78

преди 12 години

И при комунизма бяхме в тройката, НО ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА КЛАСАЦИЯТА!!!

77

хитлер

преди 12 години

къде си бг тучино.изброй ги умнико

76

До clearly

преди 12 години

Поздравления. Страхотен коментар.

75

Анонимен

преди 12 години

Как няма да са неграмотни учениците като учителите и директорите са неграмотни. Работила съм в училище и знам ,че много от тях не знаят къде се пише з и къде с. Не са в състояние да си напишат и една молба за работа. Срамота само за големи заплати роптаят.

74

kurentzop lapas

преди 12 години

егати парадокса- в най -бедните и най-богатите страни от Евросъюза са най-тъпите ученици...трябва да ги питаме люксембургците как така забогатяват без да учат...:)

73

до 37

преди 12 години

Ти тези доводи на баба ми си ги набутай..... Може да не знаят разликата между меридиан и паралел, но потомците ти ще имат избора или да бачкат срещу мизерно заплащане в собствената си страна в техни фирми или да отидат да им слугуват в техните страни срещу малко по-добро заплащане! Престанете с тези градски легенди и митове, колко прости и неуки били западняците и как само нас и нашите постижения ги омаловажавали. НЕ, ние сме назад във всички статистики защото сме ЗЛЕ! Друга причина няма!

72

винету

преди 12 години

явно тука всички са писатели,а не читатели...

71

хахаха

преди 12 години

Депутатите от ГЕРБ, както и не малка част от управленският ни "елит", демонстрират невероятна неграмотност, трябва да има поредица от тестове за хора в управлението или занимаващи се с политика - 1.Грамотност2.Познаване на поне собствената си география и история3.Елементарни умения за работа с ПК4.Психотест5.Тест за обща култура6......вие добавете...но ако не променим управленците, за децата и страната няма надежда

70

инед

преди 12 години

Да оставим на страна ***, лошото е че българските ученици не са кой знае колко по-грамотни от тях.

69

vini

преди 12 години

Забележете годината на изследването това е след обучението на комунистите те .Това е резултат на многото средства хвърлени за образование или ще да е от седянката.Много крадоха и то образовано крадоха даже първия осъдил за дупка на пътя в Стразбург България е от 2007г когато страната е цъфтяла при Станишев.Блазеви вярващи хора гласувайте за тях те добре ни крадът.

68

хит

преди 12 години

бг турчина що не се махнеш от този сайт

67

до 65

преди 12 години

Кофти ситуация разбирам те Турците не те приемат за Турчин Българите за Българин.Я си намери друго занимание за избиване на комплексите не вървиш вече!

66

ХУБАВА НОВИНА

преди 12 години

МНОГО СЕ РАДВАМ , ЧЕ ТАЯ ПРОСТА *** , КЪДЕТО ЧАКАТ ТУРНЕТО НА ПЛАНЕТА ПАЙНЕР И ТЕХНИТЕ ЖРИЦИ ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ОСТАНАТ С ПРЪСТ В УСТАТА .. ХАХА :) ПОНЕЖЕ ТУРНЕ НЯМА ДА ИМА !!! :)

65

хитлер до 73

преди 12 години

аре умнико изброй всички турски царе

64

Анонимен

преди 12 години

еми главно *** допринасят за тази статистика. При положение, че 50% от населението ни са *** какво очаквате?

63

хитлер до 65

преди 12 години

е ти си безмозъчен ***.това го повтаряш всеки ден

62

Аз

преди 12 години

Не е вярно, че не чете, прочел е една книга "Винету":))))))))

61

хохо

преди 12 години

То и нашите медии сигурно са най-неграмотните в целия ЕС, правописът е само добро пожелание... стилът просто го няма.... ама то- като погледнеш спечелилия последните парламентарни избори ще разбереш, че грамотността у нас не е приоритет..... к'во да го правиш... пий една студена вода в жегата..

60

Анонимен

преди 12 години

В Люксембург ги учат само как да броят парите, не им трябва да четат;)

59

Анонимен

преди 12 години

А кой е по-по-най между България, Румъня и Люксембург?