакви си 30 години успяха да си подредят държавата.Чиста столица -хубав стадион.Успяха да си изградят и елит.Вижте нивото на Пендаровски и го сравнете с нашите злобни хорица.Едва ли в Македнония ,която е на 30 г ще видите шоумени и рапери да правят промяната.Факт.Изпревариха ни и те!

14

Анонимен

преди 2 години

Този има ли български паспорт? Да.

13

354

преди 2 години

Е, тогава защо на нас някой може да ни казва, дали рсм да бъде допусната до ЕС!

12

Анонимен

преди 2 години

Стево,Стевоо,земи се у ръце,ако сакаш у Европа.

11

Кирил Петков

преди 2 години

Веднага отнемаме българския паспорт на тоя! Никога ЕС!

10

ДДРОнег

преди 2 години

Със сърбомани се преговаря, като им опреш АК-47 в главата, иначе е загуба на време !!!

9

Нищо ново

преди 2 години

Никой нямал право да им казва? А Гърция им каза, как трябва да се нарича държавата им и те въртяха, сукаха и накрая се съгласиха, за да влязат в НАТО. Сега, за да влязат в ЕС ще трябва да се съгласят и за правата на хората с българско самосъзнание в РСМ.

8

Анонимен

преди 2 години

Никой, освен чичо Джо, няма право да ви казва какви сте.

7

Анонимен

преди 2 години

Естествено. Докато висиш извън ЕС никой нищо не може да ти казва. Обаче ако ти дойде мерак да влезеш ще трябва да си подготвиш тубичката с грес.

6

Анонимен

преди 2 години

Че дългогодишният председател на БАН и главен идеолог на БКП - акад. Тодор Павлов беше македонец. Родом от Щип. Той зашитава македонския народ, и през 55-та година им помогна да си узаконят езика, даже им подари част от нашата история. И никой нищо не можеше да му каже, щото фактически той беше дясната ръка на Димитров, на Червенков, на Живков. На конференция на ЦК на БКП даже беше казал, че Македония е просперираща държава, отделила се от България през 1659 г.