185

Българската републик

преди 13 години

Българската република наследница на България на Волга била провъзгласена през януари 1918 г.

184

евреите 1877-78

преди 13 години

През Руско-Турската война 1877-1878 наравно с османските турци са избивани и прогонвани от родните места евреите.

183

гейза мейзга

преди 13 години

до: български Български .... какъв български си - български гражданин с турско-мюсулманско съзнание.....? Интересно ми е какво мислиш - ако през 1978 г. руските войски не ни бяха освободили от турско РОБСТВО, щеше ли да се намери друг, на когото имперските интереси да съвпадат с българската мечта за национално освобождение.... Англия, Германия или чичо Сам...? Как ли щеше да се казваш сега - Хасан, Али....Дали нямаше родителите ти да те обрежат още 4-5 годишен....? И няма смисъл от цинизми...

182

Анонимен

преди 13 години

Русия не е велика сила и трябва да си знае мястото.

181

Black Beard

преди 13 години

Като са толкова големи разузнавачи, защо проспаха удара по двете кули? И това сега ги води до шизофрения. Достатъчно е някой да си забрави чантата в аерогарата и на момента евакуират всичко живо. Да не говорим пък за голите скенери, с които се нарушават всички човешки права.

180

Анонимен

преди 13 години

В уводните думи към документалното изложение, съставителите от редакцията на вестника акцентират върху ролята на III-ти Комунистически интернационал за терористичната дейност. Зиновиев, председател на Изпълнителния комитет на III-ти Интернационал, в предложената от него резолюция от края на 1924 г., налага нова ориентировка на болшевишката тактика и пропаганда в Европа. На преден план той поставя болшевизацията на Балканите, където по негово убеждение съществуват най-благоприятни условия за това. Според наложеното от него мнение, от Балканския регион трябва да пламне искрата за подпалване на цяла Европа. Следствие от тази неприкрито терористична политика е атентатът в катедралния храм "Св. Неделя" в София в навечерието на Великден.

179

българин

преди 13 години

Много пъти съм се питал, кое нещо е коренът на "русофилството" в България. Просто, все забрявам, че това е документирано още в царство България, без да говорим за днешната постсъветска "русофилска" смрад. Ами руските рубли - тогава, щатските долари - вчера и днес, европейското евро - днес. Хайде сега пак лайте, грухтете и квичете, "русофили" ***. Аз си имам друга работа, днес вече нямам време да ви плюя, въпреки че е полезно.

178

Анонимен

преди 13 години

ЕЙ тая твоя шизофрения напредава!!Последен щадии!!!!Бегай си намери ама най добрия psy

177

български

преди 13 години

Неграмотен съветски ***, маскиран като русофил, нито знаеш що е шизофрения, нито пък историята на "БГ". Никой не ни е освобождавал, червена кофа, пълна с ***. Тичай пак за инструктаж, че съветските ти господари вече я направиха братската дружба с турците, а евреите отдавна управляват руснаците, още от преди "Освобожданието" на България.

176

V

преди 13 години

Руснаците вместо да се придържат към износа на евтини непълнолетни простутки, взеха че се изложиха, отново, пред света. Чудничко.......Бъдете внимателни другари! Империалистическите *** ни дебнат зад всеки ъгъл!

175

Анонимен

преди 13 години

Новина ще бъда ако хванат американски шпиони в Русия. Но там днес няма такива. Руснаците не ги пускат просто.

174

IAM

преди 13 години

WOW................................................................................................................WOW...............................................................................................................WOW...........

173

КГБ

преди 13 години

Големи шпиони и ги освободили след разпит???????Това е Америка,а не българската скапана правосъдна система.Ако е имало нещо едва ли ще ги пуснат,но тъй като вече се пренаситихме на постоянна рекламирани успехи на нашето уникално умно правителство,нека малко да ни поразтоварят т.н. НЕЗАВИСИМИ МЕДИИ.

172

1111

преди 13 години

Не това няма да стане,просто Иран заплашва САЩ и без Русия те не могат да се справят,но Обама си плати цената на Русия:НАТО няма да се разширява повече,PRO в Пол6а няма да има (поляките са бесни),Грузия я оставят,и Обама покани Медведев да участва в PRO в България

171

Анонимен

преди 13 години

"...не съобщава какви точно секрети са предавали на Русия..."Ми то си е много гнусно да се предават секрети

170

13юни

преди 13 години

на 13юни се откри един скромен паметник пред Св.Седмочисленици - на жертвите на комунизмът

169

смешници

преди 13 години

PR-акция на ФБР, ама много нескопосана

168

Анонимен

преди 13 години

America! we sell bullshit like nobody else!

167

цената на свободата

преди 13 години

След обявяване на независимостта на България,основен проблем е финансовия,като България е задължена да изплати обезщетение,включващо данъчните задължения на Източна Румелия и компенсация за железниците.Сумата е определена на 125 милиона лева,от които България се задължава да плати 82 милиона.Но Русия си удържа тази сума от турските плащания,а България взема заем от Русия в размер на 82 милиона при 4процента год.лихва,и изплаща този заем по официални данни до Октомврийската революция.

166

Анонимен

преди 13 години

Смърт на англо-американския глобалистки елит и милиони стелтове не могат да победят свободолюбивият човешки дух!