162

Само факти

преди 2 седмици

Някой от соцносталгиците направи ли си труда да види данните за външния дълг? Към настоящия момент те са:брутен дълг-44 064,1 млн. (44% от БВП); сектор ,,Държавно управление"-10 306,6 млн (10,3% от БВП); БНБ-2 010,8 (2% от БВП). Всичко друго са ЧАСТНИ задължения и няма вие (нито внуците ви) да ги плащате. Спрете се с глупавите коментари! Да, сигурно се краде, и то много. Но зависи от нас да не го позволяваме.

161

@@@

преди 2 седмици

До Дядо ви Митю, ще ти го обясня накратко, всички правителства по света работят по схемата на Мултипликатора на Кейнс, демек внасяш 1 лев заем в държавни разходи и това докарва минимум 2 лева в реалната икономика.Вземаш назаем лева и подкарваш хорото, само че това действа само в развиващите се икономики, примерно в Япония от 20 години е 1 към 0,5, в България сигурно е 1 към 0,2, примерно от кражбите.

160

Анонимен

преди 2 седмици

затъва, защото няма икономика от една страна и всичко се върти в сивия сектор - т.е няма никакви постъпления в бюджета от данъци и т.н. Малцината които играят "честно" са неспособни да изплащат дълга. Дефакто се получава същото, заради което падна и комунизма.

159

Сифилиско

преди 2 седмици

Усещате ли как бавничко, бавничко става все по-зле откъм каквито и да е перспективи в тая държава.

158

БАЙ ТОШО 34г. СЕ

преди 2 седмици

УПРАЖНЯВА ДА УПРАВЛЯВА. АХМЕД ДОГАН И ТОЙ 34Г. ДВАМА РОМИ СА НАКРАДАХА. НЯКОЙ ГИ ХВАЛЯТ. А НАРОДА Е КАЗАЛ ХУБАВА РАБОТА АМА РОМСКА.

157

Анонимен

преди 2 седмици

Айде сега дружно да арестуваме всичките си политици и да им конфискуваме всичко (защото е крадено ) и да си върнем дълговете .

156

Анонимен

преди 2 седмици

На Бай Тошо паметник трябва да му вдигнат .Сегашните пред него изглеждат нелепо .Великан !

155

Дядо ви Митю

преди 2 седмици

Не знам защо, но аз на тези Експерти вяра нямям. Може да не съм учен като тях, но нещо не ми се връзва и нека обяснят разбираемо: редно ли е да си тегли заем, за да се плаща вноска по стар и с остатъка да покриват социални плащания? До кога така? Кога ще се плащат главници? От къде ще дойдат парите за бъдещи вноски? Пак ли ще теглим? Кога ще започне да се мисли в посока реално покриване на дълга и увеличаване на БВП и пр. Да ви е---в---а у експертите. А, а ние до кога ще спим и търпим???

154

Анонимен

преди 2 седмици

Добре, че нарязахте паметника на съветската армия , че да се оправим най-накрая . Сега го дайте на вторични , пък може и да платите дълговете . Крадци !

153

Анонимен

преди 2 седмици

Важното е ,че сме поръчали самолети за милиарди .Важното е , че ви обуха с ипотечни кредити , които никога няма да може да изплатите , защото ще ви вдигнат лихвата .Важното е , че тока ви го продават политиците от часните си фотоволтаици и отново печелят на гърба ви . Важното е че децата ви бягат в чужбина и няма да връщат тези милиарди .Важното е ,че политиците ви имат имения навсякъде по света и сметки пълни с пари , а всички блеете 34 години .

152

НА МЯСТО

преди 2 седмици

Нужна е ВЪТРЕШНА ПРОМЯНА и ПРЕНАСТРОЙКА и това е лична работа на всеки. Всичко "сигурно" и "стабилно" лека полека се срива. ОСИГУРЯВАНЕ - НЕ. НОИ е пирамида, и няма да може вечно да се захранва от заеми (дълг), т.е. ще дойде момент, когато няма да има пари за пенсии и социални плащания. Демографията и етническата характеристика на обществото само ще влошават нещата. Целия свят се тресе. Всичко се ПРОМЕНЯ. А ние се надявам да минем между капките. Не дъжд, а потоп се задава. Всико си е НА МЯСТО.

151

Анонимен

преди 2 седмици

Щом дават вземайте и давайте на хората -САЩ така живеят и са най-добре - накрая ще разтурим даржавата и няма да има кои да връща-ха ха

150

Анонимен

преди 2 седмици

Кое следващо поколение ще връща ? Това което не излиза от чалготеките ли ?

149

истина

преди 2 седмици

теглете, теглете, то няма вие да го връщате този заем .... да му мислят тези след вас.... когато заемите спрат да се покриват ще има нова глобална война и спечелилите ще си занулят заемите, загубилите ще бъдат роби на останалите....

148

до 140

преди 2 седмици

До Анонимен,така е пенсионерите се разсипаха от обикаляне на света,то не са Бахамите,Карибите или Малдивите,те пари няма да връщат,какво ги интересува след тях,така живяха на младини,така продължават и на старини,егоисти,само те са важни,останалия свят кучета го яли

147

Анонимен

преди 2 седмици

Това е логичен процес , след като всички политици крадат непрекъснато вече 34 години , а народа постоянно плаща все по високи данъци , цени , сметки .Крадат през всичко .

146

Анонимен

преди 2 седмици

Класическа Държавна Понци схема!

145

Анонимен

преди 2 седмици

Дългова спирала в, която България влезе при Софиянски и най-вече при СДС-Иван Костов. Теглят се все по-големи външни кредити, за да се изплатят старите кредити и лихвите по тях. Сега се добавя и все по-голям бюджетен дефицит, който започна да се увеличава още от времето на ГЕРБ през 2010 година със Симеон Дянков за финансов министър.

144

Дедо Гого

преди 2 седмици

Тея обричат и пря пря пря унуците ви да са роби помнете

143

Анонимен

преди 2 седмици

намалете вноската за НАТО