29

Анонимен

преди 1 месец

Това е ислямистка стратегия,ДА ПРАВЯТ ДВЕ ДЪРЖАВИ НАВСЯКЪДЕ.Скоро и тук ще поискат, макар нашите овци сами да си я дадат цялата.

28

До 31

преди 1 месец

Е вие сте 6,7 милиона и то основно пенсионери над 60 години.

27

Анонимен

преди 1 месец

Бг вече дадена цялата на Турция.Вижте недиите, сано за Доган се говори.

26

Анадолу Манафеси.

преди 1 месец

28 Няма пра българи маляка всички сме турци от маслкедонски произход дори и ти

25

Димитриос до 27

преди 1 месец

Каква Турция ве иранче. Пръкнахте се тука на Балканите дето са ви изгонили отвсякъде и даже се срамувате да кажете че прабългарите сте от тюркски произход.

24

Кипърски маляки

преди 1 месец

Турция ще ви го намуши Ваноса

23

Димитриос

преди 1 месец

Не, не е възможно. Днешната Турция е гръцка дори във вътрешността си. Това че им избихме зъбите на турците със всички острови не е достатъчно.

22

Анонимен

преди 1 месец

Нато нали ги пази .

21

Кръчматъ

преди 1 месец

Абе наивници..., вие наистина ли си мислите, че НАТО и ЕС ще са вечни??? До края на този Век, света в който живеем и познаваме днес, кардинално ще се е изменил!!! Икономика, Технологии, Идеологии, Култура, Философии, Граници... всичко ще се измени до неузнаваемост, едни държави и народи ще изчезнат, а на тяхно място се се появят други. Силните ще доминират!!!!, а слабите ще изчезнат!!!! Туй-то!!!!

20

Алекс

преди 1 месец

До Бг И как си представяш НАТО да защити Гърция,след като управляващата по това време гръцка хунта/режима на полковниците/ организира преврат в Кипър и сваля законно избрания президент Макариос трети? Той остава жив само защото се укрива в една от британските бази,откъдето е прехвърлен със самолет до Лондон.Някак си не върви НАТО да защитава превратаджии.

19

дфгхсдфх

преди 1 месец

50 години НАТО пази Турската инвазия в Кипър и 2 години хленчи са Руската в Украйна.

18

До 6

преди 1 месец

Ако случайно не знаеш,Турция също е член на НАТО

17

Алекс

преди 1 месец

Самите кипърски гърци не искат да се обединяват с турската част.Видяха,че без турците се живее по- спокойно.През 2004 год. ООН организира референдум,90% от гърците гласуваха против обединението и съответно 90% от турците за.Благодарение на туризма гръцката част печели добре и е богата държава с добра инфраструктура.В турската част туризмът е слаб.Няма туроператори,няма и полети.Съответно са бедни с изостанала,ориенталска инфраструктура.

16

Кръчматъ

преди 1 месец

"""Възможно ли е трайно решение?""" ----- Да!!! Рано или късно, По-Силният ще Завладее целият Остров!!!

15

Сата НАТО

преди 1 месец

Ако руснаците бяха направили окупацията на Украйна така ювелирно, както Турция окупира Севен Кипър, нямаше да я санкционират толкова. Обаче като си кьопав и тьп и обикновена СВО я превръщаш в 2-годишна касапница, никой няма да ти търпи свинщините.

14

Сата НАТО

преди 1 месец

Кипър няма нишо общо с Гърция. Намира се на 400 км от Гърция по море, а от Турция на 50 км. Освен това най-важното за Кипър е, че има две военни бази на Велика Британия.

13

Анонимен

преди 1 месец

Гърците имат основани градове навсякъде по крайбрежието, Италия, Украйна, Египет. И т.н. и не са част от Гърция. Да не говорим че голяма част от Турция е населена от турско говорящи генетично гърци. Така че какъв е проблема. Каквото е загубила край вече. Като ви се страда и ви се умира за нищо ваш проблем. Студентите винаги създават проблеми, не знаят къде се намират, а тръгнали да присъединяват остров.

12

Анонимен

преди 1 месец

До двойните стандарти Тръгнал русофила да сравнява Кипър и Украйна :) Я си сърбай борша и не се обаждай като не разбираш.

11

Кралят на Бонго

преди 1 месец

Кипър ще е вечна рана за гърците, което лично мен ме устройва.

10

двойните стандарти

преди 1 месец

Турция окупира част от острова и суверенната държава Кипърска република. Но на нашите големи приятели американците изобщо и през ум не е минавало да наложат драконовски санкции, както на Русия, икономически, политически, спортни. Ердоган съвсем свободно посещава всяка една държава, турските спортисти участват на всички олимпиади и международни състезания. Америка не изпраща оръжия на кипърската армия. Изглежда САЩ доста селективно решава кой е окупатор и кой не. Кого да наказва и кого не.