15

!?!?!

преди 13 години

1. Някой ще изнесе ли най после списък с "елитните" училища, "топ-10", "топ-100" или както там ще ги класифицирате. Сегашното местене от едно училище в друго си е пълна безсмислица. За София се знае, че са 6-7, а за областните градове - по 2-3!2. Изпит по език за т.нар. "подготвЕта" 8 клас на езикови училища и паралелки - винаги е имало!3. И 55 "матури" да сложат, докато заплатата на учителите не се определя от резултата на учениците - всичко е кьорфишек!

14

ana

преди 13 години

Напълно излишен коментар. Никой не реве -просто напълно не компитентно мнение на журналистите - пишат нещо без да са проверили фактите.

13

Анонимен

преди 13 години

Няма ли най-накрая да престанат да измъчват децата.Наскоро отворих биологията на братовчед ми и такива глупости пишеше в нея, че лекар няма да ги разбере!

12

ana

преди 13 години

Тези миниматури започват още в 4 нлас - наричат ги външно оценяване . Нищо ново за децата.И стига с тия елитни гимназии . Какво значи елитни-някой може ли да ми обясни?

11

ivanina-j

преди 13 години

Той проблемът не е в нас г-жо Василева. Или от министерството са подали невярна информация, или журналистите бързат да я "снесат без ***" както казваше баба ми. Чули не разбрали. Изпит по език си има от край време.Проверките след седми клас не са централизирани.Недопустимо е журналисти с претенции да се изказват толкова неподготвени, пардон некомпетентни.

10

Irina

преди 13 години

Ето и поредната глупост!

9

майка

преди 13 години

Господа журналисти ,или нямате деца или учат някъде в Китай.Изпит в 8 клас по език има от край време ,има го дори за тези в професионалните гимназии след 7 клас.Добре е като незнаете да питате.

8

Анонимен

преди 13 години

В пълен потрес са туристите от курортния комплекс Албена, които стават свидетели на феодална почивка на вътрешния министър Цветан Цветанов. Той заедно със съпругата си ДАНС-аджийката Деси и децата им почиват в хотел Фламинго.Бяхме втрещени, когато плажът бе отцепен с въжета като че ли е частна собственост. Бяхме избутани и вече се питахме коя мутра ще се появи, когато цъфна по бански вътрешният министър Цветан Цветанов. А до него, до въжетата, с които е ограден плажа, където се пече, ст

7

Калин

преди 13 години

какво е това нещо "елитно" училище!

6

Анонимен

преди 13 години

Изпит по чужд език за осмокласниците от езиковите гимназии имаше и досега - новото е, че вече го наричат външно оценяване.

5

abra-kadabra

преди 13 години

от миналата година не е МОН, а МОМН ограмотете си журналистите

4

Анонимен

преди 13 години

Когато пишете за нещо, моля направете си труда да проверите фактите. Твърдението, че се проверяват централизирано изитните работи НЕ Е вярно, това се отнася за матурите в 12. клас, а изпитните работи (7. клас) се проверяваха по региони, и сега има изпит след завършване на 8. клас по чужд език, и сега се провеждаше външно оценяване по тези предмети в 7. клас, така че новина НЯМА! Тази година с оценките от външното оценяване по БЕЛ и математика се влизаше в "елитните" гимназии с прием след 7. клас

3

Василва

преди 13 години

и какъв е проблема?хем искате образовани деца, хем ревете, че ще ги карат да учат... Абе.. в България важното е все за нещо да се мрънка, все нещо да се плюе...

2

Анонимен

преди 13 години

Луд умора няма.

1

Анонимен

преди 13 години

За първа година ще има и изпит по чужд език за учениците от езиковите гимназии, но той ще е в края на 8-и клас.-------------------------------------????????????????????????????