245

Анани

преди 14 години

Странно ми е как така се прави репортаж на базата на едно заведение и един единствен опит ??? Човек си съставя мнение след като има опит, а не след като е пробвал едно заведение, някъде си, веднъж !!!!

244

Анонимен

преди 14 години

МАЙ ОТ ИСТИНАТА МНОГО БОЛИ, КАКТО ВИЖДАМ ВСИЧКО ЖИВО ЗАПОЧВА ДА ОПИСВА КЪДЕ КАКВО СЕ СЛУЧИЛО,КАТО ПРИ НАС И КАКВО ОТ ТОВА,ЗАЩО НИЕ ВСЕ СИ ТЪРСИМ ИЗВИНЕНИЕ,АКО СЪСЕДА ТИ ИЗПОЛЗВА БИДЕТО ЗА ДА ПОВРЪЩА В НЕГО И ТИ ЛИ ТРЯБВА ДА СИ СЪЩИЯ ***?

243

ppancho

преди 14 години

Пак за Франция:пък една овца в Нанси(бая западнал град) в на поръчка вечеря с бутилка вино-доста скъпо си позволи да състави изречение,че трябвало да ядем ордъовър десерт итн .през цялото време се държеше все едно Принцесата обслужва селпни и диваци,накрая мощно си закръгли сметката,която беше над 150евро.Така ,че и бълдгари са преживели културен шок във Франция...хехехеГоляма повлекана беше,а на тавана на ресторанта беше изрисувана Тайната вечеря...страшно грозно.Пък цените...световни: )))

242

Kamen

преди 14 години

Обслужващият персонал се мисли за собственик на заведението. Така беше и по социализЪма :) просто си имаме традиции и аз мисля че това е нашият "чар" Добро обсужване има на много места по света, с какво да привлечем туриста? С нещо по-различно трябва..

241

Виктор

преди 14 години

Бе право си е момичето, но явно без лафове от сорта "Южнославянски манталитет" не мож се мина

240

петър

преди 14 години

хората знаят какво очакват, простотията си е при нас, дори и в съседна Гърция влезнеш ли в заведение при поръчка на една бира ти носят мезе, сандвичи и т.н Да не говорим, че ако нямаш дребни ще изроявят земята да ти вземат парите но няма да ти кажат като в Бг. " отиди ей там и ги развали"???ние сме си за ***

239

ppancho

преди 14 години

В град Париж Франция има по-гани сервитъори от Бг.наистина ми беше трудно да намеря по гадни такива ,но споко -имааа: ))).Тм е напълно в реда на нещата ,след като не си кажеш веднага поръчката а и ти донесат менюто ,после да дремеш колкото германката в Благоевград.Ако не поръчаш достатъчно дебела сметка по техните очаквания-лошо,ако мн се заседиш-лошо.едно такова парче на брега на Сена ,след катого помолих да изчака една минута,после 20 мин не ми обърна внимание и все викаше-една минута

238

Анонимен

преди 14 години

абе,българско непреходно.Да не се сърдим,а да се огледаме.ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ СЕ НАПЛЮСКВАМЕ С ЧЕСЪН И РАКИЯ,НА ДРУГИЯ ДЕН СКАЧАМЕ В МАРКОВИ ДРЕШКИ ОТ ИЛИЯНЦИ,ПРЪСКАМЕ СЕ С БУЛГАРИ,КУПЕНО ОТ *** НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР,ВИРНЕМЕ ГЛАВИТЕ КАТО ПРАЗНИ ЖИТНИ КЛАСОВЕ И СИ МИСЛИМ, ЧЕ СМЕ " КЛАСНИ".БЪЛГАРСКИ " АРИСТОКРАТИ"

237

Siderov

преди 14 години

offf aman ot kaprizni schwabi!!!!! vse pak tova e Blagoevgrad, kakvo ochakva po diavolite???

236

м

преди 14 години

Нивото на обслужването в България започна да ми прави впечатление след като поживях в други държави. Дали ресторантчето е малко и забутано и евтино няма значение - келнерите винаги са усмихнати, бързи и често идват да те питат имаш ли нужда от нещо друго. Няма нацупени физиономии, подхвърлени от 50см менюта, полуголи сервитыорки и опити да си закръглят цената до колкото им изнася. Трябва малко да се поучим от примера на САЩ и някои западноевропейски дзржави, стига глупав патриотизъм!

235

Гастарбайтер

преди 14 години

И аз мисля, че нивото на заведението има значение. Ако седнеш на долнопробна кръчма може и един час да чакаш. Сядал съм в механи, където всичко е на минутата и си заобграден от внимание..... говорим за класни заведения.

234

Анонимен

преди 14 години

Така погледнато, нито една кухня не е уникална. Навсякъде има влияние от близки и далечни страни. В това отношение обаче, българската кухня има най много уникални ястия, сравнено с всяка друга. Може би само без източните! Не става дума за сърми и скара, естествено. Първите уникални ястия, за които се сещам са от Родопите - пататник, клин, тенурки, колаци, катми, чомлек. Също и от шопско - лучник, зелник, пот Врачанския край - пълнени сухи чушки с боб, от Македонско - капама по Бански и т.н....

233

Споко!

преди 14 години

Спокойно, навсякъде по света има мързеливи сервитьори. На някои места, в някои страни можеш да чакаш и един час , докато ти приготвят и поднесат нещо съвсем елементарно. Зависи от собствениците. Наистина трябва да инструктират персонала си и да изискват повече. А иначе- не сме чак толкова по-лоши. А храната ни ще е вкусна докато пуснат ГМО да завладеят полетата ни.Там насочете усилията, протестирайте,българи!

232

Анонимен

преди 14 години

GET up GET Up THE WAY I LIKE IT IS THE WAY IT IS :)

231

meri

преди 14 години

МИналта година ходих до Дрезден ,там в един ресторант до катедралата на брега на реката решихме д а обядваме ,за сервирането на поръчката чакахме 40-50 минути ,така че да не говорят германците за обслужване , а да не кажа че никкъде в магазините не се усмихваха продавачките

230

...

преди 14 години

244, titpichen selski komentar.

229

amer. boy

преди 14 години

тези германки са едни безобразно грозни същества!

228

keke

преди 14 години

и аз си мислех че ние сме зле,но елате да видите как е в Грузия :) .тук има и германци също ,така че за нас остава надеждата някои от тях да напише по лоша статия,....в противен случай аз ще го направя :)п.с.- цветя сме за мирисане пред тея тука!!!!

227

nqma

преди 14 години

Verno e 4e nikoga hranata ne q nosqt na vednaz. Sa6to taka 4e i servitiorite i barmanite i horata v kuhnqta ne si davat zor da si var6at rabotata.Ot druga strana gi razbiram, tezi pari koito polu4avat ne gi motivirat mnogo da rabotqt.Puk i sobstvenicite na zavedeniqta ne se zanimavat dostata4no da si stegnat personalaNo ima zavedeniq v koito obsluzvaneto e na nivo, malko sa, no gi ima

226

глупости

преди 14 години

тая кой знае къде е отишла. единственото верно нещо е за това, че не носят основното едновременно както са свикнали западняците, но това не е болка за умиране. отново ни оплюват разни дето си мислят че белград букурещ и бяла са един и същ град