94

Анонимен

преди 1 месец

Загиналият доц. Петър Шишков е заработвал още повече като урежда активисти на ДПС с дипломи от Минно-геоложкия университет.

93

всичко е възможно

преди 1 месец

До Анонимен 93, Кой се жени питаш? Да, може да бъдат мъж и жена! Но защо изключваме да са се женели двама мъже? Това също е възможно и много вероятно. Не съм ли прав?

92

Елементарно, Уотсън!

преди 1 месец

Ще ви обясня как е станало! Те са изпълнявали поръчка за следващия ден, тоест за днес. Мотокариста (електрокариста) е трябвало първо да натовари един сандък (контейнер) с пиротехниката.А после да го натовари на камиона. Той явно е бил непохватен. Не е захванал добре отдолу контейнера. Той се е преобърнал,паднал е от доста високо и от силният удар е последвала детонация на един или няколко фоерверка. Това се е случило в голяма близост до останалите пълни контейнери в склада и е последвала верижна

91

Анонимен

преди 1 месец

доцентът добре е заработвал допълнително в тоя склад

90

Анонимен

преди 1 месец

Освен ако не е правил собствената си сватба, да покажат граждански договор, нещо такова, стига сме слушали за университета и ректора. Кой се жени? Мъж и жена ли се женят? Журналистите са като папагали

89

Анонимен

преди 1 месец

Сигурно всеки има такава история. На една нова година на мой много близък приятел му се взриви доста мощна пиратка в ръката и му отнесе 4 пръста. И.. стана левичар. Може да ви се вижда забавно. Особено за децата и порасналите деца. Ама... кажете си честно. Струват ли си парите и евентуалните последствия тия глупости? Или пък на Нова Година.. Добре де... за толкова пари вместо да зъзнеш в студа и да си гориш парите - ами направи един хубав подарък. По-ще се запомни от гърмежи и светлини 3 минути.

88

Пич

преди 1 месец

"Явно точно при тях е станала белята." - вече знаят какво се е случило, и да вероятно този тази групичка е предизвикала пожара и последвалите експлозии. Просто сега се чудят как да му запазят името чисто посмъртно. Подобни "университетски кадри" ги помня от моето следване. Всички имаха паралелни фирми и частен бизнес, университетът го използваха за да набират работна ръка и да му ползват базата. Преливаха от държавното към частното. Съответно ставаха мърляви към безопасност и правила.

87

Анонимен

преди 1 месец

Нещо повече!!!! Наблизо минава ГАЗОВА ТРЪБА!!! ПРОВЕРЕТЕ!!

86

До 83

преди 1 месец

Доцента е реализирал събития с фойерверки, тъй като е бил спецвобластта на пиротехниката. На друго място писаха не за сватба, а за концерт е подготвял и организирал събитието. Вероятно наистина е изпробвал нещо на място. Или той, или дъщеря му, или сина на собственика, двамата вече не живи. Явно точно при тях е станала белята.

85

Пич

преди 1 месец

"Манипулират ни с доцента, защото той не е бил там да преподава със студенти и много интересно защо точно е бил там" - доцентът е бил там по абсолютно ясни причини. Както всички други университетски предподаватели, той си е цъкал на частно, правел е фойерверки за частни партите за да заработва кинти. Вероятно е имал фирми, и т.н. Също толкоа сигурно е, че са пренебрегнали всякакви правила за безопасност, на които вероятно учи студентите. Още по-сигурно е, че нямат разрешителни за подобна дейност

84

Пич

преди 1 месец

"Загиналият доц. Петър Шишков, дъщеря му и още няколко души, сред които и 22-годишният син на собственика, след края на работния ден, са подготвяли пиротехническите изделия за ангажимента им днес." - ясна е работата. Чукали сме на частно, имали сме някакво нерегламентирано цехче, в което сме правили самоделки. Ясна е работата, единственото неясно нещо е защо държавата спи и им дава на тия престъпници да си правят експерименти върху тонове експлозиви?

83

Анонимен

преди 1 месец

ГЪРМЕЛИ СА ИЗПРОБВАЛИ СА ПУШКАЛАТА И СА ИЗГЪРМЕЛИ. ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО. НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО . ВСИЧКО Е ЗАКОНОМЕРНОСТ ОТ НЕГРАМОТНОСТА ПРОДЪЛЖАВАЩА ДА СЕ ШИРИ НАД ТАЗИ ОСТАНАЛА ТЕРИТОРИЯ. НЕГРАМОТНОСТ ПРОСТОТИЯ И ВИСОКОМЕРИЕ ОТ НОВОБОГАТАШИТЕ ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ТРАГЕДИЯТА.ВИНОВЕН ЛИ - ТОЗИ КОЙТО Е ДАЛ РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА ПОДОБНИ СКЛАДОВЕ. НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЛАСУВАЛО ЗАКОНА ЗА ПИРОТЕХНИКАТА. В НОРМАЛНИЯ СВЯТ ПОДОБНА ПОРНОГРАФИЯ НЯМА. ЗАБРАНЕНА Е. НО ТУК НЯМА ЗАКОНИ И ПРАВИЛА.

82

Защо

преди 1 месец

такива складове се намират в населено място? И сред полето? Сигурно са били натъпкани догоре с взривоопасни вещества. За сравнение - военните складове се строят в хълмиста местност или котловина, за да няма риск за населението. През 2014-та в Горни Лом се взриви склад в завод за утилизиране на противопехотни мини. Тогава имаше 15 загинали - работници.

81

Анонимен

преди 1 месец

кога най-после някой от компетентна институция ще вземе отношение по тези гърмещи складове?!? колко още склада трябва да гръмнат, за да се вземат мерки?!? не усещат ли нищоправците, че някой хибридно и умишлено ги прави тези неща с конкретна цел?!? всички спят и блеят и се правят на неприятно изненадани. оставки в службите веднага! некадърници...

80

Анонимен

преди 1 месец

Манипулират ни с доцента, защото той не е бил там да преподава със студенти и много интересно защо точно е бил там, за да се разбере истината за трагедията. Не може цял ден да ни обяснявате, че е бил доцент, а да не кажете какво прави в склада на частна фирма

79

Анонимен

преди 1 месец

Може само част да са били фойерверки. Нещо такова количество складирани фойерверки ме съмнява. Но мир на душите на загиналите.

78

Пенсионер

преди 1 месец

Добре че имаме възможност за коментари, да покажем колко негативизъм и п-рос-то-тия има по някои хора.Чудя се как е възможно такова падение.

77

BBB

преди 1 месец

Най-вероятно са изпробвали някоя ракета отвън, която по неизправност е попадна в единия от складовете и така...

76

до 71

преди 1 месец

тоя същият каза и че 83 100 лева още му били платили като прехвърлял фирмата, която му били дали, обратно, аз не разбирам тия в Комисията как им е Математиката, щото или това момче не знае какво говори или е на 100ци хиляди Плюс, така и не разбрах, с какво и как е измамен - дали му работа, дали му забрата, дали му цяла фирма като му я прехвърлили на негово има, след като поискал да напусне, му върнали отгоре на заплатите колосални суми като 110 000 лева и т.н. то той бил Измамен, странни работи!

75

младоженец

преди 1 месец

аматьори ! на мойта сватба ще изтрелям няколко бойни адрени глави към луната (прясно поръчани от брадска северна кореа ) - да видят вички от земята че се женя !! убрееее