114

Анонимен

преди 14 години

Време е от ГЕРБ да бъдат по-директи и вместо да казват, че президента е бил подведен да си кажат, че е некадърен, не разбира какво чете и само се чуди как да се заяде. ДО Таня: Таня, заради хора като теб, които дори не знаят елементарни правила и закони, а разгорещено коментират и критикуват страната ни е на този хал!

113

До Таня

преди 14 години

Проблем ли има ? В конституцията пише кога и как минава или не минава ветото на президента. Ако повторно гласуват 121 депутати, ветото отпада. В парламентарна република така стават нещата. И още нещо, парламентът приема, а не заобикаля законите, защото законите ги създава той. При несъответствие решава конституционния съд. Ако си беше размърдала сивите клетки под изрусената прическа, можеше и сама да се сетиш за това

112

???

преди 14 години

' Магистрат призна: ВСС обслужва партииПрав е вицепремиерът Цветанов, че трябва да се реформира ВСС. Този съвет беше създаден през 1992 г. при друга политически и обществена ситуация. Направи се така, че ВСС да действа постоянно и хората, които са в него, се откъсват от пряката си дейност като магистрати.Това каза пред БНР бившият апелативен прокурор на Пловдив каза Росен Димов, който сега е командирован във Върховна касационна прокуратура.Той коментира думите на вътрешния министър от вчера, че членовете на ВСС трябва да спрат да гласуват тайно назначенията и преди това да изискват класифицирана информация от службите на МВР и ДАНС за съответния кандидат, за да се види дали няма нещо, което ги компрометира."Тогава, когато ВСС не действаше постоянно и ние не се откъсвахме от работата си, имаше резон да се гласува тайно, но сега няма, след като ВСС е постоянно действащ орган. Затова трябват промени в Конституцията, защото и тя е създадена в един друг период за страната. Няма толкова голям орган от 25 души, какъвто е ВСС, в нито една страна", добави Димов, цитиран от БГНЕС.Преди време отново Цветан Цветанов заяви, че съставът на съвета трябва да бъде намален, като се съкрати политическата квота."Партийната квота, която се изпраща от парламента, винаги е в полза на управляващата партия. Това трябва да бъде елиминирано, защото винаги, колкото и да са добри тези хора, ще действат партийно. Още 2003 г. италиански магистрати, гостуващи в София, ни посъветваха, че 9-членен ВСС ще действа по-рационално, а и членовете му трябва да бъдат избирани по друг начин", не скри Димов. '

111

Таня

преди 14 години

Как така няма да се съобразят с правото на вето? Ми те сега взеха да престъпват закони и то пред всички. БРАВО - добър пример. Като не ни отърва ще го заобиколим. После да дойдат да ми обяснят от какъв зор ще се съобразявам с права и закони. "Що се отнася до анонимния свидетел, той не е анонимен за съдията"....ми какъв анонимен свидетел е това??? Значи все пак ако ти трябва тоя свидетел можеш да го намериш.

110

???

преди 14 години

Очевидно е, че начинът на мислене на американския посланик съвпада с този на честния и трудолюбив български гражданин !Преди да дойдат сериозните инвеститори у нас, които не са привърженици на мафията и корупцията, преди това те / мафията и корупцията / трябва да бъдат премахнати !Какво би направил всеки , ако иска да мине през някакво поле , което преди това е било минирано от лоши хора ?Разбира се, че преди това ще пусне сапьорите, които трябва да разминират полето ...Да не е луд някой да минава през минирано поле ?Същото е и с разчистването на октоподите и наглите у нас ! Не може да има лоялен бизнес у нас , ако в държавата ни има октоподи и нагли, които извършват всякакви престъпления !Двете неща са напълно несъвместими !

109

???

преди 14 години

Хронология на събития :21.09.2008 - Атанас Атанасов / ДСБ / говори за свобода на словото и печата;22.09.2008 - пребит е журналистът Огнян Стефанов;23.09.200 - събитие, свързано с ' Диамант ' - Разград / съдебно дело /04.01.2010 - Иван Костов / ДСБ /дава интервю, споменавайки дори и Бог ;05.01.2010 - убит е Боби Цанков ;05.01.2010 - събитие , свързано с ' Диамант ' - Разград / говори се за подписване на договор с китайци за строеж на нов стъклозавод и инвестиции за 100 млн /Има още три събития, станали в рамките на 24 часа, едното от които е оставката на ген. Илия Илиев като главен секретар на МВР. Тези 3 събития в хронологично време са преди горните поредици от събития и може да ги определим като начална / отправна / точка за следващите поредици от събития !Тези три поредици от събития са свързани помежу си, така както има връзка и между ' Куйович ', ' Наглите ' и ' Октопод ' !Трактора колкото по - рано започне да говори, толкова по - добре и за самия него ! За предпочитане е да говори пред детектора на лъжата !

108

Анонимен

преди 14 години

Идеално. Сега януари месец ще съдим ББ, ЦЦ и камарила по техния наказателен кодекс - със стажант адвокати резервни защитници, с фабрикувани СРС та и защитен свидетел Ахмед Доган.

107

Nerealen

преди 14 години

Пълна простотия, а такива като Пламен Димов са толкова заблудени, че сигурно са гласували за всички наред и сега поредният герой е Бойко Ракетоносителя. Нали като е таен свидетел полицията може да вземе всеки рошльо от улицата и да го подготви и представи на съдията!!! И чак тогава Наглите и другите ще успеят да ги вкарат в затвора..

106

супер

преди 14 години

Много ми е гот, когато полицай коментира правната уредба! Няма ли министър на правосъдието - не мога да разбера!!!

105

ПЛАМЕН ДИМОВ

преди 14 години

КАКВО ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ГОЦЕ ИЛИ ТАМ ПОДОБНИТЕ ,ПРАВ Е ББ ЗА 2О Г. ВСЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ТУРЦИ,РУСНАЦИ,ЕВРЕЙ И КАКВИ ЛИ НЕ ГАГАУЗИ....НЕКА ИМ ДОЙДЕ КРАЯ.....ВРЕМЕЕ...

104

Анонимен

преди 14 години

Ima hora koito gi e strah 4e shte doide i tehniq red v sada i sega prikazvat gluposti za tova koj kak 6tql da izpolzva zakona.Em kato ne sam pravil ni6to neka doidat da me obvinqvat to4no men.

103

Анонимен

преди 14 години

Анонимният свидетел е потенциален мъртвец.Президентът се старае дя опази престъпниците, а не нормалните граждани, готови да свидетелстват срещу тях. Е, това не е ли защита на престъпността?

102

Лимон

преди 14 години

Сега ако адвокатът е зает/имитира болест и други директно се назначава резервен защитник и делото си продължава,а не се точи с години и накрая нищо да не стане.всички сме гледали филми и доста често сме чували една реплика "имате право на адвокат,ако не можете да си позволите ще ви бъде назначен служебен".. ами така и трябва да е.

101

Лимон

преди 14 години

Говорите за полицейщина,а си нямате и на идея за какво става дума.Тръгнали са ГДБОП,ДАНС,ФБР,ЦРУ,МОСАД,МИ-5 и всякакви други точно вас да търсят,все едно си нямат друга работа.Който няма какво да крие,няма и от какво да се притеснява.Искате пресъпниците да ги осъждат - ами тогава отвържете малко ръцете на правосъдието.До момента като се заведе дело първо заподозрените хващат какви ли не болести,после пък адвокатите им се разболяват и така и не влизат в затвора.

100

Анонимен

преди 14 години

КОМАНДИРА Е ВЕЛИК

99

Анонимен

преди 14 години

Герб герб самозабравихте се как може да изберете баба яга за министър на здравеопазването че аз при тази никога не бих отишла да ме прегле9да тя ще изплаши детето ми и мен

98

Балин

преди 14 години

То на герболетка какво да обясняваш? То е логично ама те не вдяват! Радваха се когато щяха да облагат с осигуровки държавните служители а сега когато ни прецакват всичките с по един ден да си плащаме болничните не ги виждам да се радват! Обаче такава организация цари с ГЕРБ "била поела ангажимент като частно лице" пълни глупости и какво сега стоиме без здравен министър и без заместник дори? А Цецо *** що си мисли, че президента е подведен? Той да не е *** като него да го подведат?

97

НФБ

преди 14 години

да време е червените велможи и кардиналите от ДС от тройната коалиция да бъдат натикани в дрънголника на общи основания с другите задържани а не да ползват и там привилегии....да не забравяме и мони мадритския мошеник с неговата тумба начело с велчев

96

НФБ

преди 14 години

аз пък съм срещу първащината ,,,,стига е симулирал активност!защо си трая 8г за безобразията на червените велможи и кардиналите от ДС..защо се е бъркало в държавния резерв безнаказано,,,,явно орешарски не е бил сам в действията си..колко пъти се е налагало да променят държавния бюджет,,Нека има ред и справедливост!неможе за дребно хулиганство или кражби да кибичиш в затвора а за откраднати милиони да почиваш в 5*****хотел,,,килиите и условията да са еднакви за всички да няма и там привелигирован

95

Бай Тошо

преди 14 години

Само глупости измислят! Съд и ала-бала! Защо да се губи време- пуска се анонимен донос срещу някой- и кварталния налага моментално присъда...