Странно ми е как така се прави репортаж на базата на едно заведение и един единствен опит ??? Човек си съставя мнение след като има опит, а не след като е пробвал едно заведение, някъде си, веднъж !!!!
МАЙ ОТ ИСТИНАТА МНОГО БОЛИ, КАКТО ВИЖДАМ ВСИЧКО ЖИВО ЗАПОЧВА ДА ОПИСВА КЪДЕ КАКВО СЕ СЛУЧИЛО,КАТО ПРИ НАС И КАКВО ОТ ТОВА,ЗАЩО НИЕ ВСЕ СИ ТЪРСИМ ИЗВИНЕНИЕ,АКО СЪСЕДА ТИ ИЗПОЛЗВА БИДЕТО ЗА ДА ПОВРЪЩА В НЕГО И ТИ ЛИ ТРЯБВА ДА СИ СЪЩИЯ ***?
Пак за Франция:пък една овца в Нанси(бая западнал град) в на поръчка вечеря с бутилка вино-доста скъпо си позволи да състави изречение,че трябвало да ядем ордъовър десерт итн .през цялото време се държеше все едно Принцесата обслужва селпни и диваци,накрая мощно си закръгли сметката,която беше над 150евро.Така ,че и бълдгари са преживели културен шок във Франция...хехехеГоляма повлекана беше,а на тавана на ресторанта беше изрисувана Тайната вечеря...страшно грозно.Пък цените...световни: )))
Обслужващият персонал се мисли за собственик на заведението. Така беше и по социализЪма :) просто си имаме традиции и аз мисля че това е нашият "чар" Добро обсужване има на много места по света, с какво да привлечем туриста? С нещо по-различно трябва..
Бе право си е момичето, но явно без лафове от сорта "Южнославянски манталитет" не мож се мина
хората знаят какво очакват, простотията си е при нас, дори и в съседна Гърция влезнеш ли в заведение при поръчка на една бира ти носят мезе, сандвичи и т.н Да не говорим, че ако нямаш дребни ще изроявят земята да ти вземат парите но няма да ти кажат като в Бг. " отиди ей там и ги развали"???ние сме си за ***
В град Париж Франция има по-гани сервитъори от Бг.наистина ми беше трудно да намеря по гадни такива ,но споко -имааа: ))).Тм е напълно в реда на нещата ,след като не си кажеш веднага поръчката а и ти донесат менюто ,после да дремеш колкото германката в Благоевград.Ако не поръчаш достатъчно дебела сметка по техните очаквания-лошо,ако мн се заседиш-лошо.едно такова парче на брега на Сена ,след катого помолих да изчака една минута,после 20 мин не ми обърна внимание и все викаше-една минута
абе,българско непреходно.Да не се сърдим,а да се огледаме.ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ СЕ НАПЛЮСКВАМЕ С ЧЕСЪН И РАКИЯ,НА ДРУГИЯ ДЕН СКАЧАМЕ В МАРКОВИ ДРЕШКИ ОТ ИЛИЯНЦИ,ПРЪСКАМЕ СЕ С БУЛГАРИ,КУПЕНО ОТ *** НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР,ВИРНЕМЕ ГЛАВИТЕ КАТО ПРАЗНИ ЖИТНИ КЛАСОВЕ И СИ МИСЛИМ, ЧЕ СМЕ " КЛАСНИ".БЪЛГАРСКИ " АРИСТОКРАТИ"
offf aman ot kaprizni schwabi!!!!! vse pak tova e Blagoevgrad, kakvo ochakva po diavolite???
Нивото на обслужването в България започна да ми прави впечатление след като поживях в други държави. Дали ресторантчето е малко и забутано и евтино няма значение - келнерите винаги са усмихнати, бързи и често идват да те питат имаш ли нужда от нещо друго. Няма нацупени физиономии, подхвърлени от 50см менюта, полуголи сервитыорки и опити да си закръглят цената до колкото им изнася. Трябва малко да се поучим от примера на САЩ и някои западноевропейски дзржави, стига глупав патриотизъм!
И аз мисля, че нивото на заведението има значение. Ако седнеш на долнопробна кръчма може и един час да чакаш. Сядал съм в механи, където всичко е на минутата и си заобграден от внимание..... говорим за класни заведения.
Така погледнато, нито една кухня не е уникална. Навсякъде има влияние от близки и далечни страни. В това отношение обаче, българската кухня има най много уникални ястия, сравнено с всяка друга. Може би само без източните! Не става дума за сърми и скара, естествено. Първите уникални ястия, за които се сещам са от Родопите - пататник, клин, тенурки, колаци, катми, чомлек. Също и от шопско - лучник, зелник, пот Врачанския край - пълнени сухи чушки с боб, от Македонско - капама по Бански и т.н....
Спокойно, навсякъде по света има мързеливи сервитьори. На някои места, в някои страни можеш да чакаш и един час , докато ти приготвят и поднесат нещо съвсем елементарно. Зависи от собствениците. Наистина трябва да инструктират персонала си и да изискват повече. А иначе- не сме чак толкова по-лоши. А храната ни ще е вкусна докато пуснат ГМО да завладеят полетата ни.Там насочете усилията, протестирайте,българи!
МИналта година ходих до Дрезден ,там в един ресторант до катедралата на брега на реката решихме д а обядваме ,за сервирането на поръчката чакахме 40-50 минути ,така че да не говорят германците за обслужване , а да не кажа че никкъде в магазините не се усмихваха продавачките
и аз си мислех че ние сме зле,но елате да видите как е в Грузия :) .тук има и германци също ,така че за нас остава надеждата някои от тях да напише по лоша статия,....в противен случай аз ще го направя :)п.с.- цветя сме за мирисане пред тея тука!!!!
Verno e 4e nikoga hranata ne q nosqt na vednaz. Sa6to taka 4e i servitiorite i barmanite i horata v kuhnqta ne si davat zor da si var6at rabotata.Ot druga strana gi razbiram, tezi pari koito polu4avat ne gi motivirat mnogo da rabotqt.Puk i sobstvenicite na zavedeniqta ne se zanimavat dostata4no da si stegnat personalaNo ima zavedeniq v koito obsluzvaneto e na nivo, malko sa, no gi ima
тая кой знае къде е отишла. единственото верно нещо е за това, че не носят основното едновременно както са свикнали западняците, но това не е болка за умиране. отново ни оплюват разни дето си мислят че белград букурещ и бяла са един и същ град
Българските сервитьори са световният ни резил*