60

Анонимен

преди 14 години

"видиокартата" яко ускорява торентите, вижда се, че си хакер :)

59

umopomrachen

преди 14 години

Нкои се смеят а не мне ми е тъжно че малко по малко ставаме като американците - *** на гадулка. И всеки ден все повече си мисля че атомна бомба насред милата ни държавица ще е най-доброто решение за оттърваване от простотията и селянията, която неконролируемо се развива под химна на чалгата.

58

Смех

преди 14 години

Решение има и то е ясно - IPv6А до компанните със собствени А клас мрежи - едиснтвените 100% сигурни са малъкимек - другите могат да им ги вземат, но НЯМА!А и не само големи корорации имат A Class мрежи - не са богопомазани!IANA си имат сайт и има достатъчно общодостъпно инфо, и е ясно че само 3 мрежи са ресервирани мрежи - всичко останало е с "временен" статут :)Защото си ги плащат, така могат да си ги ползват както си искат!Но не виждам микъде НОВИНАТА в тази статия...Запълваййййй

57

Анонимен

преди 14 години

Кво сте ми сложили тая снимка? Не може ли аутпута на един ifconfig да сложите, ***?

56

Анонимен

преди 14 години

На спечелилите адрес - честито!На останалите - еми, сори!

55

Анонимен

преди 14 години

Като свършат IP-тата може да почнат да взимат мрежи обратно и да оптимизират раздаването. Има няколко компании, които имат А (!) клас мрежи - HP, IBM, Apple, военните пък имат няколко - така че мегдан има за още доста години

54

Freki

преди 14 години

Братле надявам се не го казваш на сериозно това ? Защото ако е на сериозно ... по-добре не се обаждай повече да не ти се смеят! :D"""Пич, ти да не си търговец на IP адреси, та така упорито ги защитаваш и твърдиш, че без IP адрес не може да се ползва интернет. Аз как го ползвам тогава? :)""""

53

Луд с тесла

преди 14 години

Леле, сега ми става ясно защо Явор Колев е с гола глава. Ми той като получил инфото започнал да си скубе косите. Тъкмо научи що е то IP с четири октета и сега трябва да започва наново. Ужас ! Това за милиционерската кратуна да не мислите, че е лесно предизвикателство !

52

ГЕРБЕР

преди 14 години

Тия ни разбиха цялата стратегия за проследяване в Интернет. Пак ще трябва да харчим нови пари и да реоргчанизираме технологията за следене, а толкова се мъчихме и закон написахме. Да се надяваме, че след тази дата, вече ще сме лишили българите от обективната възможност да си купуват ПС - та.

51

виванов

преди 14 години

Бате, нема как да си с 3 компютъра - аз съм с 3

50

Картман

преди 14 години

Ужас! Прочетох статията и изпаднах в паника ! Чак се сетих за онази серия на Саут Парк където целия интернет в света спря. ! Краааааааааааай ! всичко свърши приятели ! Гейм оувър ! ъъъъъъххх........----------

49

Пич

преди 14 години

Не, аз съм с 3 компютъра, така по-добре върви 3D-то :)

48

Анонимен

преди 14 години

М-да коментарите се напълниха от ***, полу *** и пълни ***! Сега остава да се покаже и Гошо ***. Къде ли се е дянал?

47

Анонимен

преди 14 години

Сабахлем на 21 декември 2012 послдния IP адрес ще бъде зает, те тва е, и ще настъпи края...

46

варна

преди 14 години

ти 2 компютъра ли имаш у вас? Аз скоро ще си сменям стария компюър защото видиокартата ми не подържа ай пи и торенти. Мисля и аз да си взема 2 компютъра, за да мога да ползвам р2р.

45

sash

преди 14 години

Ей, много ви се радвам че ви има - и журналистите шегубийци и читателите такива! Докато прочетох статията и коментарите се смях много и от сърце. Чак се замислих дали не е първи април. Велики сте, продължавайте в същия дух... българи IP лъвове!

44

hahaha

преди 14 години

neeee :DDD unikalen si wireless apple :DDD , blagodarq ti za usmihnatoto nachalo na denya :DDD

43

Анонимен

преди 14 години

Сега разбирам защо ще свърши света...IPv4 kato swyrshi shte doide IPv5 ... kvo tolkoz :D

42

Пич

преди 14 години

Нищо не пречи, но ако искаш двата компютъра/сървъри да комуникират помежду си, адресите трябва да са уникални, тоест трябва да направиш NAT/PAT с друга двойка уникални адреси :) Тези адреси не е задължително да са "публични" ако имаш Intranet връзка между двете мрежи. И изречението, за което говорихме и на мен ми омръзна да го повтарям пак е коректно.

41

а

преди 14 години

Да не говорим колко безмислени и неподдържани сайтове има,които могат спокойно да се махнат