93

Анонимен

преди 2 седмици

До Допреди три часа: На всички ни е писнало от феминистки които не мислят, но изневеряват. Напиши в Гуугъл това: баба ванга жена сека втора

92

АНОНИМЕН

преди 2 седмици

А кой ги въведе тези изпити?Мишока -академик ли?

91

ала-бала

преди 2 седмици

Докато действа принципът "парите следват ученика" и всеки месец да им пускат матури е все тая. Единственото важно е да се закрепи заветната бройка, защото носи пари. Всичко останало е отчитане на дейност за поредната "реформа" на МОН. Кипи безсмислен труд и имитация на образование. Невежи и неграмотни се избутват до 12кл.

90

Анонимен

преди 2 седмици

Аз съм съгласна такива изпити да има всяка година и на базата на резултатите учителите да получават заплата. Защото сега само им вдигат заплатите, а децата със всяка година излизат все по-неграмотни от средното си образование. При все, че са три пъти по-малко от когато аз бях ученичка. Учителите да си вършат работата, а не само да реват за пари.

89

Четох материал,който

преди 2 седмици

обобщаваше резултатите от мащабно проучване в САЩ по отношение на това каква част от училищните знания помни човек след като завърши училище. Установено било, че най-прилежните отличници след време помнят най-много 23% от онова, което са учили. Затова ми се вижда по-ефективно да го караш да учи всеки ден, като знае, че днес ще попълва тест относно урока, който е трябвало да научи за днес. Така няма да има пропуски. Няма смисъл да го караш да се явява на тестове върху целия материал.

88

Анонимен

преди 2 седмици

В някои училища по света правят тестове всеки ден. Така ежедневно следят нивото на знанията на всеки ученик. Резултатите от всички тези тестове се сумират и така се отчита кои са отличниците на годината. Накрая въз основа на тази сума от точки, получени на тестовете, се оформят дипломите им. Това не е ли по-добра система. Хем хлапето знае, че не бива да отива на училище без да се е подготвило, хем се избягват тези финални изпити, които наистина са сериозно изпитание най-вече поради напрежението.

87

Допреди три часа

преди 2 седмици

тук се е вихрил онзи, но когото жените са му виновни и който изглежда не мирясва докато не избълва един тон глупости и ругатни по адрес на днешните жени, защото били неморални. После чака някой да му отговори и си намира нов обект - обяснява му колко жалък, неуспешен и неумен е въпросният човек. Не е трудно да му се определи диагнозата, само се чудя защо изобщо му дават възможност да пише тук онзи, който е автор на коментарите 33, 34, 41, 43, 46, 52, 57. След N60 вече да спори сам със себе си.

86

Анонимен

преди 2 седмици

Добре,че детето ми е вече студент,основното и средното бяха кошмарно преживяване с мн.напрежение,изцедиха нервите ни,толкова безсмислие,за толкова висока цена.Вън масоните от образованието!!!

85

До 83

преди 2 седмици

Примитивните и неграмотните се видяха на враст след 09.09.1944 г. Всички останали дивотии, чак до наши дни, са следствие на това.

84

ДАСКАЛ ГЕНЧО

преди 2 седмици

ЗАЩОТО В ТОВА МИНИСТЕРСТВО РАБОТЯТ САМО *** И ПЕНСИОНИРАНИ ПИШМАН СПЕЦИАЛИСТИ.ЧУДЯТ СЕ КАКВА ПРОСТОТИЯ ДА ИЗМИСЛЯТ ЗА ДА СИ ЗАЩИТЯТ ЗАПЛАТИТЕ.НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ВЪВЕДАТ МАТУРА ИЛИ НЯКАКЪВ ИЗПИТ ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ В КРАЯ НА ВСЯКА УЧЕБНА ГОДИНА.НАПЪЛНО Е ВЪЗМОЖНО.ТЕЗИ СА НАПЪЛНО НЕУПРАВЛЯЕМИ

83

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен---82 Колко пъти ще правиТЕ ''реформи'' в образованието , без резултати , и напротив , все по на минус ???

82

Анонимен

преди 2 седмици

До---80 !Дойде ''демокрацията , и на висота излязоха , утайката на обществото наричащи се ''атлантици'' , примитивни , неграмотни , но с ПРЕТЕНЦИИ , сякаш обществото и държавата им е ЗАДЪЛЖЕНА ЗА ВСИЧКО , а те готованците , мързеливи и нагли , направени само на приказки , сътворяват измишльотини и величайки пошлото , ни убеждават че всичко е ''добре'' . Е да , ама защо България е на всички последни места в ЕС , по всички показатели ?

81

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 80 --- По времето на социализма се признаваха по цял свят само дипломите от Софийския университет. Сега не знам какво е положението.

80

Анонимен

преди 2 седмици

Още преди 25г. , МОН излезе с ИНФО , едва ли не че е ''геройство '' :Всеки 2-ри в Бг е НЕГРАМОТЕН !Представете си след тези 25г. , колко ОЩЕ сме ПО-НЕГРАМОТНИ !?

79

Анонимен

преди 2 седмици

Слабо образование в Бг , нещо като , ''ЧАЛГА-ОБРАЗОВАНИЕ'' !Вече в цял свят , НЕ НИ ПРИЗНАВАТ ОБРАЗОВАНИЕТО !Защо при СОЦА се признаваше , г-да Бг-''атлантици'' ?

78

Перко

преди 2 седмици

След всеки клас трябва да има тест. И неграмотните да остават да повтарят класа. Пък не е лошо да се тестват и учителите

77

Анонимен

преди 2 седмици

махнете изпитите и образованието и дайте на децата по един смартфон с камера и да правя клипчета в инстаграм, тикток и тн и тн. За какво ви е образование па на вас?

76

Радек от Боктор

преди 2 седмици

Докато копираме провалите на американската образователна система ( справка: делегираните бюджети), така ще е! Ще е го духаме и ....

75

ПРОБЛЕМАТА

преди 2 седмици

не е в това "да има или да няма" изпит, а в това, че с всяко ново правителство се сменят куп чиновници, които не успяват да вникнат в същността на задълженията си и не желаят да си вършат работата така, че да се изпълнява закона!

74

Анонимен

преди 2 седмици

Защо трябва да има изпити и накрая тест? За да се види колко са фунционално неграмотните (по едно време бяха 45%) сред завършващите средно образование. И да лъсне голия зааддник на министерството на просветата, което съсипа българската образователна система.