62

3

преди 4 часа

Има и друг начин - през територията на Кураховския централен преработвателен завод на север от терикона. Това е по-кратък маршрут, но той вече е под огневия контрол на руските въоръжени сили, тоест е още по-малко безопасен. Както и да е, всеки от тези пътища за отстъпление на фашизоидните бандеровски мизерници може да бъде прекъснат в съвсем близко бъдеще. Но в момента в Кураховка се водят битки и фашизоидните бандеровски мизерници все още не бягат никъде.

61

2

преди 4 часа

Съобщава се, че руските бойци вече са започнали атаката на Кураховка. Ситуацията около централната преработвателна фабрика в Кураховская и терикона остава неясна. Ако руските бойци са дори малко по-близо до тази зона, тогава състоянието на фашизоидните бандеровски мизерници в Кураховка може да се оцени само като тъжно. Факт е, че сега можете да се избяга от Кураховка само през Волченка, като се направи обход около терикона. И ако руските бойци чакат мизерниците на изхода, тогава не всички ще могат да избягат.

60

1

преди 4 часа

Кураховское направление. В северния участък град Горняк е напълно освободен. Съобщава се, че части на руските въоръжени сили са овладели Горняк. Фашизоидните бандеровски мизерници избягаха в Кураховка. Междувременно руските бойци се придвижват към Илинка, за да създадат друг чувал. Така че, ако фашизоидните бандеровски мизерници не избягат от Кураховка в Курахово, те могат да се окажат в друг капан. На територията, контролирана от фашизоидните бандеровски мизерници, има терикон в централната обогатителна фабрика. Не е известно колко добре е укрепен.

59

3

преди 4 часа

Военният кореспондент Котенок пише за Селидово: Организирана отбрана от противника в Селидово (ДНР) вече не съществува. По време на почистването се идентифицират и унищожават разпръснати огнища на съпротива, извършва се лов и пленяване на странстващите военни. Градът е върнат на Русия. Очаква се днес Селидово да бъде напълно освободено, както и Вишневое.

58

2

преди 4 часа

В самото Вишнево фашизоидните бандеровски мизерници оказват ожесточена съпротива - опитват се да дадат възможност на всичките фашизоидни бандеровски мизерници да избягат от Селидово. Анатолий Радов пише за Селидово: "Мисля, че разчистването все пак ще бъде извършено, защото там наистина беше известно време хаос, както наш, така и вражески. Нашите тръгнаха толкова рязко напред, че се смесиха с противниците си. Затова мисля, че някъде на места може да се прокрадват малки украински отряди.

57

1

преди 4 часа

Селидовско направление. Щурмът на Селидово е към своя логичен завършек. Градът почти изцяло преминава под контрола на руската армия. Фашизоидните бандеровски мизерници държат само малък район източно от Вишнево. Изходът към магистрала Е50 (северозападно от Селидово) вече е отцепен от руските въоръжени сили, така че мизерниците могат да избягат от града главно през Вишневое, където пътят също минава през територия, контролирана от руските въоръжени сили. Следователно фашизоидните бандеровски мизерници постоянно попадат под обстрел и не всички им ББМ-та достигат целта си.

56

Анонимен

преди 4 часа

Покровское направление. В северния сектор продължават боевете при Воздвиженка. Сега в този район се водят позиционни битки. ВС на РФ все още не са превзели това н.м. и то продължава да блокира шосе Покровск-Константиновка-Часов Яр. Освобождаването на село Новоторецкое се съобщава точно на запад. Тече постепенна подготовка за бъдещо настъпление към Мирноград от изток. Все още обаче не е ясно кога може да се случи това. Сега основните сили действат на юг - в Селидовското и Кураховското направление.

55

Анонимен

преди 4 часа

Лиманско направление. Продължават боевете в северните покрайнини на Терни. Засега не е отбелязан сериозен напредък в н.м.. Руските бойци, разположени източно от селото, все още не могат да пробият на запад. Водят се битки в северната част на Торское. Тук ЛБС не е променена.

54

Анонимен

преди 4 часа

Купянско направление. ВС на РФ осовободи Кругляковка от кървавия бандеровски ботуш. Пътят за снабдяване на фашизоидните бандеровски мизерници на юг (през Сенково) е напълно прекъснат. Руските бойци се движат на юг. Сблъсъци има край административните граници на Загрязово. Боеве се водят и в н.м. Колесниковка, което засега фашизоидните бандеровски мизерници успяха да задържат.

53

Анонимен

преди 4 часа

На 24 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция в Украйна с цел демилитаризация и денацификация на фашизоидната държава, както и защита на цивилното население на Донбас от геноцид на киевската хунта. След началото на военните действия украинските власти въведоха военно положение в цялата страна и започнаха обща мобилизация. В Русия частичната мобилизация беше обявена през септември 2022 г. През октомври същата година четири нови региона влизат в състава на Русия: ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.

52

Джордж Оруел

преди 5 часа

И още някои забележки,този път езиковедски.Другари,не се опитвайте да ни пробутвате кремълска пропаганда под формата на подменено значение. Т. напр. ,,агресор" не е този, който се защитава,а нападателят.В случая агресорът е Русия. Още: свободни са тези страни, в които гражданите имат гарантирани от закона права и свободи.Страните от БРИКС с малки изключения никак не са ,,свободни",както вие пишете. Също така,няма ,,демократичен режим",защото това е оксиморон. Режими са диктатурите,другари...

51

Глупости за глупави

преди 5 часа

Въпреки че запазихме принципа си да не доставяме пряко смъртоносни оръжия. . . . . Можели да изброи някой, кои са несмъртоносните оръжия? А бе като пишете в редакцията четете ли за контролно глупостите си? Самокатастрофил е една от глупостите в редакцията установила се трайно в новините! Спрете да назначавате незавършили образование от помощните училища или имате вече разработен тест за такива служители?

50

Джордж Оруел

преди 5 часа

И пак ви задавам въпроса,на който само един от вас се осмели да даде честен и откровен отговор:другари русофилстващи копейки, да предположим,че безумните ви мечтания се сбъднат.Обединените азиатски войски за пореден път ни ,,освобождават"-този път от тежко робство натовско,краварско и еврогеjско.Вие ги посрещате по стар русофилски обичай с хляб и сол,водка и сельодка,и малко ориз (за корейците).Какво следва?Ще превърнете България в Северна Корея?Ще възстановите НРБ?Да си знаем какво ни чака...

49

Джордж Оруел

преди 5 часа

Другари копейки и прочие русофилстващи, вие правите ли разлика между страни с демократично устройство на обществото и такива, в които властта е под формата на някакъв вид диктатура? Южна Корея е демокрация и не е ,,режим", докато съседните Китай и Северна Корея са под властта на диктатори. Като добавим и близката РФ, също диктатура, трябва ли да се учудвате защо се страхуват в Сеул? Още повече като се има предвид що за диктатура е държавата на династията Ким, сякаш излязла от ,,1984"...

48

Анонимен

преди 5 часа

Корея влезе в капана,като руските терористи

47

Джордж Оруел

преди 5 часа

Страхува се не само Южна Корея. Всички съседни страни се боят. Защо ли? То е като да имаш в съседство някакъв вечно пиян или луд човек, който е агресивен и не спазва никакви норми, правила и закони. Трябва да си постоянно нащрек, защото знаеш, че си го видял да складира в двора си бидони с бензин и не знаеш кога ще ти запали къщата. Лудият е възпитал децата си в страх и омраза към всичко и всички около него. За тях другите са врагове, които трябва да бъдат убити. Ето какво е Северна Корея...

46

Анонимен

преди 5 часа

Завладените от кремъл земи в Украйна са НОВАТА ИВИЦА ГАЗА. Това ще постигне путин и нищо повече. Там мир няма да има!!!

45

До 47

преди 5 часа

Има сателити дето могат да ти преброят и космите отзад, кога се одупиш на къра, за да изкараш екстременти, а кУрейските вайски от Севера не са микроби, молекули или атоми, за да са невидими, но скоро и те ще се превърнат в тор за онези земи.

44

Анонимен

преди 6 часа

Няма доказателства, че корейски войски воюват в Русия срещу агресорите. Вероятно и това ще стане, но засега няма доказателства.

43

Анонимен

преди 6 часа

Какво ли ще стане в онези 700 квадратни километра от Кyрска област, които все още са окупирани от войски на Украйна и НАТО, след като и корейците се включат в освобождаването на това парче земя?