175

Анонимен

преди 1 седмица

Първоначално сърбите се опитват да асимилират и сърбизират българите, но след като дори с огромни усилия и изтезания, убийства, не успяват да ги принудят, се създава македонската "нация" със същата цел, македонските българи да бъдат превърнати във всякакви други, но не и българи. Защо именно българската идентичност е трябвало да бъде отнета? Защото ЗЕМИТЕ, домовете, църквите, училищата и ВСИЧКО е било българско, де факто това е начин да им отнемат земята и домовете, знам хора в чиито домове са с

174

Каракочев

преди 1 седмица

Работата е ясна. Внукът на дедо Мицко не иска в Европейския съюз.

173

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен Говориш откровени лъжи! Цялата история с македонските българи е документирана и подкрепена с много документи, факти, снимки, свидетелства и българския им произход, не може да се прикрие по никакъв начин, по никакъв начин. Първоначално сърбите се опитват да асимилират и сърбизират българите, но след като дори с огромни усилия и изтезания, убийства, не успяват да ги принудят, се създава македонската "нация" със същата цел, да бъдат превърнати във всякакви други, но не и българи.

172

До Анонимен

преди 1 седмица

еми предавам се! ти си наистина путинофил! виж дефиницията на путинофил! я ми кажи барем има ли македонски език? то е ясно, че си путинофил ама дай да видим колко путинофил си!? дай да чуем за измисления от вас македонски език и нация! кажи си сърбите ли го измислиха или вие като преки наследници на другаря сталин! знаел съм една дата! знам я за разлика от тебе и това знам! и тази дата показва от кога, според тебе, има "македонски език" и "нация"!!! бах го!

171

Анонимен

преди 1 седмица

До ГландрагорЗащото след атентата, терористите, бягаха към Украйна, затова и Киевските фашисти са намесени!

170

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен Остава щото няма подкрепа и днес. Остават македонци и какво спорат тогава било македонска нация измислена но по съшия начин и помаци и власи и сърбянци и шопи са измислени нали.

169

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен Расправай на шапката че бг не са успели а защо не са успели зашото Сърбия претендира че са сърби а Турция че са власи, Гърция че са славяни и пр. и пр. само и само да не са бг. Ами така излиза и за македонци.

168

Анонимен

преди 1 седмица

Просто земите на македонските българи, са заграбени от съседните държави и мечтата на македонските българи да бъдат в България, остава неосъществима, именно съседните държави, са имали полза от създаването на македонска "нация", различна от българската, защото населението в тези земи е било силно преобладаващо българско население и са намерили начин да ги асимилират чрез създаване на "македонска нация" и насилствено помакедончване!

167

Анонимен

преди 1 седмица

До Гландрагор А САЩ що не скача на СССР а скача на България и др. за Македония Тракия .

166

Анонимен

преди 1 седмица

До До Анонимен 143 , Идеята, областта Македония да бъде отделна от България държава е на българите, тъй като не успяват да се присъединят към България, те се решават на друг вариант, да бъде създадена втора българска държава в която да се отделят македонските българи от другите държави и след време, когато е възможно, да се присъединят към България, но сърбите създават "македонска нация" с цел да изтрият българския идендитет на македонските българи, което е много различно от това.

165

Атмаджа

преди 1 седмица

До АнонименМалко се ограмоти и тогава пробвай пак да пишеш.

164

Гландрагор

преди 1 седмица

До АнонименКато е на ЦРУ,руснаците защо не търсят сметка на САЩ,а обвиниха Украйна?Нещо не им стиска да скочат на по-голяма държава,а?И Гризел е права - турците показаха нагледно как се действа с руските атеисти-главорези.Бих добавил,че и в Афганистан затъпаха и се изтеглиха безславно,по времето на СССР.

163

Анонимен

преди 1 седмица

До До Анонимен 158 Как я няма Сърбия като Сърбия ги обяви за сърби още 1848 г. а официален език в България е сръпски. България е считана за Югославия а буългарите са югославяни но със сръпски език. После Сърбия губи срешу България и минават на южен сръбски, югославски, македонски, северномакедонски нации и езици. Ти знаеш само една дата 1957 и повтараш едно и също.

162

Анонимен

преди 1 седмица

29-годишния Емил Гигов от с. Хаджиево, Пазарджишки, обяви че 90% от теорията за относителността на Айнщайн е грешна. Според Гигов гениалният евреин грещи, като казва, че покоят и движението са относителни и че вакуумът е празно място. На тази база той конструирал двигател, който да отчита движение на обектите спрямо това гравитационно поле. Пластмасова туба с пясък и желязо плува в буркан с вода и следи движението на Слънцето от исток на запад, като источник е гравитационното поле на Слънцето!

161

Анонимен

преди 1 седмица

До До Анонимен 158 Сега е северномакедонска нация. Или ти май не можеш да четеш. Коя създаде северната македонска а

160

Анонимен

преди 1 седмица

До ГризелЯ стига, глупости и лъжи, не ми се четат! А дори американци ти казаха, че ИДИЛ си е създание на ЦРУ.

159

Анонимен

преди 1 седмица

До АнонименСега не са насилени, но в миналото терора, към македонските българи е бил особено жесток, четох разказите на свидетели и пострадали, за някои от изтезанията, които са прилагали върху тях, включително и над жени, деца, това откровено са зверове и психопати, никой не би издържал на подобни изтезания и убийства, дори "марсианци" да бяха им казали и "марсианци" са щяли да се пишат българите от Македония, асимилация, придружена с голям терор е провеждана!

158

Лагрестин

преди 1 седмица

Руските абдали така и не разбраха,че колкото са по-враждебни,толкова по-зле за тях.Не искаха база на НАТО в Украйна и я нападнаха и какво - сега ще има бази в Полша,Финландия,Швеция,Прибалтийските страни,Румъния и т.н.С агресивната си политика и амбициите да бъдат "по-голям брат" си развалиха отношенията с Украйна,Армения и Молдова,без да броим държавите извън техните бивши съветски републики.Явно не разбират,че с насилие не се печели братство и вярност.

157

До Анонимен 158

преди 1 седмица

абре аз знам, че в дефиницията на путинофила е човек дето НЕ знае и НЕ може, ама вие НЕ МОЖЕТЕ да четете с разбиране бре!!!!!!!! къде видя сърбия да съм писал!!!?? говоря за македонска нация през цялото време!!! РЗБРА ЛИ ГО или си си баш путинофил???? "македонска нация" и създадена от рашистан! с решение на ЦК на КПСС 1957г. Няма сърбия! НЯМА! "македонската нация" е създадена от рашистан с цел срещу Тито и югославия тогава! Бах го! ама вие сте ИСТИНСКИ путинофили!!!!! еееее!!!!!!

156

Алекс

преди 1 седмица

Про100то сътвори голяма глупост като вдигна ветото.Дано новото правителство не допуска подобна грешка.Със Северна Македония трябва да се действа по гръцки.Вето до увирането на бетонираните чутури.