121

Анонимен

преди 2 месеца

Боже Господи!

120

Тракиец

преди 2 месеца

Един народ, две държави.

119

Как откъде

преди 2 месеца

е дошъл Главчев от скутовете на ДПС, ГЕРБ и ПП, СДС, БСП с поправките в Конституцията. Тази беше целта, да се оправдават със служебния техен кадър. Сега умуват за нова сглобка. Ще обслужат националните интереси на Украйна, Македония, Папуа и Нова Гвинея, но не и на България Понеже обичат еврото, атлантически океан, но най-вече островчетата и сладките службици в Брюксел. Продължавайте от данъците си да храните.

118

Анонимен

преди 2 месеца

Гламчев ще е вторият Желю Желев. Он първи призна Македония, а после им даде и танкове. А трябваше само да организира избори... :)

117

Анонимен

преди 2 месеца

НЯМА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ НЯМА МАКЕДОНСКИ НАРОД. ТОВА Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНО . ПРОСТО ИМА СЪЗДАДЕНА ДЪРЖАВА СЛЕД ВТОРАТА СВ И ЩЕМ НЕ ЩЕМ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗИМ С ТОВА ПРЕТЕНЦИИТЕ ЗА ИСТОРИЯ СА НАПЪЛНО БЕЗПОЧВЕНИ ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ИСТОРИЯ ПРЕДИ 1945 Г. ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ ЧЕ ИМА КОСОВАРСКА НАЦИЯ И КОСОВАРСКА ИСТОРИЯ.. НО НЕ ВИЖДАМ ТЕ МНОГО ДА СЕ НАТИСКАТ ДА СА ТАКИВА ДОКАТО ТИЯ СЕ ОСИРАТ. ГАДНО СЪРБОЛЯШКО ВЛИЯНИЕ.

116

Анонимен

преди 2 месеца

Разбира се, че славяни е имало преди Христа, просто за тях не се е пишело много и не са живяли още на Балканите!

115

Анонимен

преди 2 месеца

Toя човек в какви беди ще ни вкара... много.. много некадърен! Да се чуди човек от къде се взе в политиката, ама щом Буци го е подбирал... Голям смях!

114

Загубени в превода

преди 2 месеца

Явно съседите в старанието си да създадат собствен език, толкова са изкривили българският, че вече дори и не разбират какво им казваме.

113

Анонимен

преди 2 месеца

Поредните глупости... Не може да имаш народност, базирана на географско понятие. По тая логика имаме шопски, тракийски, мизийски, добруджански народи. Ще ми е интересно да видя жив тракиец някъде в пловдивско, ама няма... Направо в Пловдив са наследници на Спартак. Това ако някой го каже първо ще си помислят, че е виц, после ще го набият, а накрая ще го приберат в лудница. Във Варна са наследници на Владислав 3-ти Варненчик и изобщо са с кралско потекло и говорят полски! Пак тия психо-макета..

112

Тенгри кан

преди 2 месеца

Не съществува нито македонски народ, нито нация. нито държава! Ако съществува някакъв проблем с това, албанците са готови да делим тази територия;)))

111

Анонимен

преди 2 месеца

Имайте в напредвид, че преди 300 години думата "НАЦИЯ" не е съществувала .... Имало е "НАРОДИ" ..."ПЛЕМЕНА" Божествения Български Народ Съществува от Хиляди Години.... а като Българска НАЦИЯ - от ами има няма 200...години

110

Анонимен

преди 2 месеца

Това са сухите факти. Другото е пропаганда, а който не съзнава, че е пропаганда е просто недостатъчно образован. Оформи се македонска нация след Втората световна война, защото в България беше гнусно: диктатура, нисък стандарт, марионетка на СССР, изкореняване на земите на българските селяни и вкарване в колхози. Сърбите се възползваха и успяха. / Най смещно ми става, когато някой нарече сърбите и руснаците "братски народ". Трябва да се чете повече история/

109

Анонимен

преди 2 месеца

Що за налудничави статии. България винаги е признавала македонска нация и език. Те са атрибути на независимите държави и всяка държава може да си ги изработи ако иска. България не признава македонската версия за историята и езика щото те твърдят ме езика им е хилядолетен! А това не е вярно. След 1944 България признава македонски език и нация. Преди това НЕ!

108

Анонимен

преди 2 месеца

Македонска нация се създава след 1945 г. На територията на Югославия, която е в обтегнати отношения с България и контактите са ограничени, а доколкото ги има са под знака на враждебност. Това ясно определя и границата между българската и македонската нации точно по границата между България и Югославия, а днес Македония.

107

Анонимен

преди 2 месеца

Българската нация се създава от Русия след 1932 г. и към 1878 г. е успяла да обхване само земите около днешна централна България. Българската нация обхваща териториите на днешна България, включително и пиринска Македония, чак около средата на 20 век. Тя не успява да обхване други територии, които владее много кратко.

106

Анонимен

преди 2 месеца

Западноевропейските нации се създават, чрез обединение на разнородни културно елементи, докато балканските, чрез нацепване на едно единно етнокултурно пространство.

105

Анонимен

преди 2 месеца

Нациите се създават от държавите - чужди или собствени и са техен изкуствен продукт.

104

Анонимен

преди 2 месеца

Нации съществуват само от 300-350 години, а на Балканите от има - няма 200.

103

Анонимен

преди 2 месеца

Заринати от национални митове и пропаганда, които представят нациите, едва ли не като съществуващи още от Големия взрив, то не се осъзнават фактите, които се знаят:

102

Анонимен

преди 2 месеца

Преди много векове имало един Цар Дор. Та той имал близнаци за наследници на короната - Магнет и Македон. Разделил държавата на двамата по равно, Магнет наследил западната част, известна по неговото име като Тесалия. А Македон источната част / сегашна южна Тракия/ и започнали да я именуват Македония по името на монарха. Това от изворите на историята за произхода на името Македония, сега кои се припознават като македонци и къде живеят е рано историята да посочи.