214

Amenhotep

преди 13 години

Да, "Романи Бахт" крадоха много от парите... но това не значи, че тази ДИСКРИМИНАЦИОННА ПРАКТИКА, трябва да продължава. Виж т.6 ал.2 от КОНСТИТУЦИЯТА!

213

Maraba

преди 13 години

Четете не само заглавието.По рано са давали пари на *** фондация.Сега директно ще ги возят.Е,не е ли по-добре?Хайде помислете и още нещо-ще ги карат директно в училище,а не по улиците да просят.

212

ПОНУ

преди 13 години

ВОЗЕТЕ -ВОЗЕТЕ ГИ НЯМА ПРОБЛЕМ И ТО С НАЩИ ПАРИ НО ПОСЛЕ КОГАТО ПРЕВЗЕМАТ ОБЩИНАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ СЕ СЕТИТЕ И ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ КОЙ ЩЕ ВОЗИ ВАЩЕ ДЕЦА И ВНУЦИ

211

Анонимен

преди 13 години

Брей брей - висЪТ ? ......... нанайси .....

210

Пора

преди 13 години

За българчета - левче билетче,за *** безплатно - хайде Б Хелз К кога ще защитите правата на БЪЛГАРСКИТЕ деца ?

209

ПОНУ

преди 13 години

БОЖЕ ГОСПОДИ ДО КАДЕ СТИГНАХМЕ.НАЩЕ ДЕЦА ВИСЪТ ПО СПИРКИТЕ И ЗИМА И ЛЯТО А С НАЩЕ ДАНАЦИ ВОЗЯТ ***.ПОСЛЕ ЗАЩО ДА НЕ РАЖДАТ ПО 4-5 А НИЕ И ПО 1 -2 НЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАМЕ

208

Анонимен

преди 13 години

ей тия са ***, че наще деца кой ги вози???

207

Анонимен

преди 13 години

Нанайси - циг. дума

206

Анонимен

преди 13 години

Хвала е - Српска дума... а евала - Ту

205

Amenhotep

преди 13 години

ТурскаБългарската дума е Хвала!

204

Amenhotep

преди 13 години

217Ко речи?

203

Анонимен

преди 13 години

Те *** раждат и българи.... и българки раждат потомствени ***....

202

deian

преди 13 години

vie ve4e vzehte da u4ite ziganski opomnete se balgari sme

201

Amenhotep

преди 13 години

Благодаря, това аз съм им го изпратил! :)Хубаво е защитниците на *** да прочетат това и следващият път когато натякват "расизъм" да си помислят по-добре кои точно са расистите!

200

Анонимен

преди 13 години

А каква дума е евала ?

199

bgf

преди 13 години

Няма никакъв смисъл да се дават пари за интеграция на ***. Години след интеграцията им, те задължително се връщат в катуна и се опитват да убият съучениците си българи. През 1971 г. учих в 76-то уч. в София, с *** Филип. Беше 3 години по-голям от мен и тази година му признаха завършен 8 клас. През 2005 година, вече като трудно подвижен инвалид, този същият Филип ме нападна в двора на Александровска болница, придружен от две ромънски *** и ме ограби. Взе ми венчалната халка.

198

deian

преди 13 години

za6to ne polzvat karuzite i konete na ***

197

Amenhotep

преди 13 години

*** имат специална дума за нециганинТази дума е гаджо или гадже. Тя е обидна и означава дивак; некултурен човек. Този факт е засвидетелстван от всички изследвания за *** идентичност, като също така е записан в Енциклопедия Британика. Проектът Rombase на университета Karl-Franz в Грац, Австрия, пише следното:Всички определения за нецигани, използвани от ***, са основно с обидно значение. Те имат поговорка като: Гаджо никога не казва нещо вярно. С течение на времето *** са изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи. Тези граници обаче са непреодолими само в една посока един гаджо никога не може да стане истински ром. Нециганин, който говори *** език и спазва *** традиции, който е приет в общността и смята себе си за ром, бива възприеман като ром в по-малка степен от един асимилиран ***, който не говори ***.Да бъдеш ром се счита за право по рождение, а да бъдеш гаджо може да бъде научено. Предимно негативният образ на нециганите е много ясно изразен, особено в литературата и в устните предания на ***. Те гледат на нециганите с недоверие, присмех и презрение. По-горният цитат е взет от изследване, проведено с подкрепата на Европейската общност в рамките на програма Sokrates и със съдействието на австрийската академия на науките. От него става ясно, че *** са изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи.Никой у нас не говори за това. Никой не казва, че *** сами се изолират и гледат на останалите народи с недоверие, присмех и презрение. Защо тогава останалите презрени народи трябва да плащат за благоденствието на ***-расисти? Българите нямат дума за небългарин.Българите нямат проблеми да живеят с представители на други народи, включително с ***, стига те да живеят като нормални хора. От друга страна, *** доброволно се отделят в гета, в които почти не допускат представители на други етноси, освен ***. Кой е расистът в случая?

196

Анонимен

преди 13 години

Направи го ти ! Аз - не ! Това е примерът

195

Amenhotep

преди 13 години

Махриме наричат ритуалната нечистота. Терминът се отнася до разделението чист нечист. Махриме определя границите между половете, между възрастите, между *** и гаджетата. Причината, заради която спазващите традициите *** се стараят да имат минимален контакт с нецигани, е най-вече от социално естество. Донякъде тази изолация е избрана от тях самите и е тясно свързана с разбирането, че те са различни и превъзхождат нециганите в културно отношение.