61

№56 посочваКонкретен

преди 3 месеца

брой на вестник, може пък наистина да ги е имало всички такива неща, каквито той изброява. Знаех една жена от село, която пенсионирайки се трябвало да избира дали да получава земеделскта си пенсия или народна пенсия заради починалия си съпруг. Той е бил комунист и политзатворник, но е починал след ВСВ. Значи ли това, че тази нейна нар.пенсия е била нещо като вдовишка или я е наследила като негова пенсия? Но от общи познати знам, че тя самата не е имала никакво участие в нелегалната борба.

60

Анонимен

преди 3 месеца

България след 1989 имаше най-голямо развитие когато се управляваше от БСП или с участието на БСП. Това докато САЩ не ни наложи санкции, за да ни подчини напълно. При Виденов се развивахме много добре, почти изплатихме външния си дълг и САЩ ни треснаха. Резултатът от санкциите на САЩ беше огромната инфлация и разни други неща. През 2005-2009 при тройната коалиция с премиер Станишев, пак имахме висок темп на развитие, но дойде ГЕРБ и застоя.

59

До 56, 57

преди 3 месеца

Наистина имаше някакви пенсии, които се наричаха "народни пенсии", но не знам дали всички активни борци са ги получавали или само някои. Чувах също и че ако някой е активен борец, към пенсията му има някаква добавка. Но бях още дете и тези неща не ме интересуваха. Знам само случайно дочути неща. Но нямам представа дали са се наследявали такива пенсии. Да не би пък 56 да има предвид някакви сирашки пенсии на деца, чиито бащи или майки са загинали преди 9-и септември?

58

Анонимен

преди 3 месеца

На мусура не го докарва и на селски кмет, не личи одухотворено излъчване, герой на Йовков и Елин Пелин!

57

Не е баш тъй

преди 3 месеца

До Анонимен 55: Опозиция или патерица на Бойко:има голямо значение. Моделът на ГЕРБ е известен: корупция, некадърност и слугинаж за сметка на интересите на България. И все на последно място в ЕС. Това е избора: кой е за това ГЕРБ и ДПС да продължават с тоя модел и кой е против.

56

Анонимен

преди 3 месеца

Малко спомени от преди 1989 година. Билет за градски транспорт от 6 стотинки в София. Хляб от 1 килограм - типов 15 стотинки, Добруджа 26 стотинки, Бял - 35 стотинки. Ток цена - 1 стотинка нощна тарифа и 2 стотинки дневна тарифа. Средна брутна заплата през 1988 година от 252,08 лева според НОИ. Сега може да опитате да постигнете подобен стандарт на живот със средна заплата от близо 5000 лева.

55

Слава России

преди 3 месеца

Слава Простотии!

54

Гледам снимката

преди 3 месеца

И нямам думи.

53

Анонимен

преди 3 месеца

Не лъжи! Нямаше наследяване на пенсии.

52

Анонимен

преди 3 месеца

МАЛКО СПОМЕНИ ЗА КОМУНИСТИТЕ-НАРЕД С РЕДИЦА ПРЕДИМСТВА ИМАХА И НАРОДНИ ПЕНСИИ- ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК- ОТ 25 МАРТ1963Г- ТЕ СЕ ПРЕДАВАХА ПО НАСЛЕДСТВО ДО ТРЕТО КОЛЯНО И ПО СВАТСТВО- СЕГА КАКВО ЩЕ ИЗМИСЛЯТ- ОЛИГАРХИЯТА- РОЖБА НА КРЕМЪЛ- ТЕ СА ДЕЦА НА БИВШИ ПАРТИЙНИ ВЕЛИЧИЯ- ДО ЕДИН МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИ- КОГАТ БАДЖО ВИРНИ ЮМРУК ТЕ РАЗВЪРЗВАТ КЕСИИТЕ, ПЛАЩАТ ПРОТЕСТИ И РУШАТ ДЪРЖАВАТА- ДРЪЖТЕ ГИ ПОД ОКО!

51

Анонимен

преди 3 месеца

Опозиция или патерица на Бойко. ----- Какво значение има? Всички са на Пеевски. Сега театъра как точно ще го играят, кой такъв, кой онакъв, нали ще има експертен кабинет Пеевски. Това е важното.

50

Анонимен

преди 3 месеца

БСП - по традиция с лидер от ромски произход, като Тодор Живков.

49

Анонимен

преди 3 месеца

Този не мяза на вид на лелеле кой го настани да замества Нинова

48

Малко за политика

преди 3 месеца

"Време е да затворим една срамна страница в историята на БСП, заяви Иван Таков". Да, така е. Но тази срамна страница я отворихте вие от Софийската организация на БСП като влязохте в сътрудничество с ГЕРБ срещу ПП-ДБ в Софийска община. Ще затворите ли тази страница? Да видим.

47

Анонимен

преди 3 месеца

48 Кокочо и Ананиев ги догониха вече.

46

Пак по опорката?

преди 3 месеца

До баба мара: Браво, бабо Маро. П'росто обяснение като за прости хора.

45

Анонимен

преди 3 месеца

БСП, закривайте седенката!

44

До тролската дружина

преди 3 месеца

До до до: Имате избор - Атанас Зафиров е брадясал като Бойко или пък с килограми почти (не съвсем) като Делян Пеерски. Нека всеки прояви творчество. ........................................ Това което мен ме интерсува е - патерица на Бойко или опозиция.

43

баба мара

преди 3 месеца

поредният провал то няма читави хора кого да турят всички вън и от нс не пускаткокала и това е

42

Накъде?

преди 3 месеца

Опозиция или патерица на Бойко. Обединение за патерица или обединение за социалистическа партия. Да видим, млади и стари социалисти. Дотук Корнелия Нинова беше виновна за всичко. Сега?