24

Анонимен

преди 2 седмици

МОЗЪЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - Сутрин на гладно да се пие по 250 мл козе мляко. Бяла или черна ряпа се издълбава и се пълни с Мед. Престоява 5-6 часа. Сутрин и вечер на гладно се пие по 2 с. лъж. сок.

23

Анонимен

преди 2 седмици

ПЕРДЕ НА ОЧИТЕ - 1 с. лъж. Мед се разбърква с 5 с. лъж. дестилирана вода. Капват се по 2 капки от сместта 3 пъти на ден във всяко око продължение на 1 месец.

22

Анонимен

преди 2 седмици

Поредната порция ненужен селян вредител, дето е пред колапс и дето щял да фалира. Държавата да го спасявала. А'е у уево примитив, дивак, се-ля-нин!

21

Анонимен

преди 2 седмици

Пчелна отрова се използува само за лечение. Тя има подчертано невротично и противовъзпалително действие. С нея се постигат благоприятни терапевтични резултати при редица заболявания: възпалителни и дегенеративни ставни увреждания (артрити и артрози), нарушения в периферната нервна система (радикулити, ишияс и пр.) За приложението на пчелните продукти, които са не само храна със силна биологична активност, но и мощни лекарства, е създадена отделна наука - апитерапия.

20

Пчелар

преди 2 седмици

Под секрет ще Ви кажа, че цветен прашец след 6 (шест) благодарение на биохимичните процеси в пчелните продукти, няма никакви качества! Хапвате цветен прашец, ами той при тези условия нищо не Ви дава! Направете обстойна справка в научните издания в областта на апитерапията! Не си давайте парите ей така даром на измамници ..!

19

Анонимен

преди 2 седмици

Ако си купя мед от пчелар в група във Фейсбук ми искат 10 лв. Ама на прекупвачите го давали по 4 лв. Еми какво реват тогава. Щом при мен цената е 10 лв в магазина и 10 лв от пчелар ще избера от там дето ми е по-удобно да го взема.

18

от района на Дунава

преди 2 седмици

Биологичен пчелар съм, като от 2009 г. стопанисвам над 100-тина кошера; преди година пчелните семейства бяха почти 380 ..; уви, положението в пчеларството е трагично! преди дни продадох своят биологичен мед на цена 7.80 лв/kg; няма влага, няма цветен прашец, пилото е намаляло, следователно не се знае какво ще остане като бройка на есен! Една пчеларка от Балкана сподели с мен, че от 400 пчелни семейства не е могла да добие тази година 300 пчелен мед мед! Положението е крайно трагично ..!

17

Анонимен

преди 2 седмици

Пчелният прашец отделно или в комбинация с мед, е целебен при заболявания на стомашно чревния тракт (гастрит и язвена болест). Има способността да нормализира състоянието на стомашната флора и да регулира чревната перисталтика (движението на червата). Нормализира също обмяната на веществата и дейността на кръвоносните органи.

16

Анонимен

преди 2 седмици

Kво ви дреме за меда... "Слава украина" нали това е най-важното...

15

Анонимен

преди 2 седмици

Прополис(пчелният клей) се отличава с широк антимикробен ефект. Ако имаш бяла теч на венците от кандидозната бактерия, която се е развила в костта на челюстта ви, та прави инфламация и докторите казват, че имаш Рак на костта... то вземи и си сложи на мястото къде се появява тази течност - Прополис и с него Спи.... Освен това в устата си сложи и хвощ и билката Пирински чай... След някъде два три месеца течността изчезва, възстановява се функцията на ушите и започвате да чувате като малки деца!

14

Анонимен

преди 2 седмици

Пчелно млечице представлява секрет от горночелюстните жлези на "пчелните кърмачки" В този продукт присъстват всички вещества, необходими за изграждането на живия организъм. Препоръчва се при изтоюение от различен характер (нервно, сексуално, след тежка болст и пр. ) Забавя образуването на атеросклерозни плаки в кръвоносните съдове и нормализира кръвното налягане. Разумно е да се приема в мрачни и студени дни, защото повлиява благоприятно за възстановяване на МЕТАБОЛИЗМА на човека!

13

Анонимен

преди 2 седмици

Взахареният Мед удължава живота. ХАПВАЙТЕ ПЧЕЛНИЯ ЕЛЕКСИР ЗАЕДНО С ПЧЕЛНАТА ПИТА. "Ако изпитвате глад за сладко, по-добре хапнете лъжичка мед вместо бомбони, вафли, близалки и други захарни примамки". Неслучайно напоследък ги наричат "джънк фут" (най-общо - лоша храна) Продуктите от рафинирана захар са източник на безплодни калории, а медът представлява букет от необходими за организма вещества. Праисторическия човек боготворял меда като "дар от небето" и "елексир на младостта"!

12

Анонимен

преди 2 седмици

Митове за Меда: Мит (3) - Медът в магазина е изкуствен! Това не е истина. Ако бурканчето е написано, че той е естествен, то той е такъя. Съвсем е друго когато производителите правят така, че медът дълго време се съхранява в течно състояние и не се "взахарява" понеже добавят към него консерванти. Понеже медът е гъст е трудно да се разпределя автоматически по бурканчетата в консервните заводи, те го подлагат на термична обработка с филтри и ползата от него за нашето здраве е минимална!

11

Ей

преди 2 седмици

Зада не губите пари пуснете меда на по ниски цени,на пазара от пройзводител колкото в магазина.

10

Анонимен

преди 2 седмици

Митове за Меда: Мит (2) "Здраво Питие - горещ чай със мед" За съжаление медът в горещ чай не само, че е безполезен но е и опасен! Става дума за това, че при нагряване до 60 градуса целзий у над него в него се образува опасно токсично вещество - хидроксиметил - фуфурол. Тази отрова е способна да се натрупва в черния дроб, а любителите на чайове регулярно пият горещ чай с мед и рескуват да получат ракови образувания в стомаха и червата. Затова мед може да се добавя само в топъл чай, а не в горещ!

9

Анонимен

преди 2 седмици

Купувам си от производителя, който иска да ходи в магазина

8

Анонимен

преди 2 седмици

800гр. за 15лв.....хм.

7

Анонимен

преди 2 седмици

При това, за меда от магазините казват, че е смесен по-евтиния украински мед.

6

Анонимен

преди 2 седмици

Митове за Меда: Мит (1) - Медът губи ценните си качества след като се взахари. Но истината е друга! Медът практически не е способен да се разваля и съответно да губи своите изцерителни свойства. Но и затова срокът за съхранение е неограничен. Всякакъв вид мед кристализира, но в зависимост от сорта "захаросването" продължава от 3 седмици до 3 месеца. Даже ако видиш на пазара или в магазина след 1-ви октомври не кристализиран "взахарен" мед, значи е фалшив. Ако не се е взахарил значи е фалшив!

5

до 1

преди 2 седмици

нямаш шанс . ще ти го продадат на магазинска цена ( може с 1-2 лв по - ниско ) . все пак затова ги гледат .... нормално