90

Анонимен

преди 4 седмици

От една страна, хората застаряват и има по-малко годни за работа. От друга страна, ИИ прави работниците излишни. Да видим къде двете тенденции ще се срещнат.

89

Анонимен

преди 4 седмици

Всеки има право да работи. Но наблюдавам, че над 60% от младите хора са мързеливи и лентяи! Нито учат, нито работят! Или се записват в някой университет да отбият номера, че уж учат, за да не работят и да лежат на тати и мама! А са по дискотеки и навиват километража из улиците. Мързеливо поколение идва! Но животът е суров и не обича мързеливите!

88

Анонимен

преди 4 седмици

До 92, и за това нямат топки да я променят и да стане лична партида. Колко мързели ще ровят по кофите тогава..... заслужено при това.

87

до 89

преди 4 седмици

Ами то на това се разчита всъщност - че не всички ще доживеят да си ползват вноските. Иначе системата няма да издържи.

86

Ами зъдайте условия

преди 4 седмици

за живот, хората да се размножат малко и тамън ще имате стажанти след 20 години.

85

Абе искам да знам..

преди 4 седмици

Кво става с вноските за пенсия, като умреш преди 65г...кой айдук ги повлича? Щото доста човеци не стигат до 65...айде, данъците са си данъци, ама щял живот ти удържат и утре като се гътнеш предварително, тогава кво..?

84

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 89. Ква е тая фирма кви са тия ненормалности ? За каква работа става въпрос ?

83

Анонимен

преди 4 седмици

Ще ви споделя моя опит: аз съм от поколението Х. Работя във фирма, където трябва да си отчиташ изработеното време до минута всеки ден, за да се види дали има нужда от теб или не. Количеството на работата не е постоянно - един ден повече, друг ден по-малко. Ти обаче трябва и тогава да отчетеш пак пълен работен ден, иначе - проблем. Ако ме махнат, другите ще работят извънредно. Е, каква нагласа очакват от хората? Кой е изненадан?

82

Бай Иван

преди 4 седмици

"Умнокрасивите" да се хващат да работят, като им забраним нпо-та и грантовете, ще стават само за продавачи в мола ;)

81

Анонимен

преди 4 седмици

До 36 годишен Искрено ти пожелавам да ти се случи както го планираш, но не се заричай. Нали знаеш лафа, "Ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му плановете си". На твоята възраст и аз мислех, че на 50 животът ми ще е напълно осигурен и охолен, но ей на, продължавам да бачкам и си налагам по-строга финансова дисциплина, отколкото преди.

80

Франсето

преди 4 седмици

Не съм съгласен с условията на живот, заплащането на труда, данъчната политика, безплатните придобивки на фона на тази скъпотия за този и онзи. В България не желая да продавам труда си срещу жълти стотинки! Знания, образование и квалификации - всичко съм си постигнал сам! В паспорта ми пише "Европейски съюз", мое основно човешко право е да избирам къде да живея и да се издържам! В София ДГ и училищата се пукат по шевовете. Не ми говорете за липса на раждаемост! Просто задръжте младите!

79

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 86 Слушай бе "приятел"....за 32г съм натрупал 10х.лв в тоя 2 п.ф...след още 10г. инфлацията ще ги е изяла и вместо да вземеш по-висока пенсия, ще вземеш колкото за едно погребение и то след 65г , АКО СИ ЖИВ. Ама видиш ли, те парите се унаследявали...дрън-дрън и сравнението ти със Северна Корев е неуместно. Говорим за всеобща манипулация на всички работещи и фактите кой го е въвел това престъпление са си ФАКТИ, а не политичека пропаганда.

78

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 84. Въшки ще внесеш. Това да не са домати бе.

77

Анонимен

преди 4 седмици

До Зу 86. Кой свят по-конкретно ?

76

75 до 78

преди 4 седмици

Положително няма да се понрави на никого, но иначе къде е изходът от този глобален дисбаланс в абсолютно всички сфери на живота ни? Всички го усещаме, но нищо не правим, защото сме обезправени, обезсърчени, объркани. Ясно е, че така не може да продължава. Наскоро в английски форум един от най-одобряваните коментари беше "В последните няколко месеца наблюдавам промяна на по-зле, каквато не съм виждал през всичките си 75 години." Иначе да, ако можем да избегнем катаклизъм ще е хубаво...

75

африкански бик

преди 4 седмици

Да работата черните,за да станат бели като нас.

74

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 85. Защо трябва някой да ходи някъде другаде бе ?

73

Зу

преди 4 седмици

Парите съществуват от както е създаден този свят ,под една или друга форма.

72

Анонимен

преди 4 седмици

Голяма работа. Ще внесем работници, както всяка друга развита държава. Прави се по цял свят.

71

Анонимен

преди 4 седмици

До 88 Да си затворен в концлагер хубаво ли го наричаш? Как пък ЕДИН от всички комунисти не пожела да отиде на хубаво в някой комуностически концлагер. ЕДИН бе. Не повече.