279

45645

преди 14 години

На мен пък ми намирисва на хора от БСП и ДПС с бъдеще в затвора.

278

Анонимен

преди 14 години

Прав е Бай Кольо, намирисва на ФАШИЗЪМ тази работа.

277

Анонимен

преди 14 години

И записа не може да се фалшифицира защото има програми които веднага могат да определят дали гласа е наистина на подслушвания или не! За видеозаписа пък е още по трудно да се фалшифицира!

276

срс

преди 14 години

видях извънземни в един филм, те са тук на земята вярвайте ми....

275

Ивайло

преди 14 години

Дори и анонимния свидетел да излъже нещо, записа от Специалното разузнавателно средство (СРС) няма как да излъже - там ясно ще се чуе и/или види кой какво е казал и /или направил!

274

Анонимен

преди 14 години

пак питам сънувах съседката без ***, ставам ли за свидетел

273

асдф

преди 14 години

идеята за резервният адвокат е добра

272

8

преди 14 години

Хем искате да има осъдени и вкарани в затвора, хем се хващате на тънките номера на БСП и ДПС - които са против това (Защо ли...) записите от подслушванията да се приемат за доказателства срещу корумпирани политици, магистрати или други бандити.

271

Анонимен

преди 14 години

baykolu,Е само за този пост 281 заслужаваш НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МИР да я вземат от Обама и да ти я присъдят на теб.И знеш ли.Не харесвам особено сънародниците си но с това писание ме караш да преосмисля поне отчасти вижданията си.Може не всичко да е загубено в тази държава след като има хора като теб.

270

baykolu

преди 14 години

Както казах одеве, не претендирам, че моите изводи са най правилни! Най доволен съм, ако имам повод да си призная, че съм сбъркал! И ще го направя, ако се случи, не се съмнявай! Но...за сега съм по скоро притеснен! Ще се опитам да обясня. Към промените в НПК, според мен, трябва да се прибавят още няколко неща:1. Закона за електронните съобщения - повсеместното ни следене в нета и в мрежите на мобилните оператори.2. Промяната в ГПК, според който "Не се допуска изпълнение на парични вземания срещу държавни учреждения и общини", което поставя държавните структури в особено привелигировано положение спрямо всички останли.3. Промяната в закона са митингите, с които се създава уж някаква "зона за сигурност" около сградите на държавните институции, а според мен, просто управляващите се отделят от "плебса", гарантирайки и пазейки своята "богоподобност"4. Атаките срещу президента, особено последната. Да искаш отстраняване на държавния глава, заради някакви публикувани стенограми... ами това е брутално потъпкване на свободата на словото, носталгични блянове по едни порядки на тайнственост и непрозрачност, които всички по възрастни си спомняме....5. Атаките срещу съдебната система. Добра или лоша, ние нямаме друга, по свястна. И е супер подзрително, когато министърът на вътрешните работи, чиято успешна дейносте е неразривно свързана с добрата работата на същата тази съдебна система, я атакува по всевъзможни начини и упорито работи за унищожавана дори на малкото останал и авторитет и доверие в тази система. Явно, или срещу своите собствени министерски интереси, или просто преследвайки други цели.....6. Цялостното поведение на управляващото мнозинство. Тоталното отричане на всичко и всички непринадлежащи или несимпатизиращи на Партията. Постоянните "забрани" на премиера и всичките му лакеи към "неверниците" да изказват въобще мнение. Аргументи от типа "Вие сте крали, затова нямате право да говорите", тоталното елиминиране и абсолютно нежелание въобще да се чуе отсрещната страна и абсолютно антагонистичното отношение към политичестките противници, и пълната липса на политическа толерантност....7. Превръщането на Парламента в орган, раздаваш присъди, определящ вина и дори налагащ запор върху имущество....Към всички тези факти, ако прибавим и известните исторически факти, от миналия век, свързани с налагането и утвърждаването на ВСИЧКИ тоталитарни режими, аналогиите са неизбежни! И повече от явни! Няма да ги описвам на дълго и нашироко, всеки може сам да попрочете и да си ги направи, само ще спомена две неща, които по горе пропуснах. Първото е, идентифицирането на диктатора с "човекът от народа" и второто е, контролът върху медиите....Накрая, пак ще кажа, не претендирам, че говоря абсолютната истина (за разлика от управляващите в момента) но за мен, така изглеждат нещата и не са на добре..........

269

Анонимен

преди 14 години

снощи сънувах, ставам ли за таен свидетел.

268

Анонимен

преди 14 години

Ама скъпи съграждани,защо се пенявите толкова......Те бандитите да не живеят по дърветата и да не ядът доматите с коловете....Нямаш телефон..........няма СеДеСе пардон СеРеСе.Боже колко мъка има по земите български.....Мъка,мъка

267

Milen

преди 14 години

Сигурно има СРС-та със записи на депутати от БСП и ДПС или на хора близки до тях след като тези 2 партии се противопоставят така яростно на Специалните разузнавателни средства. С тази своя позиция те на практика защитават престъпниците, защото на аудио или видео записа от СРС-то ясно се вижда и чува кой какво е казал или направил и само балъците се хващат на популистките приказки на БСП и ДПС за полицейщината и нарушените им права на човека.

266

Анонимен

преди 14 години

Могат и то много, щом и в момента вие прокурорите градите обвиненията си върху вестникарски статии или ЕЖК (една жена казала)

265

прокурор

преди 14 години

Колега по форум, знанията са ти точни.Не ми е ясно как стигаш до такива генерални изводи за заплаха за демокрацията от измененията в НПК.Те не могат да доведат до политически изменения.

264

baykolu

преди 14 години

Колега(по форум),Помниш ли един от най добрите български филми - "Двойникът"?! Там имаше един лаф, за братовчеда Иван, който бил магазинер, пък науката му била хоби...:))))И на мен така, правото ми е хоби, ;) но това не е важното в случая! Нали сме се събрали тук, да си изказваме мненията....докато все още не незаконно това... Не претендирам, че моето е най вярното, просто го споделям. И честна дума, радвам се дори и да поспорим, стига всичко да е в рамките на добрия тон и взаимното уважение!

263

НеСтанипишко

преди 14 години

В противен случай до осъдителни присъди не се стига. Така че депозираният в парламента проект е положителен. ЕС ще отрази в следващия си доклад това - възвръщане на равновесието между обвинение и защита", каза Етиен дьо Понтен

262

НеСтанипишко

преди 14 години

Френският посланик отново потвърди тезата си, че българските Наказателен кодекс и Наказателнопроцесуален кодекс са написани от престъпници. Интересно, че хора от правителството също казват това. В момента те се опитват да ги променят - с проекти, които вече са в парламента, за реформиране на НК и НПК. Мога да кажа, че равновесието се наклони много силно към обвиняемите и защитата им, и спазването на техните права. Все пак трябва да се мисли и за правата на обществото, и най-вече - на жертвите.

261

НеСтанипишко

преди 14 години

чл. 321, чл. 321а, чл. 356к и 393 от особената част на Наказателния кодекс, ако съответните обстоятелства не могат да бъдат установени по друг начин или установяването им е свързано с изключителни трудности

260

до 259

преди 14 години

ето ..Специалните разузнавателни средства се използват, когато това се налага при разследването на тежки умишлени престъпления по глава първа, глава втора, раздели I, II, IV, V, VIII и IX, глава пета, раздели I - VII, глава шеста, раздели II - IV, глава осма, глава девета "а", глава единадесета, раздели I - IV, глава дванадесета, глава тринадесета и глава четиринадесета, както и за престъпления по чл. 219, ал. 4, предложение второ, чл. 220, ал. 2, чл. 253, чл. 308, ал. 2, 3 и 5, изречение второ