37

Анонимен

преди 4 часа

Аз като учител по английски съм си добре. С частните уроци до 6 хиляди на месец стигам. Доволен съм.

36

Анонимен

преди 4 часа

Навремето за изработка на един обикновен корпоративен сайт вземахме по 15-20 бона. А за цялостен онлайн магазин можеше и над 100 бона да се вземат. Сега никой вече не дава пари за нищо! Сайтове повечето бизнеси почнаха да си ги правят правят сами с готови шаблони и с гледане на клипчета в нета. e-commerce платформите като shopify и др. направо убиха бизнеса. Тоест те са новият бизнес. За жълти стотинки месечен абонамент клиента се сдобива веднага с готов напълно функциониращ онлайн магазин.

35

Един Българин

преди 4 часа

Това че някои от вас са некадърни за интелектуален труд или за жени съвсем не значи, че всички са такива :). Да, плочкаджията взима 4 пъти на ИТ, но проблемът е че изобщо някой им дава 100лв/м2 (аз не бих). Сред индийците в индия качество не съществува. Ставащите заминават на запад. ИИ може да изяде хляба на програмистите, но не и на поддръжка, обучение и дейта инженери/моделисти. Преди няколко години имаше глад за Ц++ програмисти, а и за други екзотични езици и им даваха луди пари.

34

Анонимен

преди 4 часа

ИТ = въздухар с неподплатено самочувствие! Натиска едни клавиши ама не е кадърен 1 крушка да си смени и да си на...бе жената, та други му вършат работа! ПълниВъшкари

33

Баба Гица

преди 4 часа

Въх ся онзи плюююещ бачкотещите бачкаторри как шъ подкара разтоварачката в склада на Лидл? Горкият надменен, самозабравил се ит-ъпанар. Поне дай жив и здрав, че да носи и да ни снабдява трапезата.

32

Рентиер

преди 4 часа

Много ги обичам ИТ-тата. Дера ги до кокал с наеми, правят се на големи мъже, а не могат 2-3 апартамента да си купят без кредит! А апартаментите се вдигат по 10-15% всяка година от 10 години. Хахххха

31

Анонимен

преди 4 часа

Всичко в България е балон, българите са обречени на тфр (тежка физическа работа), интелектуалните занимания са приоритет за богатите нации-победители.

30

Бай Ставри за BtV

преди 4 часа

Изкуствения интелект до 5 години тотално ще ги разсипе!

29

Анонимен

преди 4 часа

Факт е, че в Европа българите са използвани главно за физически труд, защото са по-ниско платени. Интелектуалните занимания са за по напредналите нации.

28

Анонимен

преди 5 часа

Балон е балонната ти главица. В ит има пари, защото тея сървъри вадят истински пари. Не като тебе трева да продаваш на наркомани те в блока.

27

Анонимен

преди 5 часа

Не е само при ай-ти, изобщо в България няма работа за хора с висше образование, просто е такава структурата на икономиката, затова т.нар."бачкатори" вземат в пъти по-високи заплати. Търсят се общи работници,хигиенисти, копачи и пр.

26

Строителен предприем

преди 5 часа

Наемам ИТ-та да ми правят замазка на пода. Плащам по 4-5 Хил. лева! Наемам и за общи работници - 150 лв надник!

25

Анонимен

преди 5 часа

*** IT кратуни се мислиха за незаменими.... хи хи хи.....Скоро АI ще бие шута на 99% от тях. хи хи хи

24

Кирчо

преди 5 часа

IT е балон, който яздил... яздил. Скоро няма да е ! 5 години макс

23

ИТ от 25 години

преди 5 часа

Няма нищо по-долно, гнусно и лъжливо от мъжката HR-ка както господина който са го питали нещо си в статията! HR-ките поне се плющят е такива като господина ги клатят само от отсрещният бряг!

22

Анонимен

преди 5 часа

По бай тошово време нямаше спад на търсенето на ИТ-та

21

Бойко Българоубиец

преди 5 часа

АЗ КАЗАХ ЛИ ВИ ДА СТАВАТЕ ОВЧАРИ БЕ ЕЙЙ МАТРИАЛИ?? ГЕРБ ПОБЕДА!

20

Анонимен

преди 5 часа

Ай ти и какво прави връзва ми кабела.Това ай ти ли е?!Хахахахахаха!

19

Анонимен

преди 5 часа

IT-то беше далавера преди 20 години. Който е успял да се вмъкне и да създаде нещо свое е спечелил. Но сега тепърва да започваш е тегаво. Сега пазара е пренаситен с всичко и конкуренцията е прекалено голяма. Всички добри печеливши ниши се запълниха и големите компании станаха монополисти. Сега навсякъде и в бедните държави вече имат компютри и бърз Интернет и свалят заплащането. Това че българските ИТ-та били търсени са митове и легенди. Нас никой не ни брои за живи.

18

Анонимен

преди 5 часа

До 15 и къв е бизнесът ;)