9

maika

преди 13 години

Побъркахте ги тези деца, ще има матури, няма да има. А и защо да няма, това е допълнителен стимул да се учи през всичките години, за да се представят добре накрая....Иде ми дойде ми, само в БГ може да се случи.

8

учител

преди 13 години

Това външно оценяване не дава никаква представа за знанията,защото учителите помагат на изпита,а след изпита взимат химикала и поправят грешките.Едва тогава резултатите се вкарват в компютъра.Никой няма нужда от такава проверка.Тотална промяна на учебниците, разбираемо учебно съдържание е това ,което ще помогне учениците да станат грамотни.

7

Анонимен

преди 13 години

Напълно съм съгласен с валери няма особен ефект от външното оценяване,освен че си съсдават работа в министерството.Моят син е в 6 ти клас и да ви кажа на това външно оценяване пак не се оценява реално а се пише по милост ,защото иначе 60% от оценките трябва да са двойки а никой не иска да си признае колко е зле образованието ни

6

учител

преди 13 години

Да попитам - това за предпоследно ли е ???

5

Анонимен

преди 13 години

Спри да се изказваш за образУванието бе!Това, че си бил портиер в училище не означава, че си компетентен да раздаваш оценки.

4

valeri

преди 13 години

"През миналата учебна година на малката матура за първи път се явиха и учениците от 5-и и 6-и клас." Някой пак не е в час. Такива малки матури както ги наричате вие (ние учителите и министерството им казваме външно оценяване) има от 4 години. Да ли ще има външно оценяване или изходни нива (които бяха задължителни до миналата година) няма значение, защото като човек в системата ще ви кажа, че учениците нито са седнали да учат повече, нито са се стресирали. Стресирани са родителите.

3

Атака

преди 13 години

А така, сега хич няма да се зане на какво ниво са учениците!После ще се питаме "Кой съм? Къде съм?"

2

Калин

преди 13 години

То пък една система - полуграмотни елементи формират знания на добиващите знания - сеят ипробутват дебилства!пък някои им все виновен!кадроваци!

1

Анонимен

преди 13 години

Я, Ваня Кастрева била още на мястото си на шеф на Софийския инспекторат?А нали при конфликта с дъректорката на Френската кметът тогава Бойко Борисов и обеща, че в момента, когато стане премиер, тя ще изхвърчи от мястото си?Ахаааа, това били поредните "шменти-капели" към мат'ряла!Бокови ми ти работи!