95

SOS

преди 3 години

Много е просто. Връщат се имената от преди 9 септември 1944 година и готово. Благоевград става Горна Джумая,Димитровград става Раковски на Марица,защото има град Раковски ,област Пловдив. Велинград става град Каменица и т. н. и т. н. Смяна и на всички други обекти в градове и села и премахване на комунистическите паметници и други символи. БСП да се забрани както в Чехия и в другите държави от бившият соцлагер.

94

ВетЪра на ПОДмяната

преди 3 години

С този блеснат поглед познайте на кои партита ходи другарят евродепутат Андрей Ковачев.Хайде като той излезе от гардеробчето тогава да говорим за смяна на нещо . Европейският съюз е комунистическо творение .

93

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Знаете ли колко пари ще платиме за смяна на лични карти, книжки, нотариални актове договори и т.н. като ще са засегнати т.е. ще плащат всички живущи там, да не говорим какъв келепир ще падне за натоариусите и колко схеми и кражби на имущество може да станат, познавайки морала на БГ нотариуса.Ваичко ни е наред, та само имената останаха.

92

прокоби

преди 3 години

Само напомням,на Евгений Бакърджията какви семейни драми го сполетяха,след като бутна мавзолея-чужд труд.Можеха да го преустроят на нещо друго.

91

:)

преди 3 години

Димитровград- БойковградВелинград- БорисовградБлагоевград- Гербовград итнт

90

Анонимен

преди 3 години

Имената ли са причина за беднотията!!!!!Я се стегнете и не се чудете какво да измислите!

89

Анонимен

преди 3 години

То не смогваме да изгоним руските шпиони от България те се заели да сменят имената на населените места кръстени на съвеЦките под.логи по нашите земи. Единственият ръководител на БРСДП-БКП-БСП който не е бил русофил и предател това е Димитър Благоев. За мен това е единственият социалист който заслужава уважение, всички останали са руски бо.к.лyци и предатели.

88

Анонимен

преди 3 години

Ами как да се казва Димитровград?Там не е имало никой-град. Или да разбием Велинград на села, както си е бил?Ако трябва да сме честни, Вениград може даже да не се преименува изцяло - Той е кръстен на Вела Пеева, сега може гербавите да го прекръстят да дългогодишния си ортак и виден депутат от района - Пеевски - на Пеевград.

87

Анонимен

преди 3 години

е тва ли е сега на дневен ред?

86

северомакедонец

преди 3 години

До ПС Вода на албански е "***" - та селото е долно водно на български. Живяли са илири или арнаути преди българите...

85

Анонимен

преди 3 години

Защо Полиграфическия комбинат в София продължава да се казва Димитър Благоев? С какво е допринсъл той за развитието на полиграфическото дело? Изобщо какъв принос има той за България?

84

Анонимен

преди 3 години

Що за нахалство.Той ще нарежда,ти да видиш.ри такива случаи се прави референдум,а не се нарежда.Друг е въпроса,че Велинград е бил 3 села,Благоевград е бил с турско име Горна Джумая,а Димитровград не е имало на картата и е построен при соца.

83

Анонимен

преди 3 години

Тоя пък лапач от къде изникна? До сега шнура ли ми държа да не инициира промените, ами се сети на изпроводяк? Изчезвай и да не съм те видял повече!

82

Анонимен

преди 3 години

Всичките проблеми в държавата свършиха и затова почнаха да преименуват градове...

81

Кармен Златарева

преди 3 години

другарю А Ковачев от евреопарламата,идеята не е ваша,ами я отговорете и кога ще премахнат сума ти ми турски имена на различни местности и кога ще бъде създадена комисия да изчисти българския език от турцизми? А имена като Мария Луиза,цар Борис трети и други също нямат място в БГ...Оправихме всичко друго и сега опряхме до "много важни" въпроси.

80

Анонимен

преди 3 години

Всякакъв вид имена и думи свързани с историята са политически некоректни и създават предпоставки за бъдещи конфликти и ново преименуване в зависимост кой управлява в бъдеще.Затова най доброто решение е имената на населите места и изобщо всички адреси просто да се премахнат веднъж завинаги.Най практично би било безсмислените и архаични имена да се заменят с цифрени кодове базирани на GPS координатната система. Така ще се постигне пълна синхронизация със съвременните технологии.

79

Ха

преди 3 години

от ГЕРБ сега се сетиха. И защо само имена на градове и паметници? Това е само проформа. Като им казваха да искат импичмънт къде си чоплиха носа. Сега ще видят какво е народен съд.

78

Анонимен

преди 3 години

Това е най-големият проблем в държавата, точно заради този сериозен проблем хората не могат да спят. Поредната гербава калинка, нищоправеща, но добре платена

77

Анонимен

преди 3 години

До От ДупницаОтиди в Надупница в СССР, там ще си по-добре отколкото си бил в Станке Димитров.

76

GSX-R

преди 3 години

Порастнала му е коса. Добре се храни с народна пара..