143

Гост

преди 5 дни

Желаещи да напуснат НБУ заради д-р Александър Илиев

142

проста сметка

преди 5 дни

Проучването ви дава ясни резултати за нивото на здравеопазването в държавинте болници.Виждаме, че висшистите, с добър доход са удовлетворени от получената мед.помощ.По - вероятно е работещ висшист да има по - висок доход. След като разполага с по - висок доход този човек ще предпочете по - добро мед.заведение, независимо, че ще заплати. Очевидно там нивото на работа и отношение на мед.персонал е доста по - високо, следоватено имаме повече удовлетнорени.Сега да помислим за боратния случай

141

мхм

преди 5 дни

"Влияние оказва и разполагаемият доход с покачването му се увеличава и степента на удовлетвореност." Не думай. Всеки нормален, с нормални доходи няма да се завре в държавна болница. Трябва да се мразиш или да си в кома, за да се завреш там. Тъжно е, че за да получиш нормално отношение в болница/мед.център трябва да разполагаш с пари.

140

мен

преди 5 дни

Има една порода мед.лица, които се държат много зле с пациентите си. Част от професията е да имаш подход. Това, че си лекар не ти дава право да се държиш като прасе. Вероятно и точно тази част от мед.лица отнасят боя от абсолютно идентични с тяхното поведение пациенти. Интелигентен човек няма да им отвърне, но такъв с техния манталитет ще. За щастие напоследък се виждат все повече млади и работещи мед.специалисти, които се държат човешки.

139

анонимен

преди 5 дни

Дето оплювате лекари и сестри, я ми кажете защо у нас има цели области без лекар, а и в ЕС и по света не е по-розово положението, навсякъде са ревнали и търсят кадри. Имало и голям отлив на младите да учат, защото трябвало да работят за малко пари, а голяма вероятност да ги съдят .....

138

Анонимен

преди 5 дни

Интернет се напълни с пенции и селяни.

137

лекар

преди 5 дни

Няма по стресова ситуация от тази да отидеш при човек в тежко състояние сам и да се опитваш да му помогнеш сам. Ако си в болница,поликлиника или медицински център все някой ще ти помогне. Ако си в спешна помощ може да викнеш единствено шофьора! Затова има отлив от професията особено в спешна помощ.

136

до 133

преди 5 дни

Като говориш за Ковид се сещам за град Бергамо в Италия. Тогава показваха как там болните ги лекуват в палатки и после как армията с камиони изнася ковчези!Аз мислех,че това е много голям град,но направих справка - през 2016-та е бил с население 122000 човека.При това бил един от богатите градове в Италия.Ковида е едно нещастие за целият свят.А ако четеш статистиките-сигурно в северна Корея никой не е боледувал! Или в Китай са лекувани най добре!Не вярвай на това.

135

-----

преди 5 дни

Смешници,претендираме,че сме цивилизовани,а се държиме като диваци,ама диваци с претенции разбиращи от всичко.Как ще посягаш на човек при когото си отишъл да ти помогне,да ти облекчи болката.Има и други начини на комуникация освен юмруци.Вдигаш скандали,биеш жената,биеш децата,биеш лекари,биеш всичко и всички,това ли е нормалното държание на хора/човеци/.Уважението е взаимно,каквото почукало,такова се обадило.Нашите прадеди са имали повече разум от нас /за жалост/а уж били неграмотни.

134

Щирлиц

преди 5 дни

До Анонимен.122...Ти уважаеми,можеш да посещаваш лекари по избор по-често,явно сте от една партия-все ви е малко,а когато съдбата ви вземе това,което ви е дала,започва едно хууубаво вайкане.Това заслужавате.

133

Анонимен

преди 6 дни

Самият факт, че България е световен шампион по смъртност от Ковид, говори за нивото на професионализъм и грижа към пациента на нашите лекари. Не знам какво учат в Турция лекарите и защо нивото на медицина там е толкова високо и отношението към пациента друго!!??

132

фрактурабедрена кост

преди 6 дни

- лежа на екстензия 1 седмица за операция.Идва медицинската ***, и ми вдига луд скандал ,че не мога да си вдигна счупения крак за да смени чаршафа, а пък тя бързала..А пък докакто не си платих, ред не ми идва за операция.Е , как да не им се ***?!

131

Някой

преди 6 дни

Работих в болница и казвам- лекар трябва да се бие.

130

РусенецЪ

преди 6 дни

За лекарите не знам, но санитари и санитарки са си за як бой понякога. Операцийка, киста на опашката на гръбнака, събуждам се в болничното легло, още не сам наясно къде съм когато санитарка ми крещи "Виж се бе, на какво си направил чаршафите". Явно кръвотечението е било по силно и преминало през превръзките. Ей, идеше ми да и разбия ммуцуната!

129

до 122

преди 6 дни

Ти вероятно си доктор БЕ!Ясно е как се държиш с пациентите ,защото повечето са бедни.Ясно и как си се дипломирал,От такива като теб,които нямат човещина лекар не става.За съжаление не си единствен,Да,лекарят учи много,заслужава добро заплащане,но ако наистина си такър няма да си го искарваш за това,че взимаш малко на пациентите,Според мен ти и толкова не заслужаваш!

128

22

преди 6 дни

Джипитата вече не преглеждат,особенот тези по здравна каса:"Ти за лекарствата ли?"И кръвното може да ти премери само ако го помолиш - реакцията е леко кисела гримаса!Свързани са с вериги аптеки ,които ги водят безплатно по курорти, и само тях ти препоръчват съвсем леко и внимателно! Лекарските кабинети не отговарят на здравни стандарти-мръсно е,не подменят покривките на кушетките,а направленията им все не достигат,което си е отказ на здравна помощ!Но на кого можеш да се оплачеш!?Контролняма!тов

127

Анонимен

преди 6 дни

Д-р Ембие Азис добре точи пари от пациентите.Беше в Правителствената болница в София,а сега е в Бургас болница Сърце и мозък.Внимавайте с нея!

126

ТОТЮ

преди 6 дни

Независимо срещу кого е насочена,агресията като поведение е недопустима.Присъща е на простаците,грубияните и необразованите индивиди.Какво е необходимо срещу нея/агресията/?Бърза реакция,арест и присъда до 15-тина дни на първа инстанция.И широко оповестяване в пресата , ТВ и интернет.Да се види,че неизбежността на наказанието не е празна приказка.

125

Анонимен

преди 6 дни

Аз пък уважавам лекарите, в крайна сметка това е една много трудна професия и не може всеки да стане лекар. За съм и те и сестрите и другите медицински работници да взимат големи заплати и до сега не съм попадала на некоректно и лошо отношение. Според мен уважението към останалите хора и професиите им, както и към почти всичко в живота, зависи предимно от интелектуалното развитие на индивида, за да може да има реална преценка за света около него.

124

Анонимен

преди 6 дни

Лекар , доктор да си - това трябва да е в сърцето ти, в душата ти , в мозъка ти и манталитета. В днешно време за съжаление голяма част от лекарите нямат място в болниците. Те са грубияни и са търгаши. Това е, от което се възмущават хората. Иначе безспорно - към докторите с най-голямо уважение и респект, но не към всеки. Няма как да уважавам тези,които 7 години "лекуваха" майка ми като й поставиха грешна диагноза и тя си отиде от този свят. За това е недоверието.