182

Анонимен

преди 1 месец

Чстит празник на блгарските азбукита!

181

НЯКОЙ

преди 1 месец

Честит празник на всички. Само не знам защо този ден се свързва с Кирил и Методий. Историята ни казва, че те не са българи а византийци, че са създали глаголицата, която после е разпространена сред всички славяни, а не само в България, и за сведение кирилицата която днес използваме е създадена от Преславската книжовна школа след смърта на братята.

180

Анонимен

преди 1 месец

Смях ..... да плачеш или да се смееш.... "Колко неща се изписаха за този Тутанкамон, колко филми се направиха?! А той се оказа синът на Константин Велики - Константин II. Тутанкамон (ТТНКМН) = Константин (КНСТНТН), само дето малко е анаграмирано от египтолозите. Има едно "М" в името на Тутанкамон, което замества третото "Н" в Константин. Това заместване на "н" с "м" ще го срещнем и по нататък.....

179

Анонимен

преди 1 месец

ИСТОРИЯ = ИС + ТОР + И + Я ....Ровене ИЗ ТОРта, (оставена от човечеството) И така до края Я.....

178

Анонимен

преди 1 месец

Фотмите на нашите букви ни напомнят винаги за този строеж. Буквата "А" е като връх на пирамида - (по балканите има 12 хиляди пирамиди), от който като лъчи слизат надолу неговите еманации (деца) - Синът (Въздуха) и дъщерята (Водата). Синът "Б" идва от небето, което е като хоризонтална линия и е слязъл в Света, като един затворен кръг. Дъщерята "В" хармонизира този Свят, чрез закона "Както на небето, така и на земята"

177

Който се интересува

преди 1 месец

от историята на празника и от личността на солунските братя, да потърси две от книгите на проф. Гатя Симеонова - "Денят на Кирил и Методий" (1994) и "Загадките около етническия произход на солунските братя или на кое племе собствено принадлежат светците Кирил и Методий" (1999).Авторката е скромна, много трудолюбива и изключително коректна като автор.Затова името й не се чува много, освен в ограничен професионален кръг, но дори и там невъзпитаните, незнаещи и неможещи връзкарчета все я "забравят"

176

Анонимен

преди 1 месец

Българската Кабала: Буквата "А" стои в началото на нашата азбука и това е Бог (Той и Те). При евреите е Кетер. Втората буква е "Б". Синът на Бога, еврейското Хохма. Дъщерята на Бога е "Б". пще Бина. След като сътворил от себе си тези две божествени деца, Бог решил да сътвори и Земята "Г", а над нея Небето "Д", което стои както купол над Земята. При евреите и Древен Египет първо е построено Небето Хесед (Худ) и после Земята Гебура (Геб).

175

До 188 и 189

преди 1 месец

Напълно сте прав. Черноризец Храбър чудесно е обяснил великия смисъл на кирилицата в "За буквите". Това е единствената азбука в света, която е създадена с предназначението да слави и прославя Христос. Нито еврейската, нито гръцката или пък латинската са създадени, заради Христос, тъй като по време на появата си те не са познавали Христос. Останалите западни азбуки са производни на латинската. Кирилицата е уникална и боговдъхновена азбука.

174

Анонимен

преди 1 месец

Преди повече от 150 години ние сме ползвали старобългарската азбука, но за нея няма да стане въпрос сега. Днес ние ползваме една друга азбука. Тя е осъвременен вариант на старата българска азбука.

173

Анонимен

преди 1 месец

Какво е това послание към знаещите на земята? Да си зададем и другия въпрос. Кой в действителност са истинските знаещи на тази земя? Професорите, учителите, човеците завършили някакво образование и притежаващи диплома, дали могат да се нарекат днес Знаещи? Излиза че истинското знание няма нищо общо с това, което ни преподават в учебните заведения. Това навярно са искали да ни предадат и в посланието. Но то е било забравено или укрито и затова днешните поколения са в това безпътие и безверие.

172

Анонимен

преди 1 месец

"Запомни нахалнико (невернико)! Христос. Отца и червеите, са и ще бъдат! От ера на ера, и в ерите! Чудо за теб и за мен! И за всички! За цезаря и за кучето! И така - от начало до край!" Неверниците днес ни убеждават, че животът е само днес и сега. От ефира на радио и телевизия постоянно ни набиват в главите този рефрен. Никой не ни казва, че животът е безконечен. Ако се опиташ да говориш днес за безсмъртието на душата, то всички ще те обявят за поредният смахнат, или луд!

171

Анонимен

преди 1 месец

Честит празник на всички, които се гордеят с факта, че са българи!

170

Анонимен

преди 1 месец

"Казвайте словото твърдо!" Какво означава това? Дали има връзка с библейското "В началото бе Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото. То беше в началото у Бога. Всичко чрез Него стана, и без Него не стананито едно от онова, което е станало. В него имаше живот, и животът беше светлината на човеците. И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе."

169

Анонимен

преди 1 месец

"Ако живеете знаещи на земята, който и каквито и хора да сте, мислете нашия и за другия покой!" Защо нашите учители в училище не са ни учили за "другия покой"? Защото и техните учители не са знаели за съществуването му. Така българският народ влезе в една епоха на безверие в Бог, отвъдното и безсмъртието на душата.

168

Анонимен

преди 1 месец

"Аз Истината Виждам И Правя (и говоря) Добро (Благо). Ако Живеете Знаещи На Земята, Които И Каквито Хора Са Сте, Мислете За Нашият И За Другият Покой. Казвайте Словото Твърдо. Запомни Нахалнико (Невернико). Христос, Отца и Червеите, Са, И Ще Бъдат. От Ера В Ера, И В Ерите. Чудо За Теб, И За Мен. И За Всички За Цезара, И За Кучeто. И Така. От Началото До Края."

167

Анонимен

преди 1 месец

Азбуката е създадена от Климент, който е БЪЛГАРИН роден в Добруджа. Когато през 58г. от н.е. Свети Павел е ръкоположил за епископ Свети Ерм на първата християнска община в Европа в Филипополис, този град според написаното в посланието на Свети Павел, е бил столицата на провинция Македония. За макетата е трудно да се вдене, че Скопие е бил в Тракия, или нашият Пловдив е бил столица на Македония. В този смисъл манипулациите на политиците от Скопие са продиктувани от липса на своя история и държавн

166

До 174

преди 1 месец

Хубаво е че няма да оставиш поколение което с npokажeния ти ген да мъpcи земята българска , другия шMeuл (мо де Ра то ра) също

165

Анонимен

преди 1 месец

...''Тъй СОЛОНСКИТЕ двама братя ...." !

164

Анонимен

преди 1 месец

Празниците в България вече са само за държавните чантаджии , народа намрази всичките си празници !Кой разбрал ---разбрал , за какво иде дума !

163

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен---174 МноО ТЕНКЮ , ДА ВИ СЕ ВРЪЩА !