470

Боби

преди 1 месец

До Анонимен Умнико защо Кашиците им се позволява да стрелят по практически една тенекия патрони на всяко учение... Защото старите запаси трябва да се или изстрелят на учения или да се плати за утилизация. Защо има Снаряден глад в Украйна? Да дори най-накрая и РФ попривърши запасите и купуват от Северна Корея. Защото всеки боеприпас има срок на годност примерно 30 години, след това "сляпа" тестова престрелка и нова годност още 10 години - след това Гаранция Франция. В мирно време патрони има бол.

469

Анонимен

преди 1 месец

До Боби 475 - за това не ти трябва Наборна Армия по швейцарски модел! За каквато говори Копейкин! Това за което ти говориш, може да се изучава и в училище. Стига глупости. И то няма да те пази, ако утре примерно Северна Македония добие мерак за Благоевград! Така че, стига си бълвал пушилка. Само показваш колко си несъстоятелен. Кашик /от лбичен опит ти казвам/ се гради с марш на скок, много срелба и много храна. Другото са мъгла и пушилка. Там си добър!

468

Анонимен

преди 1 месец

До Боби 472 - много добре разбираш, че пишеш глупости! Но се извърташ, като Фюрера от Максуда! Съвсем ясно ти написах - трябват патрони, мишени и оръжие - късо бойно и автоматично - в т.ч. картечници, автомати, снайпери. И мноооого мнооого стрелба, защото инак е загуба на време. Трябва изучамане на мини, гранати, радо и друга техника. И новите технологии. Без това - а то струва стотици милиони - губиш времето на "набора". Храна, облекло, лекарства и т.н. дори не коментирам. Откъде? Отговори?

467

Боби

преди 1 месец

До Анонимен 468 Разбираш ли ТЕХНОГЕННИТЕ КАТАСТРОФИ са много по-комплексни - започни от обикновено ПТП и стигни Чернобил. Разбираш ли дори само как да поддържаш ритъма на масаж на сърцето е практическа задача(В много случаи се ползва песента "STAING ALAIVE" напяваш си рефрена и в такт притискаш гърдите на жертвата) След това преминаваш през фрактури и т.н. За обучение по всичко това и прикрито с "игри" и "съревнования" се обучават хората да СПАСЯВАТ СВОЯ И ЧУЖД ЖИВОТ. Ще се намерят пари за това!

466

Анонимен

преди 1 месец

Аз Съм ОЗ от Химически Войски(Фазанче) Служил съм Година и Половина, - И вече сме компетентни по всички въпроси, това НАТО, това ЕС, това АЕЦ, това ЛГБТ? Па ти да не си бил министър бе kAпейка? Урко толкова не беше компетентен в Плевен колкото ти се изкарваш ве

465

Боби

преди 1 месец

До Анонимен 468 Редови Аз Съм ОЗ от Химически Войски(Фазанче) Служил съм Година и Половина, като реално Практиката ми беше във ПВО/ВВС Първа Дивизия за ПВО София - Божурище. Та поназнайвам. А Казах ти Обучението ще е по Гражданска Защита. И там има противогази(Аз бях в Школата в Плевен в ротата за ликвидация при аварии в Рафинерията - лично на мен ми бяха зачислени 2 комплекта химически дрехи втория неотворен чистак нов с Талка и 16(шеснайсет) дихателя разширяващи стандартния с активен въглен)!

464

анонимен

преди 1 месец

Русия си призна че всеки месец губи 30000 убити войници. Путин трябва да каже защо праща на смърт младите руснаци. Няма ли в Русия кой да спре този фюрер. Една побър кана клика заплашва с унищожение света.

463

Анонимен

преди 1 месец

още ли ревете векопейки - още от 7 часа сабхлянка леете сополи и сълзи - айре дръжте се малко като мъже не като Имане-то

462

Слава Путину !

преди 1 месец

Геостратега Путин успешно занулява мъжкото население на Русия.

461

Анонимен

преди 1 месец

До Боби 464 - за разлика от теб аз съм служил "наборно". И "заплатата" ми за разнасяне на ПКМ-а в Марица заедно с мешката, противогаза и другите екстри както и "возенето" с "могъщия" БТР 60 беше 8,40 на месец. Сега - колко ще бъде? За колко наборници? В кои казарми - защото трябва полоса/ако знаеш какво е/, стрелбище, джапане, инструктори и още и още! Попитах - с кои пари? А нови технологии? Или като в соца - ще блъскат белот по 6 месеца докато отбият? Разкажи "разбирач"?

460

0008888

преди 1 месец

НА ПОРЕДНАТА БГ ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕНА МЕДИЯ С УКР.ГЛУПОСТИ....ПОЯСНЯВАМ : В МОМЕНТА В УКРАЙНА СЕ НАМИРА 710 000 РУСКА АРМИЯ - СЪОБЩЕНО ОТ Г-Н ПУТИН ПРЕДИ МЕСЕЦ НА ПРЕСКОНФ. ,И В ПОСЛЕДСТВИЕ ПОТВЪРДЕНО ОТ УКР.РАЗУЗНАВАНЕ.АКТИВНИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ СЕ ВОДЯТ САМО ОТ 46 000 РУСК.ВОЙН...НАЕМНИЦИТЕ С ДОГОВОР КЪМ МО НА РФ НАДХВЪРЛЯТ 600 000. Х 40 000 /МЕС. (ОТ 1 Г.НАСАМ-) СА ДОБРОВОЛЦИТЕ ЖЕЛАЕЩИ ДОГОВОРИ В СПЕЦ.ОПЕРАЦИЯ...ЖЕРТВИТЕ = 1,3 МЛН.УКРАЙНСК. ВОЙНИЦИ - ДО ДЕКЕМВРИ 2023г.РУСКИ = 62 000 ДО 07.24г.

459

Боби

преди 1 месец

До Анонимен 463 Ще ти издам една "ТАЙНА" знам го от първа ръка човек който работи във фонд земеделие - тъй наречените евро средства. ЕС може да развие кое да е перо на селското стопанство в България ако пожелае само като намали "ИЗИСКВАНИЯТА" за финансиране. Е изискванията за зърнарите са сериозни вярно е, но са елементарни и прости в сравнение с другите сектори БЮРОКРАЦИЯ НА КУБ МАЙНА!!! Нямаш си на представа каква БЮРОКРАЦИЯ е. А правителството НЯМА ПРАВО НА ДИРЕКТНИ БГ СУБСИДИИ ДОРИ И ДА ИСКА

458

Боби

преди 1 месец

До Анонимен 452 Наборна служба за ВСИЧКИ включително Жените. Колко струва това? Разбираш ли въпросът е каква е ЦЕЛТА. Всеки ако служи по 6 месеца какво ще го обучиш? Най-важното в стресова ситуация да не се шашка и да се координира и кооперира с останалите хора. Вместо чисто военно обучение ще се извършва обучение за гражданска защита - ефекта ще е същия. И накрая за месец или два ще има базово обучение с оръжие. Ако някой се интересува става кадрови военен. Такава служба ще спасява животи!!!

457

Анонимен

преди 1 месец

До Боби 456 - практически доказа, че си икономически маргинал! ЕС ли ти е виновен за разпада на селското стопанство, или оня Дембел дето 10 години набутва всички субсидии за сектора в "зърнарите" и така унищожи зеленчукопроизводство и всичко друго? Щото той е Българин. Не е ЕС. Практически ЕС изсипва пари които тук крадем. Я спри да лъжеш! ЕС не ти е унищожил язовирите с "частни ВЕЦ-ове", не ти е определил секторите, не ти крадне водата и тръбите. Всичко това е Мейд Ин БГ!

456

Анонимен

преди 1 месец

Заглавието може да е по-точно: Русия се нуждае от 30000 нови чувала за трупове.

455

Анонимен

преди 1 месец

902 ДНИ. А ЗА ТРИ ДНИ ЩЯХМЕ ДА ОСВОБОДИМ КИЕВ. А УКРАИНЦИТЕ ЩЯХЯ ДЯ НИ ПОСРЕЩНАТ С ХЛЯБ И СОЛ. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА.

454

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 443 А ЛГБТ привърженико НЯКОЙ ПОПИТА ЛИ НИ КАКВО ИСКАМЕ? - Че колхозниците като въдвориха комунизма да не би да питаха ве kAпейка? Освен това като ни приеха в ЕС, НАТО не видях да имаше протести. Друго, кой си ти от село Сусурлево, че някой ше те пита тебе за важни въпроси като ЕС, НАТО, АЕЦ? Ти та да идеш до кръчмата питаш жена си ве. Тебе могат да те питат за мнение как да се казва улицата ти - Цола Драгойчева или Митко Палаузов. Като не ви харесва ЕС голташка пРосия ви е отворена!

453

Анонимен

преди 1 месец

До Боби 452 - айде и "референдума"! Абе, ти да не обдухваш вечер "жезъла" на Фюрера от Максуда? За три поста ни изповърна цялата му "идеология"! Я да те попитам - като излезем от НАТО, коя армия ще гарантира сигурността ни? С какво оръжие ще се "въоръжим", в кои казарми, откъде ще "добием" пари за Наборната армия на Коце от Максуда? Постни малко инфо, щото Господаря ти само обещава да сме по Швейцарски модел, ама избягва да каже как ще "финансира" Швейцарския модел Армия? Отвори ни очите?

452

Анонимен

преди 1 месец

До хе хе хе 448 - впрочем, ти едва ли си стигал по далеч от "100-те пола, Зелените сделки и т.н."! Като средно-статистически путинофил нямаш мозък за повече. Една година викаш? Тая в която Рижия Клоун Тръмп избиваше дълга си за Вовата като пречеше на американската помощ? Е, само тогава имате Могучая - когато противника няма оръжие. А сега викаш - по сложно стана. Свиквай!

451

Боби

преди 1 месец

До Анонимен 450 Бази на НАТО ще има ли в Швеция(Вземи провери ако искаш), Ще има ли бази в Финландия(Ще има, но НАТО ПРЕ СКЪПО ЩЕ ПЛАЩА) А договарянето с ЕС... до къде ни доведе? Практически селското стопанство е УНИЩОЖЕНО. НИЕ БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВНАСЯМЕ ХРАНИ... АКО ОСТАНЕМ САМИ НЯМА ДА УМРЕМ ОТ ГЛАД НО ЩЕ СМЕ НА СУХОЕЖБИНА ЕДНА ДУЗИНА ГОДИНИ ДОКАТО СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО СЕ ВЪЗСТАНОВИ!!!