140

Анонимен

преди 2 години

Разберете най накрая че учебничето по което сте учили навремето история на БГ на издателство Просвета и Партиздат е доста...сгрешено...меко казано

139

Факт

преди 2 години

Русия официално се разграничи от филма преди дни. Но явно по важното е конфликти да се създават!?

138

Анонимен

преди 2 години

Тази статия съм я чел преди месеци тук.Факт е , че са македонци, само дето тогаваМакедония е част от България..... Объркана работа

137

Анонимен

преди 2 години

Това отношение видях в иронични телевизионни предавания като "Уралски пелмени".Македония се използва срещу нас, причините са политически, но руснаците искат да докажат, че те са авторите на славянската азбука.Аз съм русофил, зная защо. Имат телевизии, в които освен тази тема, много се ровят в предсказанията на Ванга, които тя не е правила.Но има предавания с часове.Сто пъти им писах, че приживе Ванга има една книга, написана от племенницото й.

136

Анонимен

преди 2 години

До Реалист "Някой вярва ли ?" Дори и рублофилите, които се хвърлят на амбразурата "за Путину" не вярват, пореди което и си пишат "друг е въпроса, доколко може да се вярва".

135

Време за промяна

преди 2 години

Историята е нещо чудесно,но и нещо опасно.ДС историците на Македония и България научени в Ссср ,ни показаха тъмната страна на историята ,като псевдонаука ползвана за политически цели.Последния бастион на комунизма е национализма!Винаги помнете това.Истинската история е съвсем друга-свързана с Христос-пътят към свободата на нациите.Това дето ни го показаха Марков,Павлов,Илчев и сие заедно с македонските им колеги представлява истериче шовинизъм от началото на 20 век,когато света беше във война!

134

филип ейджи

преди 2 години

учените така си изкарват парите, както у нас за ковида, лъжи и пак лъжи!

133

До руснаците сс тъпи

преди 2 години

"....Руснакът е седял и винаги е седял две нива под българина!..." - закръгли на десет ако ще те направи по щастлив и самодоволен. Хората имат абсолютно всичко - Наука, Образования, Промишленост, Технологии, Космонавтика, Атом и т.н., няма фс питам тук какво имаме щот ми е кофти. Нямам спомени България да е давала каквото и да било на Русия, кой специално е занесъл Кирилицата в руско и я е дал ?

132

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 149 ".. филма и не е руски тоест поръчка на правителството каквото е внушението.... друг въпрос е до колко може да им се вярва." Хихихи. Имало "разганичение". То Путин се "разграничава" и от зелените човечета в Донбас, но това не променя РЕАЛНОСТТА. Както казах, преди година СЪЩОТО нещо се случи в Руския културен институт, където на 24 май изложбата не включваше на НИТО ЕДНО място информацията, че става дума за празнуване на БЪЛГАРСКАТА азбука. Сигурно и там са се "разграничили".

131

Реалист

преди 2 години

Самият Путин даде поръчката за този филм, като се изцепи че азбуката му идвала от "македонските"земи ! Може би и от него ще трябва да чакаме разграничаване от собствените му глупости! Някой вярва ли ?

130

Анонимен

преди 2 години

Филмът хубав ли е или е руски?

129

Анонимен

преди 2 години

Гърция бе! Солунчани са и двамата.

128

Анонимен

преди 2 години

А защо трябва толкова много да държим на Кирил и Методи? Азбуката която те сътворяват няма нищо общо с азбуката, която Климент Наум, Ангеларии, Горазд и Сава разпространяват в българските земи. Именно тях петимата трябва да почитаме. Оставете им на руснаците и македонците да се заблуждават, че Кирил и Методи са македонци!

127

Анонимен

преди 2 години

Че под името Македония не е било известно географска област или район административен на това място както сега набиват за реално,като че ли тогава така било по римско време когато уж било определено такъв район,такава област с туй име да била наречена,а административен началник,глава на администрацията през цялото време на съществуването на Римската империя как представителен в сената и др. институции през тези времена не бил известен как назначен на някой си орган от управлението в областта,

126

Анонимен

преди 2 години

До До 17/147 "ако не Русия, то кой тогава освободи България от 500г турско робство." Когато преминаваш от едно робство към друго, не се нарича "освобождение" другарю. "Освободителите" ти са били ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО и ПРОТИВ НЕЗАВИСИМОСТТА на България! Има го черно на бяло!

125

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

Има Македония- Да!Но тя е географска област,като Тракия,Мизия,Добруджа т.н. Да се благодарим на Бога, че поне Пиринска Македония остава в България,че ако Йосиф Джугашвили беше по настоятелен Г.Димитров -Тарабата и нея щеше да я подари.

124

Анонимен

преди 2 години

И кой от българската държава ще вземе отношение по руската провокация? Радев, Янев или външния министър с нейните ДС съветници? Кирил Петков ще смънка нещо пред медиите както за натовските бази и това ще е цялата българска реакция.

123

Анонимен

преди 2 години

Ало мисирката малко закъсняваш с филма и не е руски тоест поръчка на правителството каквото е внушението. Вече има официална разграничение, че това не е позиция на правителството друг въпрос е до колко може да им се вярва.

122

Боби

преди 2 години

142 Кирил и Методий не са писали Кирилицата, която се ползва, а Глаголицата! Вземи прочети малко история, русоробче защитник на кремълските лъжи за шепа копейки!

121

До 17

преди 2 години

"...рашките имат същата политика откакто са ни "освободили"..." - ако не Русия, то кой тогава освободи България от 500г турско робство. Да не Джордж Вашингтон ? Пък после кого запюхме три пъти и три пъти се отрекохме ? Не оправдавам руснаците за грубо то изкривяване на Историята, но ги оправдавам за отношението им към нас. Макар че най-добре да нямаме никакви отношения. България приятели няма или поне не съм чувал за такива.А Вие ?