56

Анонимен

преди 2 месеца

Опитали да при своят бога на крадците ахаха а защо не се казва Хермесия Синтия като е такава работата. Това е статуя на незаконен син на Хера, не са го искали в олимпийския двор, и затова се казва Хераклея.

55

Дан

преди 2 месеца

Да топят маслинки в зехтинче предлагам аз :]

54

Анонимен

преди 2 месеца

Е - то и История славянобългарска не е гръцска, ама е в Гърция, така, че тази статуя който и да изобразява е в България

53

Анонимен

преди 2 месеца

Не разбирам какво невярно са написали гърците.

52

земя Българска

преди 2 месеца

Преди да се появят гърците и римляните тук са живяли хора прадеди български и всички завоаватели ги именуват като свой./първо гърците ги наричат траки, после византийци, накой македонци други османци/

51

GO

преди 2 месеца

И ако на някой не му харесва какво съм написал да се образова. Учиш западен език и правиш справка с нашите болшевики дрънканици за историята на Европа. А да добавя на един от коментарите( В Пловдив има доста хора с гръцки корени но са родени и израснали в България не в Гърция и нямат намерение да ходят там. Никога не съм чувал да оплюват България или нас Българите.) има и други етноси като Арменци и сега наскоро доста Руснаци и (Украйнци(които си дрънкат на полу руски полу полски).

50

GO

преди 2 месеца

До 51: този гнусен poм на когото му използваш името (надявам се да гори в ада) е поредният съветски агент и отровител на съзнанието на хората. Българите идвали от Иран. Нищо общо с език, музика, култура, носии, навици и антропология като цяло. Траките са прави гърци и са писали на старогръцки и това е факт. На нашата днешна територията са пребивавали главно гърци и римляни. Съветските глупости не го интересува никой по света освен бившите соц лагери и дебилковците учили глупостите им.

49

до Историк

преди 2 месеца

В интерес на истината, в съвременна Гърция те и сега се нариат Елини, а държавата си Елада, кога възниква определението Гърция и гърци не зная, но в Гърция, на гръцки език, в разговорния и писмен език, никога и никъде няма да чуете или прочетете грък или Гърция, само - Елинас и Елада.

48

Един Българин

преди 2 месеца

До Пак ли насъскване? Хахахаха а вашата да не би да е? Според вас елините са създали тракийските държави за да има с кой да се бият може би? Това че траките са имали друг език, макар и да нямат писменост нищо не значи. Това че са имали бог на виното, но не са му казвали Дионис само доказва, че траките са гърци :)

47

Анонимен

преди 2 месеца

"""""възникването на града е към последната четвърт или към края на V век пр. Хр."""" ------ Е..., ще рече, около 2,600 години преди възникването на Българската държава..., то по онова време, друго изкуство по тези земи не е имало, но и съвременните гърци, май нямат нищо общо с онези, живели преди повече от 2,600 години по тези земи!!!!!

46

Един Българин

преди 2 месеца

До Пак ли насъскване? Има влияние между Траките и гърлежите, в някои случаи един бог има две имена. Ако се докаже че статуята е пренесена от Атина през 388ма - добре, но практиката е да се приема за първоизточник селището, в което е намерена и населението там тогава.

45

Пак ли насъскване?

преди 2 месеца

До Един Българин Гръцките градове/племена постоянно са враждували помежду си, тъй че теорията ти е несъстоятелна.

44

Един Българин

преди 2 месеца

До Пак ли насъскване? Напротив, има - Тракийска! Траките според гръцката история са гърци (???!!!), което не обяснява многобройните войни за надмощие в Родопите и одринско с гръцкото население на юг. В крайна сметка сериозните археолози (неповлияни от византийската или северномакедонската доктрина) смятат Хераклея Синтика за тракийско селище.

43

Пак ли насъскване?

преди 2 месеца

До Историк Нито има значение кой я е поръчал нито кой къде е живял. Има значение от коя традиция идва стила на статуята, и евентуално кой бог изразява (за да се разбере към коя културна диаспора идва).

42

петрич

преди 2 месеца

Статуята е Македонска.На Цар АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ.

41

Владо

преди 2 месеца

През 388г сл. хр. българи не са съществували, а теритирията, на която е намерена статуята е била гръцка. Личи си, че северномакедонците произхождат от нас. И ние имаме ****ана*ри, които си мислят, че българи има от началото на света :)

40

Историк

преди 2 месеца

По нашите земи по това време няма никакви гърци и никога не е имало. То тогава са се наричали елини. Тук са живеели траки и те са използвали наемници да им правят статуите.

39

!

преди 2 месеца

По-интересно е да побликувате след изследвания на статуята от кога датира, примерно ръката намерена ли е....а защо ни занимавате с глупости ...не знаете и вие!

38

Пак ли насъскване?

преди 2 месеца

До aa Точно. Няма никакво "присвояване". Има допускане, че това е "гръцка" статуя, а тя е или такава или римска. Друга няма каква да е.

37

ИВАНОВА

преди 2 месеца

до 31..........То и в Турция е така-ама се редят на опашка пред къщата на Дева Мария ?