140

Да да

преди 1 месец

Пак китайски лъжи някакви.

139

Не е ли ясно?

преди 1 месец

До Анонимен 139: И пак стигаме до ГЕРБ. Кой спря строителството на АЕЦ "Белене" след като новите реактори вече бяха платени и строителството вече можеше да започне? Бат'ти Бойко, след посещението на Хилари Клинтън в България. Как така ние не можем да строим АЕЦ с руски реактори, а Украйна (която е във война с Русия) ще може. П'родажникът си остава п'родажник.

138

Анонимен

преди 1 месец

Китай просто размазва сащ и европа, по всички направления.

137

Анонимен

преди 1 месец

not great, not terrible

136

Анонимен

преди 1 месец

Когато ГЕРБ дойде на власт, БСП вече бяха продали и окрали взичко ценно от АЕЦ Белене. Калният гьол не може да се открадне, той си е там. Спазвай хронологията на събитията. Не можеш да обвиняваш ГЕРБ за нещо, което се е случило 4 години преди създаването му.

135

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 1 месец

Как ви звучи безопасен ядрен реактор? Нещо като бял ***, вероятно. Ако нещата няха толкова прости като журналистите, високотехнологияните държави отдавна да са го реализирали, Все пак това е една от многото технологии за ядрени реактори. Да не посочвам подводните ями дето нямат запълване. Такъв реактор не е създаден все още като работещ за експлоатация, ако не сте го проумели,

134

Анонимен

преди 1 месец

През 2005 премиер е Станишев. Властва БСП. ГЕРБ още не съществува. ББ още е никой в политиката. Станишев продава оборудванено на безценица на русия. Без това оборудване Белене наистина си е един кален гьол за шарани. Кое не разбра?

133

АЕЦ

преди 1 месец

Интерсна снимка са използвали да ни насочат вниманието към ядрената енергетика, показвайки ни колони от... нефтопреработващата промишленост :) Какво ли си е мислел авторър на статията: "Я да кача нещо там... голямо и лъскаво" :D

132

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 133 - Ветрогенератори? WTF? Серизоно? Хм - ама добри ли са и колко струват?

131

Анонимен

преди 1 месец

До хон гил дон - Годината е 2024-та, а на 1974-та. Доста неща се промениха.

130

Анонимен

преди 1 месец

Русия е номер едно в света по производство на обогатен уран, както и на ветрогенератори. Факт.

129

Анонимен

преди 1 месец

До Да уточним 129 - Ам .. не знам? Кой беше?

128

Да уточним

преди 1 месец

До 129 Станишев продаде въпросното оборудване на русия през 2005.

127

Toni Ivanov

преди 1 месец

Това което описва статията е добро решение,но остава проблемът с отработеното ядрено гориво.

126

Да уточним

преди 1 месец

До Анонимен 121: "Същото оборудване (купено по времето на Тодор Живков), което от 12 години работи в Калининската АЕЦ до Москва". Но в България същото това оборудване никога не е работило. Така е, нали. И кой е отговорен за това? Кой правеше жива верига край строежа за да спре строителството? Кой разправяше че АЕЦ "Белене" било "гьол за шарани"?

125

Анонимен

преди 1 месец

отново написаха напълно фейк статия, хахаха

124

хон гил дон

преди 1 месец

ей това е прекарсен пример за оксиморон ....китай - безопасна -аец

123

Angelov, Valve Corp

преди 1 месец

Кой така удобно написа законите тук? Как казваше тате: От пет минути ви гледам как от половин час нищооо не правите!

122

Крундел

преди 1 месец

пебъл бед реактор, пишете го в гуглата и вижте, технологията е на поне 50 години, мисля 1960 са първите такива, подобни са на малките модулни реактори, само дето там използват свойствата на урановият хидрид, че при ниски температури се образува в реактора уранов хидрид, който действа като забавител на неутрони(водорода), а при повишение на температурата се разпада хидрида и реакцията се забавя, защото водорода става газообразен, пасивното е интересно с НаК ли е или с олово...

121

Angelov, Valve Corp

преди 1 месец

Гого и Идиииот разговарят онзи ден при Веселин Дрямката ....при което Идиооот 2 степен прави изказване: Законът никога не е решение! Слушам и не вярвам на ушите си! Законът регулира обществено , социално, икономическите отношения от времето на Серапис и атиняска компания! Законът бива племенен , държавен, корпоративен , имуществен, наследствен, и т.н тия дни! Законът ако е еднозначен и валиден за всички е демокрация, ако е написан с ясната идея за справедливост и човешки права. Целият 20 век!