129

Fan

преди 14 години

Според вас всички майките от категорията нарушителки се вписват в посочения от вас модел?Казвате имало закон, да, закона си е закон..странното е защо е все избирателен.3 милиона годишно окрали майките, супер нагло, така е!Ми дайте със същия плам скочете срещу къде-къде по-големи закононарушения и несправедливости?Учудвам се на озлоблението което се вихри тук, затова другия път, когато вие неволно или волно попаднете в подобна ситуация, срещу вас ще се излее същата злоба и стриктност.

128

ву

преди 14 години

проблема е че не са го формулирали като хората. описват го "деца които не са на държавна издръжка" . детските градини се дотират но всеки си плаща. като не може да се гледат деца в нашата държава има и други държави които срещу данъците отвръщат с повече грижа. писна ми да живеем като емигрант и то там където съм се родил

127

Алекс

преди 14 години

Запоследно отговарям: Една крадлива дама, която е метнала детето си да се гледа в институция, за да има време да си чопли семки и да си пили маникюра, а в същото време точи и чужди пари, не ми се вписва в "падналите, бедните и беззащитните". По-скоро ми се вписва в "наглите, безочливите, крадливите и нахалните". А някой и в "невъзпитаните", щото не стига, че крали, ами се и карат, когато някой им повдигне въпроса.

126

vrv до Fan

преди 14 години

Алекс е права. Част от майките целенасочено ограбват системата без да имат право и вместо да се засрамят, даже го играят жертви. Незнам колко са тези майки, но ако са примерно 1000, това са 240 000 лева на месец или около 3 милиона годишно, колкото струва една нова детска градина. Ами ако се окаже, че майките са доста повече от 1000, за какви суми говорим.

125

Алекс

преди 14 години

Само тук пиша с този ник, ако това ще те успокои. Не виждам повече "аргументи", освен соц-послания за братство и солидарност, затова нямам какво повече да кажа по въпроса. Има закон. В него точно и ясно е описано кога, при какви обстоятелства се взимат пари. Има едни лица, които са намерили вратичка в този закон и умишлено са взимали пари, които не им се полагат, ощетявайки всеки един съвестен данъкоплатец персонално. Какво не разбра? Какво е кражба ли не знаеш?

124

Fan

преди 14 години

Не съм 'мила'..не съм заинтеросован във въпросния казус.Ужасявам се как майките се нахвърляте една върху друга...помислете.Добре, права сте, виновни са майките и т.н. Де де можеше този плам и изострено чувсто за справедливост да бъде насочен към големите проблеми на обществото ни като цяло...но срещу падналия и беззащитния по-лесно се рита, нали..Дерзайте!

123

безименен

преди 14 години

скапана държава,СКАПАНА ви казвам.Как ли се чувстват майките,принудени да си дадат детето на ясла,вместо сами да се грижат за него.Така е защото парите не стигат,а те жертват най свидното ДЕТЕТО ,а вие им търсите сметка.ПОЗОР,за цялата ни държава.Нямам думи,далеч съм от България,живея в чужбина,но следя новините всеки ден,СРАМ ме е,че няма нищо в тази България променено.Жалко.

122

Fan

преди 14 години

До:АлексСтранно, но явно приемате много лично битката срещу нарушителките майки?!?Във десетки различни форми, просто сега осъзнавам, че лице с този ник, смело громи лошите майки? Бюджета на общините и държавата не си ли формира и от данъците на всички нас?За социалната роля на държавата и солидарността защо забравяме? То по тази логика децата в детската градина заплащат също символична такса? Дайте да я изискваме от майките, а? Или дайте да сме като ***-няма работа,няма проблеми...

121

Алекс

преди 14 години

Ооо, тази теза за "настанен" не я пробутвай, където мине, драга :) Първо: В закона пише пределно ясно, за какво става дума и се разбира и от последния ***. И второ: Когато дава детето си на ясла, майката подписва декларация, от която й става още по-пределно ясно, че трябва да престане да взима "детски". Крали сте от общото, поне си затрайте, а не носете от девет кладенеца вода. "Милия" ми характер не е мил, когато ме крадат, че ми се и карат.

120

NOI

преди 14 години

Т.нар помощ не се ли замислят плюещите тук майки (ама така де, как така някои ще са на далавера, а ние не, я да ги оплюем мощно майките-тарикатки-нарушителки), че целта е не само да покрива 'хранодните', но и лекарства, дрехи, грижи за малките дечица?!?! Че дечицата повечето време са в къщи или ходят на половин ден в ясли?! Лесно ли ви е работещи майки с малки дечица?Ако не сте се 'облажили' с чутовната 'далавера' - плюйте смело...другите майки.

119

Алекс

преди 14 години

..А "майчинство" е период на временна нетрудоспособност на жената, която си седи у дома, за да се грижи за детето си, което я лишава от възможността да ходи на работа. Давайки детето в държавно детско заведение срещу символична такса (защото огромен процент от издръжката на детето се поема от бюджетите на общините и държавата), майката отново придобива възможността да ходи на работа и се лишава от правото на "майчинство". Хубаво четете законите, както ви изнасят, ама там си написано ясно.

118

Fan

преди 14 години

Второ, в закона се има в предвид, че нямат право за "помощ за отглеждане на дете" не се полага за родителите дали детето си за отлгежфане в т.нар домове за деца. Термина е "настанени" (т.е със заповед, решение на съда и т.н)!Трето-наказателна лихва защо няма когато същото това НОИ забавя плащанията?!Четвърто - за пореден път българина показва милия си характер - половината плюят другата половина...мила родна картинка. Разделяй и владей, скоро няма да се оправим, спете спокойно НОИ.

117

Алекс

преди 14 години

А, сега лека-полека ще се окаже, че няма да връщат нищо. Ми на госпожата Митрева да й покажа разни майчински форуми, където има теми "Как да прецакаме държавата" и тия същите майки обсъждат точно тия "врътки". Тоест това са умишлени действия и те са напълно наясно, че са точили от две кранчета. И аз съм майка и не искам въпросните дами да изяждат от мойте данъци това, което може да бъде дадено на друго дете, на което му се полага. Детето на ясла, мама на маникюр, а държавата й плаща!

116

Fan

преди 14 години

Въпросната достолепна и стриктна госпожа да взема да прочете малко законите, наредбите и т.н! Когато е да се 'вземе' нещо, много стриктни ставате бе госпожо?!Първо - правото на т.нар "майчински" и "помощ за отглеждане на дете" всяка работеща майка си го е заплатила, плащайки регулярно и осигурявайки се за риск 'общо заболяване и майчинство'! Т.е това е придобито право, платено с ежемесечни вноси, а не жест от страна на НОИ!

115

..

преди 14 години

Ти пък кога стана калайджия, кога ти почерня з..ника :))))

114

Анонимен

преди 14 години

Странна държава сте!

113

Анонимен

преди 14 години

първо стани баща,тогава коментирай тези неща!ТАРИКАТ

112

коки

преди 14 години

Аз съм съгласен, че ако взимаш нещо неправомерно /демек крадеш го/, трябва да го върнеш, но странното е, че не гонят най - богатите и съответно най - крадливите, а инвалидите бяха първо, сега майките. И наистина всички пред закона трябва да бъдем равни /***, българи, мюсюлмани, майки, бащи, млади, възрастни хора/, ама това няма да стане никога

111

Жик-Так

преди 14 години

Редно да върнат цялата сума с лихвите, а не само определена сума за определени дни. И без това повечето майки взимат по 1000 лв. на месец за майчинство защото няколко месеца преди да излязат в майчинство заплатата им "случайно" е скочила от 400 лв. на 1500 лв. Ще се отучите вие от тоя дребен тарикатлък, ама много бой ще изядете дотогава.

110

ninochka

преди 14 години

искам да ви кажа, че ясно, че ще връщат, но тук новото е, че ще е само за периода, за който са ходили! именно това не е честно!!!!!!!!! т.е. може детето ти да му взимаш бележки от лекар и така да не ти се спира майчинството!!! законът е, че майчинството се прекратява при записване на детето в детско заведение.край.точка.защо само за хранодни?????????? така можех да съм в майчинство до 2г., въпреки, че детето ми го приеха и го пуснах на 1.4м - а не исках!!!!