102

ОБЛАСТТА МИЗИЯ:

преди 11 часа

.....ВКЛЮЧВА --ДОБРУДЖА , СЕВ. БЪЛГАРИЯ И СЪРБИЯ --/ДО СЛОВЕНИЯ /..И Е НАСЕЛЕНА С МИЗИЙСКИ ПЛЕМЕНА, ДАЛЕЧ ПРЕДИ ОЩЕ МОСКОВСКОТО КНЯЖЕСТВО ДА СЕ ПРЪКНЕ ОТ БЛАТАТА НА ДНЕПЪР!

101

Опаа

преди 11 часа

Ама чакай сега: Значи, руските фашисти били "вековни приятели" със сърбите, а пък сърбите искат в ЕС, които са обявени от същите руски фашисти за "неприятели".

100

ДА ВИ СВЕТНА:

преди 11 часа

Тракийската конница е учствала в битката за Троя , на страната на Приам и сина му Хектор!./...четете Илиадата и ще се убедите.../ ..Ахил --е от островите на р. Дунав от Одескага гръцка колония --а Патрокъл, е чист македонец , като Филип и Александър Македонски !...ТУК ПРИ НАС Е ОСНОВАТА НА ЦЯЛА ЕВРОПА!

99

Анонимен

преди 11 часа

Сърбите са българи, които се сърбеят. Когато се е създала Сърбия е била създадена от българи от Бългград, предатели, както днес Македония. С течение на времето тези ренегати си създават държава и формират нова нация. Тоест самите сърби са българи, предали своя род и родина още преди хиляда години. Белград е български град, повторен и създаден от българи. Дори името му означава, Български град.

98

Анонимен

преди 11 часа

На 2 ноември 1885 г. сръбският крал Милан започна война срещу България, защото след Съединението се била разширила твърде много. Зад Сърбия в тази война застанаха Русия и Австро-Унгария!

97

Анонимен

преди 11 часа

Путин: Със сърбите сме вековни приятели, заедно срещу българите, за да им отнимаме повече територии.

96

Глупости

преди 11 часа

Славяните и българите на Балканите не са повече от 1,0%.....ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТУК Е ОТ МИЗИ, ТРАКИ , МАКЕДОНЦИ И ГЪРЦИ ОЩЕ ОТ ПРЕДИ ХРИСТА....другото са само орди от навляци по нашите земи дашли по поречието на р.Днепър и Дунав ...!

95

Анонимен

преди 11 часа

До АнонименГлупости, че при нападението на османците на Балканите, цялата им аристокрация на сърбите е била българска и са българи по произход, защо да мразят българите тогава? Измисляте си вече от задните части пропагандата, лъжите и манипулациите, опитвайки се да превърнете хората в зомбита!

94

Анонимен

преди 11 часа

До АнонименБалканите не са пълна каша; до нападението на османците, почти целия Балкански полуостров е славянски, даже и под турското робство е бил славянски, макар, че през XVI, XVII, XVIII векове, се налага ислямизация(турцизация)+фанариотство на Балканите и само потурчените българи са над били един милион души, но с идването на западните държави и разпарчетяването на Балканите по техен вкус(влияние), без да питат местното население и създаването на изкуствени държави, се създава този хаос

93

Анонимен

преди 11 часа

В битката при Анкара ,българите са с Тимур,а сърбите с Баязид!

92

Аспен

преди 11 часа

Неблагоприятната ситуация на сръбския народ в Косово ще продължи.Чичо Джак

91

Анонимен

преди 11 часа

Вековни приятели срещу България.. Само Тито успя да се отскубне от империята на злото..

90

Пак по опорката?

преди 11 часа

До Анонимен 86: Не бързай с тия предсказания. Сърбия няма голям избор. Ще се присъедини към БРИКС.

89

Анонимен

преди 11 часа

Монголите здраво да дърмолили сърбите!

88

Анонимен

преди 11 часа

Владо Черноземски ликвидира кралят на Югославия и антибългарина Александър. Атентатът е трябвало да се извърши по план от хърватите, обаче малко преди да се извърши, хърватите се разтреперват от страх и се отказват и се налага храбрият българин да довърши делото. Тогава Черноземски взима оръжието и прави на решето българофоба Александър. Черноземски заявява, че такава съдба заслужава всеки антибългарин.

87

Малко за историята

преди 11 часа

До Анонимен 84: Така е. Стефан Лазаревич е най-верният васал на султан Баязид. Участието му на страната на османците в битката при Никопол спасява турците от поражение, а България е можела да боде освободена още тогава. П'редател на християнството от първо качество. За разлика от него, цар Иван Шишман, макар и формално васал на Баязид, никога не е воювал заедно с турците. ................................................... . Въобще от сърбите нищо добро не сме получили.

86

Анонимен

преди 11 часа

Официалният отговор за БРИКС ще бъде НЕ. Сърбите може да са големи гадняри, но си знаят интереса, а нашите русофили на всяка дума на Русия застават в поза партер с диррник насочен към Москва.

85

Анонимен

преди 11 часа

В битката при Никопол сърбите застават на страната на турците, защото мразят повече българите от турците. А сестра на на сръбския цар е омъжена за турския султан. Именно след битката при Никопол България пада окончателно под турско и пътят на турците към превземането на Балканите е открит. Тогава България е подкрепена от западни сили и сърбите наклоняват везната на страната на Турция. Тогава сме имали реален шанс да отблъснем Турция.

84

Анонимен

преди 11 часа

Не бива да се бъркат сърбите от Шумадия със сърбизираните по-сетне българи от Поморавието и Белградско. Те наистина вдигат редица въстания. Днеска Сърбия смята това за нейна история. Както впрочем и маседонците.

83

Анонимен

преди 11 часа

До Анонимен 77 Не четеш истоия. Имено сърбите са най-големият съюзник на османите по времето на завладяването на Балканите. Има противопоставяне само на Косово поле, после при Никопол осигуряват победата на османлиите, а при Бурса спасяват династията. Така аристокрацията им се спасява, по-късно се ислямизират и влизат в ръководството. Запазват манастирите си от турците, даже строят нови с османска благословия.