115

преди 15 години

kolkoto i da si pi6ete i da pluete po moqta rodina turciq vie 6te se presaedenite kam na6ta teritoriq gquri,praseta ,ALLAH E VELIK

114

pepo

преди 15 години

Не е верно ,че в Австрия управлява националистическа партия!Не лъжи!В Австрия както преди изборите,така и сега управлява коалиция от социалдемократи и от дясната народна партия.Идолът ти от Австрия Йорг Хайдер,който всъщност се казваше Хайдушка и е отТрутнов,северна Чехия имаше маниерите на гъвкав келнер,успял за известно време да заблуди жителите на Каринтия.Той беше истинска австрийска комедия ,която премина в комедия.Накрая се уби сколата си,а последтвие се оказа,че неговия заместник му е бил любовник....Нашият ,по-точно вашият сидеров е от същата порода ие резюме на всички лоши български качества.Бог да пази България от него и неговите привърженици-***.

113

Доню Донев

преди 15 години

ризи. А на приказки, като тези на Сезгин Мюмюн не се връзвайте.5. За шуробаджанащината - да, има проблем в Атака с нея, но в другите партии и държавата той е по голям. Засега това помага на Сидеров да се справи с инфилтрираните умишлено и самоволно негодни за Атака елементи, но в перспектива това може да ву изиграе лоша шега.6. До 105 ами има доста вярно в тезата Ви за кейнсианството, ама нали и това казвам - Сидеров е стигнал сега до него, но това е недостатъчно и ако можем е по-добре да му помогнем да продължи напред. А я се замислета до къде са стигнали другите партии - май до никъде /в това отношение/.7. До 107 - харесва ми каламбура Ви, мога да го продължа, а мога и да обясня защо е така и какво и как може да се направи, но това е отделна дълга тема.Е ми засега толкова, после, ако е рекъл Бог, ще видим.

112

Доню Донев

преди 15 години

Не се учудвам на отправените ми критики, приемам ги и благодаря за тях. Не ги чувам за първи път, и във форуми, и на жива и ги разбирам и оценявам. Те са част от нашето СТАВАНЕ, РАЗВИТИЕ /по Хегел и Иисус/ и са неизбежен етап - та ние толкова дълго бяхме изолирани с желязна завеса от света и неговото развитие. И в добавка имаме нещо като онова, описано от Достоевски в "Братя Карамазови" - ако днес дадеш на руския школник картата на Вселената, за която той до момента не е чувал, утре ще ти я върне коригирана. Ь и има едно правило на Оукли - данните не са факти, фактите не са информация, информацията не е знание, знанието не е истина, истината не е мъдрост. А аз имах щастието, колкото и трудно да ми е било, да стигна до някакви наченки на мъдрост, колкото и самохвално да звучи. Така че разминаванията са неизбежни, но те пак са част от ставането.И малко конкретно:1. Разбира се, че не съм открил Америка относно паричната система, но това е мое цялостно разбиране, до което съм стигнал благодарение на много неща. Защото колко убедени противници на тази парична система познавате? От друга страна странно е, че не ви е известно, че има и теоретични, и практически решения на този фундаментален проблем. Например Силвио Гезел, Готфрид Федер, проф. Ървинг Фишер /Чикагската школа/ и тн. в областта на теорията, а в областта на практиката - примерно на макронива президента на САЩ Джексън /фактически основателя на Демократическата партия/, Линкълн /фактически основател на Републиканската партия/, За Хитлер и Сталин не говорим, защото са обявени за лоши, а на микронива - примерно класическия пример с австрийския град Вьоргл, спасен през 1932 г. от тотална финансова и икономическа криза от избрания за бургмистър локомотивен машинист Михаел Унтергугенбергер, а и сега има локални такива системи, да не говорим за Китай.2. Колкото до силовите структури и изобщо властта в една държава трябва да са под контрол, иначе изобщо всичко отива на кино. Ако това е авторитарна или тоталитарна държава - под контрола на вожда, ако е демокрация - под контрола на суверена народа. И това и в двата случая е практика, там където има все пак някакви успехи.3. Съгласен съм, че е по-добре лидера да е с изградени принципи и умения и само да ги доразвива, ама вие къде сте живели, защо забравяте, че всички сме преминали през комунизма и поне в информационно, а и в много други отношения бяхме ограничени, така че се налага да се учим в движение. А развитието на Сидеров е по плавно и еднопосочно от другите лидери. Примерно Първанов - зарочна като комунист, беше националист, беше антинатовец, сега пръв натовец, беше за забрана на ДПС, сега е техен ангел-хранител и т.н., и така е при преобладаващата част от изявените лидери, включително Костов и Борисов.4. Колкото до финансирането на политиците нещата са мръсни, но тук класацията я водят други, а не Атака. Освен това не се заблуждавайте - Атака не е толерирана от никой и ако е толкова грешна, отдавна да са и и зкарали кирливите

111

преди 15 години

ЩЕ ДОИДЕ ДЕН КОГАТО 6ТЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ ЗАДА СЕ ЗАПАЗИМ КАТО НАЦИЯ ,ПОВЯРВАЙТЕ .А ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ПОЛИТИЦИ ЩЕ СЕ СКРИЯТ КАТО МИШКИ,ТУРЦИТЕ ВЕЧЕ СЕ НАДИГАД А ВИЕ БАЛНУВАТЕ ЗА ТОЛЕРАНТСТВО,ДЖАМИИТЕ ВЕЧЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЦЪРКВИТЕ В ТАЗИ СТРАНА А И ЩЕ СЕ СТРОЯТ ОЩЕ,ТОВА АКО НЕ Е ТУРЦИЗИРАНЕ И ХВАРЛЯНЕ НА РАКАВИЦА?

110

преди 15 години

Какво сте изтипосали на снимката този наркоман?

109

петров

преди 15 години

АТАКА зализа *** на Доган.Както го правят навсякъде из България!Който гласува за АТАКА и БСП гласува за ДОГАН!Нямал да управлява с ГЕРБ.Логичният извод от тези думи е ,че ще управлява с Доган и Сергей!

108

жаджия

преди 15 години

Разлика между ДПС и АТАКА няма!Те са производни на ДС!Да видим къде АТАКА не гласува с БСП и ДПС за важни неща:в Русе ли?в Пловдив ли?в Шумен ли?във Варна ли?Я проровете разпичатките в Общинските съвети на тизи градове и ще видите.Даже и в турция заедно ходят ,че и в една стая спят с "омразните" турци.Най-накрая им лъсна ***.Предстоящото управление ще е АТАКА +БСП+ДПС!Да живее волен!

107

Анонимен

преди 15 години

Доню, дължиш ми пари! Знам, че не можеш да ми ги върнеш, защото имаш да взимаш от еди кой си, ама и той има да взима и т.н. ... Кой е първоизточника??? Неизвестен. Няма решение на тази задача. SORRY, майка...

106

преди 15 години

Като гледам как са се наредили голямо лапане ще падне.

105

Анонимен

преди 15 години

Бай Доню, за кейнсианството и Сидеров...Идейте на Дж. Кейнс са оказали ограмно влияние не само върху американската и световната икнономика, но и което е по-важно върху мисленето и действията на поколения икономисти в борбата им за прогрес и развитие на човечеството.И какво от това??? От прогрес към упадък, и обратното... Има вечен кръговрат...

104

преди 15 години

Спокойно, ще гласуваме за Герб.

103

инзеперих

преди 15 години

100-тни, ако не беше Волен да разбунва турско-мислещите, може би нямаше да има нужда от толкова джамии. Разделяй и владей, това правят те и c българите, и с турците... Не знаеш ли че Доган е търсел партия като неговата, за да си гарантира вечен мандат?

102

преди 15 години

Като нещете Атака,гласувайте за ДПС бе,къв ви е проблема!?Аман от плювачи!

101

инзеперих

преди 15 години

БКП вече си имат "отгледани" демократи и явно са си отгледали и националисти. С две думи, "отгледана" опоЦиция, та дружно да си цицат от Родината ни.

100

преди 15 години

KOREVETE BE DJAMII ,MI STOITE POD TURSKO.PO DOBRE VOLEN OTKOLKOTO DOGAN I DJAMII

99

Анонимен

преди 15 години

До Доньо Донев!Цитирам думите ти: "Моята теза, която повтарям многократно, е че основния проблем е паричната система от дългов тип с частично покритие, появила се в Англия през 1694 г. и достигнала в момента апогея си."Ти направо откри Америка! Това е всеизвестно. Ясно е, че някъде си го прочел и само използваш тезата като твое откритие, но нямаш решение на този проблем. Или можеби ще кажеш: Нет человек, нет проблема!!! :))) Личи си, че четеш и се ровиш в нета, обаче само толкова...

98

Анонимен

преди 15 години

"Ако в едно общество, каквото и да е то, силовите структури не са под негов контрол, жална му майка."Бай Доню, силовите структури да бъдат под контрол на обществото? ХАХАХАВиж какво, я бягай в някой комедиен форум... Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш.Философ си, бай Доню, само че дървен.

97

Анонимен

преди 15 години

"Така че при такава масирана атака за проваляне на Атака като се започне от държавни представители /спомнете си Р. Петков/, мине се през медии и се свърши с дребни келепирджии, по-скоро странното е, че Атака не само оцелява, но дори и се разширява и развива. Въпреки грешките и проблемите си, но кой е безгрешен и безпроблемен?"Лошото е, че сам нямаш отговор на този въпрос. Атака ще оцелява и ще се развива, защото се финансира от някой, някой който има много пари. Не е много трудно да се сетиш кой е. Майката-партия, бившата БКП //КГБ/ финансира всички партии в бившите соцдържави. Тя разиграва стратегиите кой да бъде издигнат и кой да бъде свален. Мъчиш се много философски да разсъждаваш, а нещата са много по-прости отколкото си мислиш. Не е важно да говориш смислено /важи за политиците/, а да вършиш смислени неща. Кажи ми кой в политиката досега е извършил някакви смислени неща? От много хора ще чуеш думите: Политиката е *** работа... Само не се опитвай да използваш философски твърдения, защото народните поговорки са много по-красноречиви.

96

преди 15 години

Атака се самозатри предколедно.