26

Айляк

преди 1 седмица

Много як филм, който никога не е претендирал да е от ранга на изброените в статията, нито пък режисурата да е на нивото на Фелини, Тарковски, Бергман, Антониони, Куросава, Кубрик, Елиа Казан и т.н..Но пък хората са гласували за този филм в IMDB и защо да не е на 1-во място? "Добрият, лошият и злият" на Серджо Леоне също е на челните места в тази класация, Туко (Илай Уолък) е култов образ в киното. И този филм ли е надценен? Добре, знам че някои ще кажат, че "Имало едно време на Запад" е по-добър

25

Анонимен

преди 1 седмица

Няма вече величия, като Клинт Истууд и Джийн Хекман, Фрийман и *** Робинс.

24

Анонимен

преди 1 седмица

Като чуя филмови критици и ми се повръща. Заради тях великия Ал Пачино има само един Оскар в кариерата си, а трябваше да има поне 3-4. Скааапаняци!

23

Ментовка

преди 1 седмица

Ама ти дори чете статията? Аз спрях на заглавието. Днешните п0мии които бълват, с бюджет стотици милиони, които дори не могат да си покрият разходите, ще ми сравняват с хитови заглавия, надживели времето си?

22

Анонимен

преди 1 седмица

ФорестГъмп е един от най-неполиткоректните филми, а вее няма такива.

21

Анонимен

преди 1 седмица

Онзи ден писаха, че руснаците обмисляли да забранят американските филми, и сегодня.ру почнаха с пропагандата хахах. Иначе руското кино познава само един стойностен режисьор - Андрей Тарковски, и той действително е велик и гениален, те затова и са го изгонили в Италия. Неговите филми определени не са за всеки, но пък са си жанр сами по себе си. Всички останало в руското кино е имитация на американското, европейското и японското кино.

20

Анонимен

преди 1 седмица

Филмът е харесван, защото дава надежда на хората, че и в най-лошата ситуация можеш да излезеш победител и с гордо вдигната глава, въпреки, че си препълзял тръба с айна да излезеш чист.

19

Анонимен

преди 1 седмица

Едвам дочетох статията. На бас че е писана с АI. Или преведена, пълна с клишета. Абе пишете какво мислите, а не какво стечули и чели по темата.

18

Анонимен

преди 1 седмица

Заставам на нокти, защото това е един от любимите ми филми. Гледал съм го много пъти заради сюжета и актьорите и тук смятам, че няма слабо място. Колкото до други показатели, всеки знае, че идеални неща няма и винаги пост фактум може и да е по-добре. Та е силен филм, а *** Робинс прави велика роля. За Морган Фриймън да не говорим. Няма място за критика и не знам кой му е дошло на ума до рови тук. Другият супер филм е "Шофьор на такси" с Де Ниро, "Шофьорът" с Райън О, Нил, трудно е да изброиш.

17

Анонимен

преди 1 седмица

Холивуд много пропадна заради политическите си пристрастия съсипаха редица подукции пробутвайки цветни хора и лгбт пропаганда.

16

Анонимен

преди 1 седмица

Великолепен филм!

15

Анонимен

преди 1 седмица

1994-та е може би най-силната година в историята на Холивуд - "Форест Гъмп", "Изкуплението Шоушенк", "Криминале", "Леон Професионалистът", "Цар Лъв", "Красавицата и звяра", "Аладин", "Маската", "От глупав по-глупав", "Ейс Вентура", "Скорост", "Истински лъжи"... Всеки от тези филми е класика в съответния жанр. За да ги изгледаш всички на кино, трябва да отделиш няколко заплати. :)))

14

Анонимен

преди 1 седмица

Оценката дадена от хората в IMDb казва всичко-9.3 от 10,а иначе филма е супер,гледал съм го поне пет пъти и винаги с удоволствие,все едно го гледам за първи път!

13

Анонимен

преди 1 седмица

Велик филм, големи актьори, страхотен сценарий! Много пъти съм го гледал и никога не ми омръзва. В никакъв случай не е надценен. Шедьовър на киното!

12

Анонимен

преди 1 седмица

Рядко успешен филм по страхотното произведение на стивън кинг!

11

Анонимен

преди 1 седмица

Примерно Даниел Дей Люис прави филм на 5 години, ама повечето са класика също като великия Стенли Кубрик.

10

Влади

преди 1 седмица

Бла бла бла! Много думи , изсипани от Някой си и преведени от Никой си. Филмът е наистина силен , като за американски филм е направо дълбок. Да не би Кръстникът да е по смислен или Одисеята в космоса? ***.

9

мак

преди 1 седмица

Филмите трябва да бъдат оценявани само и единствено от публиката. Всякакви така наречените филмови критици са безполезни, това, че един филм е кич/шедьовър според някой критик не означава, че е така, това е негово субективно мнение и не е задължително да съвпада с мнението на зрителите.

8

Анонимен

преди 1 седмица

Най-добрия филм сниман някога, само шедьоврите на Стенли Кубрик могат да му съперничат.

7

шедьовър е

преди 1 седмица

заедно с екранизациите на ,,За мишките и хората'', ,,Лолита'' и др. подценени филми. Хората се раьглезиха секшъни, фантастики и ако няма компютърни анимации, гонки и престрелки, не се брои.