30

петрол

преди 14 години

Евтината работна ръка, не е най-важната. Ние сме евтина работна ръка, защото доходите ни са мижави. Но и сме слаб потребител, защото сме и евтина работна ръка - не можем да пазарим скъпо и по много. А това обезсмисля инвестицията. Какво ако ти плащат 200 долара, като с тях не можеш да пазариш, повече? Затова и инвестициите са рискови у нас. Защото потреблението е несигурно. Но ще се развива и това. може да си евтина работна ръка, но зависи какво купуваш, за инвеститора. Търсенето е приуритета.

29

Анонимен

преди 14 години

taka eno vw ford i dosta amerikanski koli se pravat ve4e tam v kitaine 4e mi haresva no drugite gledat to4no netnata pe4alba s cel b1rzo natrupvane i reinvestirane.to i produkti s gmo nikoi neiska ama gi hapvame ot godini prosto ne e v1pros ve4e na izbor a na lipsa na drugo

28

Петрол

преди 14 години

Евтината работна ръка, води до увеличаване на нетната печалба. Важна е, но не е най-важната. Нима в Германия, където рабботната ръка не е евтина, не се реализират проекти? Вярно е, че изнасят и в Китай и другаде производства за по-евтина работна ръка. Но ако имаш високо търсене, можеш да реализираш печалба и при по-висок оборот, вместо при по-ниска работна ръка. По-малка печалба. Но зависи и от качеството и квалификацията. Аз вече не бих си купил китайска или индийска стока. Не, че няма хубави.

27

Анонимен

преди 14 години

всичките мерки са публикувани. трябва просто да ги прочетеш.отвори, например, в. Пари от днес...

26

Анонимен

преди 14 години

a kade ostavi evtinata rabotna raka?za6to v kitai ima tolkova proizvodstvo?6toto tam na mesec vzimat po 200 dolara

25

петрол

преди 14 години

Инвестициите зависят от три фактора: Търсене на някаква стока или услуга; парични или други възможности, да се реализира проекта (спестявания или заеми) и дали ще получиш разрешение за това, от структурите. Това са трите фактора, които обуславят една инвестиция. А четвъртият, е да изчислиш бета-коефицента на риска и да не сбъркаш в това. Но той е второстепенен, ако първите три са налице. При високо търсене, шанса за възвръщаемост нараства в пъти, а риска намалява, право пропорционално.

24

Анонимен

преди 14 години

e koi investitor nema da doide ako namalim dds?v g1rcia li 6e ide?ili v rumania 4e da si 4aka dds do 2ro pri6estvie ?istinata e 4e ako se namali dds 6e dr1pnem riazko napred a tova nema da haresa na cela evropa 6toto 6e izleze 4e sme se pravili na bedni i sa ni davali pari

23

Петрол

преди 14 години

ДДС е е пряка данъчна ставка, върху оборота. но косвенно и пряко е и върху доходите. въпрос на терминология. Ако оборота ти е 50000 и влезеш по ДДС-регистрация, имаш право да си го възстановиш. Но жена ти, като иде в магазина, ще си плати като потребител ДДС, на някой друг доставчик. пПак е върху доходите, макар и непряко наричан. Свързани са нещата. Може да теглиш ДДС, чрез фирмата си, но после като идеш да купуваш нещо, в магазина, ще го платиш на друг. Пак е върху доходите.

22

до 19

преди 14 години

За да дойдат инвеститори , трябва да има една добра Икономческа Сигурност и Среда , за да има такава среда , Държавата трябва да има пари т.е. не трябва да има дефицит , за да няма Дефицит трябва да има средства .. от къде взима пари Държавата ? Условия за инвестиции има в България но никой няма да дойде във Финансово нестабилна Държава , Заради това правителството прави тези гимнастики! Потрайте малко ..

21

Анонимен

преди 14 години

ako namalat dds 6e se povi6i pokupatelnata sposobnostsega funiata e p1lna i nete4e trebva otpu6vane

20

Петрол

преди 14 години

Трябва да се намери точният баланс, между инфлатора и дефлатора. Ако се намали ДДС или се запази така, това увеличи стокооборота (по-високи заплати = повече покупки). Но бюджета ще си вземе парите, като данък, върху нарастналата печалба. Ако се увеличи ДДС, ще падне стокооборота, консумацията. Заплатите са статичен фактор и не са високи. По този начин бюджета пак ще си вземе парите, но това ще намали инвестициите, защото потреблението още ще падне.

19

Анонимен

преди 14 години

no e prav 4e trebva da se namali za da doidat investitori

18

До Петрол

преди 14 години

Грешка и по двете точки. Инвестициите зависят от спестяванията, а не от потреблението (пряко). ДДС не е данък върху доходите, а непряк данък върху потреблението. Купуваш хляб - плащаш ДДС. Не купуваш хляб - не плащаш ДДС. Проста работа

17

Анонимен

преди 14 години

koi te pita ti nali glasuva kvo 6e gleda6 sega?

16

добре

преди 14 години

За сега правителството си върши работата : Мерките които се вземат първо се договарят с народа (Тренчев и сие) , ако народа се надигне срещу нещо , правителството се съобразява , а не като преди под масата. Така се води политика , незнам до къде ще доведе това , но все едно досега такова Правителство не сме имали с толкова прозрачност в действията (За добро или Зло)

15

българин

преди 14 години

Това е най-некадърното правителство в историята на българия. Предсрочните избори идат!

14

АСД

преди 14 години

ДАЙТЕ ДА ГИ ВИДИМ ТЕЯ МЕРКИ ИЛИ СМЕ РОБИ КАКВОТО НИ НАЛОЖАТ

13

Петрол

преди 14 години

Производството (Инвестициите), зависят от консумацията, потреблението. Ако се повиши търсенето, ще се повишат и инвестициите. А ДДС е статичен данък, върху доходите. Той ще напълни бюджета, но тези пари отново ще изтекат, към доста паразитни елемменти и отново ще доведе до нови кризисни ситуации. По-добре е да се остави или намали ДДС, защото така, доходите на дребният бизнес и масовият купувач ще се повишат, а това ще повиши и стокооборота, производственният цикъл ще се завърти = повече работа.

12

Петрол

преди 14 години

Ако се повиши ДДС, го плащаме като крайни клиенти. големите дистрибутори, производители и вносители си го теглят. Ще пострада пак дребният бизнесс и масовият потребител. Решението не е във вдигане на ДДС, а в намаляне на държавните разходи, в плащания към паразитни елементи, както и завъртане на стокооборота, което няма да е лесно, при тези намалели доходи. Дори и едри инвеститори да дойдат, то зависи от консумацията на производството, за повишаване на паричният и стоковият кръгооборот.

11

***

преди 14 години

Притеснителното е ,че цялата финансова политика на държавата се води от Дянков както пиши в нечии учебник без да се съобрзява изобщо с конкретните условия. Във всеки учебник пише като няма пари - да повишим данъците- само ,че в случая става дума за реални хора на чийто гръб ще са всички опити. Ама то цял живот сме опитни зайчета тъй че ..