59

4efo

преди 13 години

Много си прав!Не претендирам да знам перфектен английски,но нивото ми беше над HR-ката-е не ме взеха за позицията.

58

Анонимен

преди 13 години

затегнаха финансовия контрол и търсят счетоводители. от онези, дето са момичета на 23 години, с големи ци.., с 10 години опит, без семейство. след 1 година ще търсят адвокати по данъчно право. а след още една ще търсят как да емигрират или си продадат бандитските хотели, приватизирани фабрики и прочие. държавата пак няма да има пари, а специалистите пак ще са в чужбина. няма оправия, само бай *** се множи и множи..

57

61

преди 13 години

да не почваме темата за некадърните HR-и в тази държава...

56

kolekcionera

преди 13 години

а зимата

55

пролетариат

преди 13 години

Най-смешното е когато отиваш нa интервюто при HR за чужд език, a го владееш значително по-добре от нея. Съответно не те пуска на интервю при самия работодател, но му звъниш и отиваш сам и те вземат! Българска некадърност и завист.

54

Анонимен

преди 13 години

Истината е,че в България инженерите не се уважават.Само като се погледнат обявите на агенциите става ясно това.Първо за да им се различават обявите от тези на самите фирми,те обикновенно добавят някакво ново изискване.Например при софтуерните инженери -някой език.И какво се получава -Идва специалист с тези знания и очаква по-високо възнаграждение заради тях, но се оказва обратното.А обучение на нов език или сфера си е струва пари и време.Пълна порнография са тези агенции.Пълна загуба на време.

53

Анонимен

преди 13 години

"КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ" - означава не да си пуснеш компота и да посочиш какво е мишка и клавиатура , а да знаеш Майкрософт офис във всичките му измерение, абе извенете ме, ама мумии в офисите си не искаме. И пари не се дават на неграмотни служители . Има два начина да се задържиш в един офис ако си жена и единия е да си много в час , а другия е да си блондинка .

52

Ордонез

преди 13 години

Бързам да продължа с отговора преди репликата , ако я има де. Половината от успеха се базира на уменията , останалите 50% се делят на две и са съответно 25% шанс , късмет и доверие и 25% постоянство, находчивост и не на последно място - поемането на риск . Всичко вкупом е равно на ракета с би турбо. Опитал съм го на своя гръб и знам какво говоря.

51

счетоводство

преди 13 години

Извинете, но какво значи "КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ"? За мене това означава, че мога да си вкл. компютъра, да ползвам гугъл и некви елементарни неща! А ТЪПИЯ ти шеф като иска перфектен Ексел, да го напише в изискванията за позицията! Тогава кръга ще се стесни и ще дойдат, знаещи го хора, а не такива като мен, дето също имат представа как се ползват компютри и са си го писали в досието!

50

Ордонез

преди 13 години

Добре де Миро, виждам , че доста на сериозно се взимаш , значи ги разбираш нещата, а тези които ги разбират нещата са или работодатели или работят на хонорар и то доста сериозен. Ами братле , казваш че работиш за колкото ти плащат , ами как да ти дадат повече като ти не даваш от себе си максимума. Дай максимума и прави кариера , не се самозалъгвай и не се сърди на никой. Ако наистина си кадърен ще прогресираш и вървиш нагоре с бързи темпове. Но най важното е да имаш респект към по височайшите .

49

счетоводство

преди 13 години

АЙДЕ БЕ! Търсят се счетоводители, ама да йм плащат 300 лв заплата, а те да са с опит от 5 г имнимум! УСПЕХ!На мене ми остават 4 изпита до дипломиране, записах магистратура СК. По колко обяви съм кандидатствала не е истина. Как някой не се излъга да ми звънне. Верно, че нямам стаж, но за сметка на това съм съгласна да взимам 300 лв! И пак не са доволни работодателите!

48

Салахадин

преди 13 години

Лично аз обучавах едни ***,които (понеже е модерно), бяха писали в автобиографията си, че са компютърно грамотни.Учиха се на EXCEL защото позициите,за които бяха ги взели на работа беше началник цех.Работодателя ми се примоли защото се беше видял в чудо!!Гърмях го по 10 лв на час и за двамата ***.Работодателя им ги удържа от заплатата.Абе не може все работодателите да са виновни.Учете малко и вие бе господа само изискващи от държава и работодател!!!

47

Миро

преди 13 години

Очевидно пропускаш факта, че наличието на сертификати, дипломи и други красоти не гарантира наличието на знания и умения. От друга страна - дори и да ги имам(сертификати, стаж и умения) докато ми се плаща смешна заплата ще работя за колкото ми се плаща. Това важи за всички служители по цялото земно кълбо. Подобни изказвания като твоето са далеееч от реалността. Да не пропускаме факта, че кандидаствайки за определена позиция си предоставил и показал купища дипломи, портфолиа, дипломи,препоръки..

46

Ужас

преди 13 години

Направо не ми се коментира пазара на труда в България. Само ще кажа:Алчните до безобразие работодатели се водят от следната максима:"Докато магарето оре с по една купа сено на месец, защо аз д аму давам две?"Правете си сами изводи. А че с 400-500евро/месец никой не може да живее, а само съществува на ръба, това е ясно на всички лоени топки, водещи се шефове! А хората с 150-200 евро/месец направо са си за рекордите по оцеляване, на фона на по-скъпите храна, ток, горива от повечето държави в ЕС

45

spider

преди 13 години

То има висше и "висше". Особено второто е често срещано, хахаха. Висшистите в България с лопата да ги ринеш. Тя и Мис Перник имаше 2 висши - право и икономика. Защо ли не работи в някоя адвокатска кантора. Така че няма значение средно, висше, важно е колко пари ще изкарваш. За жалост това е положението.

44

до инспекто Дюдю

преди 13 години

Сега съм на 37 години, на 22 години имах висше. Следването беше 5 години с дипломна работа.Някои от моите състуденти записаха 2-ра специалност и завършиха с по две висши на 22-23 години.

43

Пурко

преди 13 години

Позиция без квалификация било...монтажници и дърводелци.......... ще падна от смях,тия хора хабер си нямат от света........

42

работещ

преди 13 години

Докато има хора, съгласни да работят за 500 лева, толкова ще дават работодателите. Всичко е пазар, ако търсят специалисти, ще си намерят, въпросът е само до цената. Противно на това, което се тиражира, че "селяните" подбиват цената на труда в София, мога да кажа, че това го правят точно софиянци, които работят за джобни и живеят при мама и тате до 30-годишна възраст. Примери мога да давам до утре.

41

wiktor

преди 13 години

Хехе.. всеки иска да взима 1000-1500 кинта, ама колко от вас могат да предложат на работодателите нещо, което да им е полезно? Освен формалната диплома на работодателя му трябват реални знания и умения, чужди езици, сертификати, това онова... В момента вие лъжете работодателите, че сте кадърни и начетени, а те ви лъжат, че ви плащат :)

40

anonimen

преди 13 години

става вапрос не да пести а да му стигат да си покрие разходите ,ти с 500лв можеш ли ги покри само за храна няма да ти стигнат за семейството ти