343

BG

преди 14 години

Абе това момченце лъже та се къса-мекерета не ни лажете ,че сме закъса ли яко

342

Вапцаров

преди 14 години

в България няма никаква криза това богатите го говорят и бедния българин му вярва и свива устни е що не фалира някое частно предприятие или някоя банка а българиноо

341

Анонимен

преди 14 години

От никаде не излизаме през пролетта ще затънем до гуша българиноо ще видиш че съм прав

340

Achtung

преди 14 години

Дами и господа,През 1933 година не спряха Хитлер!Той също наговори много глупости, а хората му се чудиха, чудиха, чудиха и най-накрая издимяха в лагерите!Пътя до там може да не е същия, но резултатите са ясни. Доказано е, че следващите са добри ученици и винаги надминават учителите.Но погледа, излъчването, могат рядко да подведът човек.

339

пайтака

преди 14 години

пълен ч....я е този също като милен велчев.никои нормален няма да си остави работата към някоя финансова къща където взима сумати пара и да дойде финансов министър за 2000лв заплата.лапач и тои ще се угои като *** майка и ще си замине ни лук ял ни лук мирисъл.корумпирана ***.

338

kyky

преди 14 години

@ роскатаскучен/на си.час и нещо чакам да кажеш нещо смислено. нъцки. лозунги и бойкоборисовщини.нямаш идея от бюджета на дянков, но го защитаваш, нямаш идея от бюджета на орешарски, но го плюеш, и ръсиш лозунги като от партийно събрание на герб.така икономика не се управлява. особено от бивши комунисти, които се подиграват на други бивши комунисти колко по-комунисти са от комунистите...продължавам да чакам не общи разсъждения, а някакви доказателства за думите ти.

337

народ

преди 14 години

Завършихме 2009 с най-малкия дефицит в ЕС, хвали се той-И С МНОГО ГЛАД И МИЗЕРИЯ

336

Анонимен

преди 14 години

да бе ама дори и да се вземат мерки тези цели да бъдат постигнати ...лично аз съм на мнение, че в бг малко хора биха се възползвали от тях по предназначение. По-голямата част от "бизнесмените" ни са пълни тиквеници подкрепени от местните червени партийни лидери :)

335

Ловешки

преди 14 години

Източна Европа е с най-лоши икономически перспективи за 2010 година, твърди водещата американска агенция за анализи RGE Monitor.Сред държавите в региона България има най-слаби шансове за възстановяване, твърди Нуриел Рубини, американският икономист, който преди няколко години предвиди световната криза.Именно за това прогнозите на RGE Monitor са смятани за едни от най-авторитетните в света.В един от новите анализи на агенцията се казва, че Източна Европа и Централна Азия се открояват като най-слабите в икономически план развиващи се региони в света.Това се отнася до способността им да постигнат икономическо възстановяване и положителен растеж през тази година.По отношение на България и Румъния агенцията на Рубини е категорична, че двете страни няма да видят положителен икономически ръст до 2011 година; за други държави в региона Хърватия и Сърбия, например се предвижда, че ще имат слаб растеж още тази година.Валутният борд и фиксираната валута, според RGE Monitor, са голяма пречка за българския износ, особено на фона на падащата стойност на валутите в съседните държави.През 2010 година икономиката на България ще продължи да се свива, като прогнозите на икономистите се движат между 1 и 2%, пише Дойче веле.Вътрешното търсене ще остане слабо поради силно затегнатото кредитиране и високата безработица.Другите рискове за България са големият външен дълг и опасността от повторение на газовата криза от януари миналата година.Външният дълг на страната е почти 37 милиарда евро, или 107 процента от БВП. Той е сред най-високите в региона като процент от БВП и прави България особено чувствителна по отношение на финансови шокове, идващи отвън.RGE Monitor не изключва възможността България да потърси финансова помощ от МВФ.

334

Кънчо

преди 14 години

Симеон Д. е пример за това , че добре справящия се в чужбина финансист е много далеч от истината в собствената си страна!Икономическата криза в БГ е резултат повече на управленски провали на собствениците на българския бизнес , а не на глобални икономиески фактори. Над 90% от собствеността в бизнеса е на хора, които получиха собствеността даром и след серия икономически провали, очакваха някой да им купи фирмите....Няма кой да им купи фирмите, след като те си поиграха на бизнесмени -

333

СИРОМАХ

преди 14 години

ГОСПОДИН ДЯНКОВ ПО КАКЪВ НАЧИН СИ ПРЕДСТАВЯТЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НАПРОЛЕТ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КРИЗАТА КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ЧЕ БЕЗРАБОТИЦИТА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ - КАТО НЯМА ПРОИЗВОДСТВО НЯМА ПРОДУКТ НЯМА И ПАРИ В НАСЕЛЕНИЕТО. ВИЕ СМЕЛО ОБЯВЯВАТЕ КОЛКО ДАНЪЦИ ЩЕ СЪБЕРЕТЕ ОТ НАС БЕДНИТЕ - АЗ ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА НЕ ПЛАЩАМЕ НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО ТЯ Е АБДИКИРАЛА ЗАЩО НИЕ ДА СМЕ ИЗРЯДНИ - НА ТОЗИ МИНИСТЪР МНОГО НЕЩА НЕ СА МУ ЯСНИ.

332

Роската

преди 14 години

и най-важното според мен, гледа да спре кранчетата на обрачите от фирми и политици. Милионите източвани чрез тях са безценни за икономиката ни . Ето затова ми харесва, че правят ревизия на предишните правителства и искарват далаверите правени досега. Ето затова проплакаха и много политици. Дано и ги осъдят мамка им !

331

Роската

преди 14 години

Приятел, аз ако имах бюджета щях да коментирам по някакъв начин колко се може по добър тъй като не съм учил главно и само икономика. Според мен иска да събере колко може по добре данъците от сивата ни икономика. Това са много милиони укрити данъци, който примерно може да се използват за здравеопазване или пък регионално развитие. Акциз на цигарите и алкохола също пълнят хазната. Виш тук няма да има много доволни хора. Непуша, но всепак си пиивам :Д. Дано не сложат на бирата :Д...

330

kyky

преди 14 години

роска,не се измъквай по терлициобясняваше как с бюджет се провежда икономическа политика и нашляпа 4 цели.покажи как със бюджета за 2010 дянков се бори за изпълнението на тези цели.ако обичаш.и слез от тези дребнави заяждания, не са интересни.

329

?

преди 14 години

Тоя няма ли вече да си върви?Омръзна ми от простотиите му,и гоемите приказки!

328

Роската

преди 14 години

Приятел тая криза всеки разбиращ от икономика може да я предвиди и не се съмнявам, че са говорили затова, но има ли кой да те чуе и някой дава ли ти да кажеш. Неможе всичко да е на кредити, които да изплащаш цял живот и без 1 долар кеш да си купуваш всичко. Рано или късно виртуалните пари ще станат повече от реалните, а Американците и много други народности забравят, че с реални се работи. Испанците как са? Купуват си къщи и коли с кредити и после изплащат цял живот

327

kyky

преди 14 години

роска, коя от тези четири цели с какъв инструмент се опитва да изпълни бюджета за 2010?и нека кризата да е в единствено число, за да те облегча във анализитеособено ме вълнува как според теб с този, сегашния бюджет дянков се бори за изпълнение на цели 2 3 и 4 от твоя списък....

326

kyky

преди 14 години

а така, роска, започваме отначало.годишен. приет от предишния парламент, оплют от дянков като не знам какъв си още.сега изведнъж се оказа, че като изпълни бюджета, приет от станишев, нещата били цъфнали и вързали, барабар с един половин милиард, който дянков дръпна от резерва (оставен от станишев, нищо че уж станишем го бил бил изпил)сега започваме ли да говорим със еднакви термини?

325

Роската

преди 14 години

Цели на фискалната политика могат да бъдат: * Преодоляване на последиците от икономическите кризи * Разширение на производството и намаляне на безработицата * Преодоляване на инфлацията * Икономически растеж на страната

324

kyky

преди 14 години

@ обективност 320...момчета герберчета, научете се да четете, става ли? цитат:Сред държавите в региона България има най-слаби шансове за възстановяване, твърди Нуриел Рубини, американският икономист, който преди няколко години предвиди световната криза.Именно за това прогнозите на RGE Monitor са смятани за едни от най-авторитетните в света.край на цитата.та?