370

MAR6I DOLNI

преди 14 години

MAIKA VI MRASNA I DOLNATA JALKA DARJAVA VSI4KI BALGARI STE MI6KI EIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ISKAM DA VI IZBIA DO KRAK

369

Янко музиканта

преди 14 години

Айде сега да си говорим сериозно. Според мен нямат нито желание, нито възможност да декриптират трафика. Дори и да има задна вратичка в Скайп, за нея знаят само силните разузнавания. Това, което нашите могат да направят, е да гледат IP адресите на всяка сесия защото става най-лесно. Така ще знаят с кой си пишете, но не и какво. На теория man-in-the-middle ще им позволи да следят (и модифицират) самия трафик, но доста ще се изненадам, ако го направят.ments?

368

!?!?!

преди 14 години

Нали нееднократно сме чували от съответни длъжностни лица, че баш бандитите у нас са 300-400 души (сигурно и поименно си ги знаят!). Що трябва да ни слухарят "по домова книга"? А как ще се защитил при електронно плащане на сметки и пазаруване от е-магазин?????

367

брависимо

преди 14 години

Подкрепям новите промени, нека да не остават хората самоуверени, че могат да си правят каквото искат, който си е чист няма от какво да се претеснява, който е нагазил да го бутат в арестите така е справедливо

366

2222222222222

преди 14 години

ко те е шубе бе ***, от такива граждани като теб стигнахме до тук, не демокрация а свободия искате, нека да има контрол, само полицейщина за такива като тебе пу май----- да е-----------------. Браво на ченгетата кефят ме добра идея нека да ги следят и теб да те следят гражданино.

365

пиър ту пиър

преди 14 години

Анализ на програмата [редактиране]На конференцията Black Hat Europe 2006 е представен анализ на програмата от Филип Бионси и Фабрис Декло:[1]Системата представлява напълно децентрализирана peer to peer мрежа, за разлика от повечето подобни програми, които използват технологията клиент-сървър.Програмата използва похвати, затрудняващи декомпилирането и дебъгването (в резултат се затруднява създаването на програми, използващи комуникационния протокол на Скайп и хакерски програми) Програмата се

364

днес бг

преди 14 години

нали си знаете, благославям ви. да ви е честито а ти приятелю" виж тук" я пак пусни оня списък да го копна, благодаря ти бъди здрав

363

гражданин

преди 14 години

Егати полицейската държава, а уж е демокрация.... Най-лошото е, че ще изгорят много невинни хора, а тези които наистина трябва да бъдат хванати пак ще им се размине плюс това има много подобни на скайп програмки.

362

Анонимен

преди 14 години

Виждам че тук има хора дето разбират от тия работи. Ако може някой да ми отговори дали е възможно както си стоя пред компа камерата ми и микрофона да са активирани по някакъв начин и някой да следи и слуша какво става у дома. Същото е и за ЖСМ-*** да е активиран микрофона и да ме слушат като се карам с жена си. Всичко това ми дойде на ума след като гледах филма Теория на конспирацията. Може да е смешно ама да попитам знаещите. Благодаря.

361

не че има

преди 14 години

някакво значение ама свободата на словото (и печата) не беше ли право гарантирано ни от конституцията на Р.България???По младите едва ли знаят но аз помня времето когато много неща в живота на човек през времето на соц-а зависиха от донесенията на доброволни и доброзорнидоносници на властта.Аман ни и демополицейщината

360

:)

преди 14 години

Хахахахахаха сума депутати от БСП и цялото ДПС гласували против :) Т нали същото се опитваха да направят ама така и не успяха :) По принцип идеята е добра. Въпросът е че няма да се ползва добросъвестно.

359

Свине

преди 14 години

Ахааа, туй било демокрацията значи ! Ти си пишеш ама ние те следим !!!

358

tupanar

преди 14 години

ooVoo ползвайте

357

...

преди 14 години

Въпрос е: Защо няма средство за регулиране на самото следене. Къде мога да проверя дали са пробвали да ми копират например паролата за Е-банкирането, и дори и да открия, как ще мога да да се защитя, като ми мкажат че това е станало по разпоредби на МВР и ДАНС ? Кои каквото и да ми говори, но това си е средство за личен, обществен и промишлен шпионаж.

356

трактопода

преди 14 години

За скйп само ще дам примера с китайците и тяхното следене. А ФБ като се змисля че има някакви недоизпипаници и бъгчета тук там (все пак е продукт с 400млн. юзъри) ... сигурно толкова са се уляли с комерсиалната му дейност, че даже не се заглеждат в пропуските си.За профилирането - по-елементарно такова могат дори обикновените маркетинголози да правят. В базата данни на ФБ има всякакви(!) данни за огромно количество хора. Там не си играят да следят индивид, там направо следят обществени групи.

355

трактопод

преди 14 години

Бачкаторе, по принцип не им трябва и няма да злоупотребят. Но оттук нататък "изключенията" ще се случват по-лесно и безпроблемно. Представи си че товй близък стане интересен, могат да започнат да го изнудват (например) посредством теб, дори без да разбереш. Аз лично имам съмнения, че всички в системата са честни хора. Просто риска става по-голям, а баш престъпниците сигурно вече са си решили проблема.

354

Анонимен

преди 14 години

Ще могатако от Скайп им предоставят ключ за декриптиране, в което се съмнявам, просто защото смешниците от нашто МВР нямат възможностите на ФБР примерно.....а иначе инфо се събира яко. Това за Скайпа е умишлен блъф за заблуда :) , за да се чешат езиците. Хората дори неподозират примерно само от фейсбок-а колко инфо може да се рабере и как може да се профилира дадена личност...

353

БАЧКАТОР

преди 14 години

Сигурно ги разбираш много повече от мен тия работи но кому е нужно в МВР да знае кога ще ходим на биричка с приятели или други такива банални ежедневия ..на никого! Полицията е добра за мен и семейството ми .

352

трактопод

преди 14 години

Бачкаторе, донякъде - да, донякъде - не. Съществуват алгоритми, които могат автоматично да обработват голяма част от данните и да ги синтезират в "бързо четим" формат. Примерно, ако искат да направят "схема" описваща контактите ти, няма нужда оператор да въвежда номер по номер и после да ги обработва ръчно - всичко това прави машината, а това е сигурно 99.9% от "работата". Ако на оператора му стане интересно след като види "синтеза", чак тогава започва да ръчка по детайлите. За машините е лесно.

351

Анонимен

преди 14 години

Не знам дали и сега ще е така, но по-рано проследяването на телефонни разговори ставаше едва след като някой произнесе определени думи или символи. Тогава вече се закачаха за този човек и се слушаше продължително време, докато установят, че действително има "лоши" намерения или пък е казал нещо случайно. Прекалено е скъпо мероприятието, така че ще се следят само определени контакти и хора. Пък те си знаят защо.