24

Анонимен

преди 14 години

Само да вметна, че е подобна историята по СЕПП за подаване на заявления за субсидии з аобработваема площ. Скапана програма, скапан сървър, служители работят бавно заради състоянието й. Граждани и служители със храна, вода и много търпение да се заредят!!

23

Анонимен

преди 14 години

Не, пич, НЕ лови крадливи комунисти. Досега НИКОГО не е заловил. Киноакциите не убеждават мислещите хора в неговата компетентност. Затова пък неспирните му ГЛУПАВИ изказвания не убеждават немислещите.А "крадливи комунисти" са Бойко Борисов - отказал се от полицията, за да НЕ напусне БКП. И започнал поредното КИНО, за да НЕ ОТГОВОРИ как се правят 1.5 млрд. за 6 години.

22

Анонимен

преди 14 години

Некомпетентен защото лови крадливите комунисти ли

21

Анонимен

преди 14 години

Много си ''оригинален'' брей Ха познай защо ...

20

Анонимен

преди 14 години

Поредното доказателство за некомпетентността на вътрешния министър - ще говорят дали има начин за неустойки, А НЕ ПЪРВО да прочетат договора. Т.е. министърът и целият му екип са юридически неграмотни и не могат да разберат какво пише в договора?И защо италиански специалисти? Защо не от "Сименс"? Или италианците са си платили на някого да копират системата и сорса на програмата? Защо не се търсиха и БЪЛГАРСКИ специалисти - в Италия ги търсят, а ние търсим италианци... В рушвета ли е отговорът?

19

ралица

преди 14 години

какви са необходимите документи за подаване на лична карта

18

Анонимен

преди 14 години

Явно само сме се помолили на "Сименс" защото някой пак врътна далаверата с тях.Одавна "Сименс" не са това което бяха.Таксите си ги внасяме в банката на Цветелинка Бориславова ,а тя е дружка на кой? Ха познайте!

17

just another user

преди 14 години

Абе хора, преди да искате глоби от някого, първо си погледнете договорите със съответната страна. Силно се съмнявам в договора за системата разработена от Сименс да е предвидена липсата на далновидност у българина. А дори и да допуснем, че е предвидено такова натоварване и е изградена съответната инфраструкура, няма никакво основание да се изисква глоба. Това е софтуер - защо не си искате глоба от Майкрософт за бъговете по Уиндоуса?!

16

стадото

преди 14 години

Държавата нямала пари ... Друг път ! Колко струва техниката, с която се издават новите документи и кому беше нужно да се издават точно такива паспорти и лични карти ?!? Само не казвайте, че такова е изискването на ЕС, защото това обяснение вече е изтъркано и в много случаи излезе чиста лъжа !

15

кире либерало

преди 14 години

За какво са ни италиански "софтуерни специалисти" не разбирам? Сигурно те много добре познават системата за издаване на български лични документи...??? И къде са нашите специалисти?

14

Чоко

преди 14 години

Днес рано сутринта си подадох заявленията за всички видове документи , защото ми бяха изтекли. Опашката беше само около 35 човека. Не се лъжете, че всичко става за пет минути. Въпреки, че операторките работеха с разбиране пак ми отне около 25 мин. Така, че имайте е дно на ум.

13

Nobody

преди 14 години

"Попитан как ще бъдат компенсирани гражданите, министърът каза, че за сметка на "Сименс" хората, които са платили за експресна услуга и не я получат в посочения срок, тя няма да им бъде калкулирана по тази цена, а като обикновена или бърза услуга."Машалла!!! Тва е едно достойно обезщетение отсекъде...

12

Ъхъхъ

преди 14 години

За комисионни!

11

МУНЮ

преди 14 години

Цялата тази галимация бе заложена преди 10 години, когато зорлем смениха личните документи на населението, а трябваше постепенно това да стане, на кой кога му изтичаше срока на валидност.

10

555

преди 14 години

То областните ще работят деноношно ама банките ???Е затова пък ще се плащат повече пари на служителите на МВР.

9

Vik

преди 14 години

А аз за миг си помислих, че тук не са виновни "предишните" и ето на- договора е сключен от предишния Вътрешен Министър......... Не ги е срам, те и за вчерашния дъжд са виновни- никой не е предупредил Бойко, а са знаели за него...........................

8

Защо така беее....??

преди 14 години

Нали имахме велики компютърни софтуеристи които взимат заплата от 4000лв. нагоре....къде са защо не ги хванете тях да оправят бъговете , нали сме били уж компютърни гении,защо викаме италианци да ни оправят бъговете в системата?

7

Муньо

преди 14 години

Бъг = това е нещо, което имат нашите управници в главата - буболечки

6

Do 1

преди 14 години

Virus....:)!!! A v zavisimost ot slu4aq moje da se izpolzva i za podslu6vatelno ustristvo ha ha ha!!! Spoko brat vsi4ko v Bg e "nared"!!!!

5

Anonimen

преди 14 години

Abe ne moze tolkova mnogo dokumenti za tolkova kratko vreme da se obrabotvat. Problema ne e v Siemens.