31

Анонимен

преди 1 месец

Живота на село не е изобщо спокоен, освен ако не си на почивка, там няма почивен ден, ставане сутрин 5 часа и работа с кръв и пот, но да вярно е някои хора са закърмени със селото и то ги влече цял живот!

30

До 29

преди 1 месец

Това е било преди 20 години, когато България беше супер бедна държава. В 2024 година сме. Икономист не е професия и е супер ниско платена. Живей в Калифорния на 80 хиляди долара година заплата, при положение, че ипотеката ти е 4500 долара на месец, а за две деца детегледачката е 3000 долара на месец. А храна? А дрехи? А други разходи? А инвестиции и спестявания? Бачкай нискоквалифицирана професия и си мисли колко си добре, докато неврохирурга взима 800 хиляди долара на година.

29

Мдаа

преди 1 месец

До До Мдаа Значи най-нагло мамиш. Аз съм живял по над 3 години във всяка от тях и с почти минимална почасова заплата живеех доста по-добре от повечето хора в България по това време. Да не говорим, че е ПЪЛЕН АБСУРД да твърдиш същото за цели БРАНШОВЕ професии - икономисти, софтуерни специалисти, ВСИЧКИ приложни професии, за които дори не се изисква да си "учил" кой знае колко и т.н. С други думи, говориш си ей така.

28

Грийн

преди 1 месец

Децата нямат корени. Също както нямат и религия, преди да се появи някой и да ги научи грешно или да ги постави в многострадална ситуация. Всичко това ще им бъде причинено от родителите докато усещат принудата на това да са живи и да се трудят здраво от първо лице и в един момент може да им се стори че това е нещо като дар под формата на разнообразни аудиовизуални стимули и светоусещане. Може също да им се стори че имат нещо като свободна воля или че има Бог, но това са робски илюзии.

27

До Мдаа

преди 1 месец

В 2 от 3те държави. Освен това статистиката на заплатите по държави и професии ги има в интернет. Можеш да провериш. Само да уточня, говорим за нормален живот, не да делиш наем с други хора за жилище, а децата ти да ходят на училище с другите деца на емигранти. Говоря за това. Ако си отишъл да делиш фургон или къща с други работници като теб и се радваш, че спестяваш 70% от заплатата си и ядеш боклучава храна, същото можеш да го правиш и в България просто като живееш при родителите си.

26

Мдаа

преди 1 месец

До До 21 Ти къде в чужбина си живял и за колко време та правиш ткива коментари? Питам, защото нямат общо с реалността.

25

Анонимен

преди 1 месец

Втръсна ни от тези селски реклами. Като им се стои на село да си стоят, какво се бутат да ни го покажат по телевизиите.

24

@@@@@@@

преди 1 месец

С тези пожари ,наводнения и безводие риска наистина е голям. Иначе е хубаво. Очакват ни и чудовищни цени на тока. В същото време селски тарикати създават още проблеми там на село.

23

До 21

преди 1 месец

По принцип ако в Австралия, САЩ или Англия не си лекар или инженер, не можеш да очакваш, че ще живееш добре. Ти ще си като останалите 90% от населението, т.е. сравнително беден и ще живееш от заплата до заплата. Дали живееш в България или САЩ и работиш работа, която 99% от населението може да я върши без да се налага много да си учил и да е специфична и критично важна професия, то не си мисли, че си успял. Просто ще си средна класа като останалите 99%

22

Анонимен

преди 1 месец

Всичко изглежда толкова романтично докато не дойде денят в който ти се наложи да потърсиш спешна медицинска помощ, аптека или децата ти тръгнат на училище. Тогава скоропостижно ще се върнат в града.

21

Анонимен

преди 1 месец

Чудесно, много се котират статии за върнали се гурбетчии и как предпочитат родината пред Австралия или Лондон и Копенхаген, щото по-хубаво от България виждаш ли нямало. Или пък такива които се преместили от големия град на село, да копат и поливат градината и да газят в калта. Новаторско, разтърсващо и невъобразимо.

20

Анонимен

преди 1 месец

С.еляндури ше копат чушки и домати с мотиката на село у ТКЗС-то :)))

19

До 8

преди 1 месец

Не можеш да се сравняваш с Нидерландия. Нидерландия е капиталистическа държава още от 17ти век и там е създадена първата фондова борса и първата корпорация. Нидерландия и технологичният център на Европа и един от най-големите производители на чипова в света. Нидерландия има гъсто голямо население за малката си площ. Още много неща мога да ти обясня за Нидерландия, както че е била първа военна и икономическа сила в света преди 200 години, а гулдена е бил световна резервна валута.

18

Анонимен

преди 1 месец

Някой да дефинира корени. Значи земеделието се е появило преди 10 000 години. Вида хомо сапиенс е на почти 3 милиона години. Айде дефинирайте ми кво значи корени и да видим дали смятаме, че човека се е появил преди 10 000 години като животно на планетата земя.

17

полковник Ивелинов

преди 1 месец

Мани ги тия пчели. Да бяха си направили един Исторически парк.

16

пияница мистик

преди 1 месец

Това да живееш на село и да отглеждаш и да се грижите само двамата - ти и жена ти за стопанство с плодове и зеленчуци, за някакви животни, не дай си Боже и с пчели да се занимавате си е къртовски труд от тъмно до тъмно. Над 12 часа на ден и се прибираш вечер, хапваш нещо и в леглото пак до сутринта по тъмно. Нали гледах навремето един сезон на "Фермата". Там 10 човека отбор едвам се справяха с 2 крави и 3 кози, в градините им все проблеми с разсада и хем там имаше и селяни свикнали с такъв труд

15

Мхм

преди 1 месец

Всичко изглежда толкова романтично докато не дойде денят в който ти се наложи да потърсиш спешна медицинска помощ, аптека или децата ти тръгнат на училище. Тогава скоропостижно ще се върнат в града.

14

Анонимен

преди 1 месец

Ми хубаво. Успех. Дано не им омръзне бързо-бързо.

13

О, божке

преди 1 месец

Имам чувството, че тези розови историйки ги пише някой, който никога не е бил в бг село? Или последните 20 г. Рисуват някаква идилия - спокойствие, пчелички и разкош. Абе, вие осъзнавате ли, че четем и хора били в бг села? Повечето са без елементарна инфраструктура, спират тока, спира се водата. Хайде да кажем си това го преглътнеш. Ами с тези деца? Какво ще учат там? С кого? Ще се върнат във вас и освен псувни понаучили и малко ромски. Хайде, малко по-сериозно.

12

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 9 Викаш те неканените гости няма да имат 3 пъти повече лично оръжие, а?