33

До 33

преди 1 месец

Да, Ленин е написал азбуката. Големи майтапчии коментират в този форум.

32

Анонимен

преди 1 месец

Замислял ли се е някой върху разделението на човешките езици на мяукащи и лаещи?

31

Анонимен

преди 1 месец

Най-ранните оригинални документи на,, Кирилица"са руски! С преписи може да се спекулира всякак!

30

Анонимен

преди 1 месец

Има вероятност, и да е монголска!

29

Ciril & Methodiu

преди 1 месец

Са гърци. Покръстването на българските племена и гръцката писменост са спасили от изчезване на не цивилизованите aбopигeни пръкнали се по нашите земи. Толкоз.

28

Бонго Бонго

преди 1 месец

Халюцинатори , Кирил и Методий не са българи!!!Не си измисляте. Те дори в Бг не са влизали. Идват в Солун от Моравия днешна Чехия. На въпроса дали сме славяни!!!! Пъъъъшни щуротийй... Защо не се казваме СЛАВЯНИЯ ИЛИ АВАРИЯ , АМИ БЪЛГАРИЯ????? ЗАЩО???? 596 ТА 630 И 681 ЗАЩО БЪЛГАРИЯ, А НЕ СЛАВЯНИЯ? РОМИТЕ ИДВАТ ОТ АРАБСКИТЕ СТРАНИ С ОСМАНЦИТЕ. Но каква е ролята на принцеса Тигуана откъдето идва думата ЦИНГАНИй от ТИГУАНЦИ

27

Анонимен

преди 1 месец

Мястото, на което са издълбани древните надписи по стените на нашата Магура е такова, че нито ще се напука при земетресение, нито се овлажнява, както се овлажняват много други места в тази пещера. Значи някой е имал достатъчно знания да прецени къде да бъдат издълбани надписите, за да останат непокътнати. Въпросът е какво се е опитал да ни съобщи някой чрез тези надписи.

26

Анонимен

преди 1 месец

Ако ходът на развитието е спокоен, то Развитието ще спре. Еволюцията е немислима без мутации от цингypeла към ром, така както е и при пушачите на цигари - от пушене на тютюневи цигари към пушене на електронни цигари?!!!? Та всички, които пушат цигари, няма значение какви са - електронни или обикновенни са ромоцингурели!

25

Анонимен

преди 1 месец

До Серж - Трай, не думай! Щото някои твърдят, че я е измислил Ленин.

24

Хора, опомнете се!

преди 1 месец

Още се спори за възрастта на надписите в пещерата Магура. Последно решиха, че са на повече от 15 000 години, но се допуска, че такива букви са съществували преди повече от 42 000 години. Какво общо има това с нас - 26 от 30-те букви в нашата азбука са аналогични на тези от надписите в Магура. Не знаем откъде и защо св.Кирил е избрал точно тази графична система за наша азбука.По света има 2 400 пещери с името Магура. За някакво праисторическо знание става въпрос, но не знаем какво е то и откъде е

23

Серж

преди 1 месец

Азбуката е,, Гражданскя", въведена за пръв път от Петър първи!

22

До 15

преди 1 месец

Българите със светски имена Църхо и Страхота - така са представени братята Кирил и Методий в не един европейски книжовен източник. Руската измишльотина за майка славянка и баща византиец (???) я преподаваха навремето в училищата от периода на соца. Ако и сега някой преподава тази басня, не знам какво да мисля за нашето висше образование и за кадрите, които то подготвя.

21

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 15 И къде видя написано, че майка им е славянка, а бащата "византиец". Знаеш ли през кой век влиза в употреба названието Византия? Чак след като вече не съществуват нито Западната, нито Източната Римска империя, ако изобщо се чувал за такива.

20

Анонимен

преди 1 месец

Във всички европейски държави и до днес се употребява думата "ц." като название на етнос, само у нас ЗАБРАНИХА употребата на тази дума и я замениха с "ром" поради нахалството и каприза на толерирания ц.Йосиф Нунев. Демек, само индийците са хора, а ние не сме! Защото "ром" на ц. език означава "човек".

19

Йосиф Нунев е онзи

преди 1 месец

ром, който навремто беше обгрижван, дундуркан и толериран, защото беше успял да завърши средно образование.Така, по пътя на толерирането и снизходителността стана висшист, а после придоби и научни степени, като междувременно посещаваше разни конференции в чужбина.И като благодарност за грижите на страната ни спрямо него, още в края на миналия век шумно обяви,че някакъв ц-ски конгрес бил РЕШИЛ занапред да не се употребява думата "ц." и да се замени с думата "ром", която означава "човек" на ц.език

18

Зрител

преди 1 месец

Да го гледаме, ама телевизията нали я спряхте.

17

Анонимен

преди 1 месец

как може да повлияят малобройните "славянски племена" на една от най-силните в политеческо,икономическо и културно влияние в Европа държави. все едно да се твърди че Германия(една от водещите в световно отношение)че пристигащате отвън са променили немския език за свои нужди.

16

ППУТИНОВА АЗБУКА

преди 1 месец

ППУТИН КАЗА ЧЕ АЗБУКАТА Е МАКЕДОНСКА.... РУZКИТЕ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ ГО ПОДКРЕПИХА С ДВЕТЕ РЪЦЕ........ ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ....

15

Анонимен

преди 1 месец

И кво Киро и Мето ги изкарахте българи така ли. Пренаписахте историята. Синовете на Лъв, византийския благородник. Майка им е славянка, тук и българи и гърци сме единодушни. Тези мисии при хазарите и при Ростислав ще кажете, че не са организирани от Византия, а от Велики Преслав. Айде първо да научим фактите и историята и тогава да повтаряме като папагали. За кирилицата имаме повод за ГОРДОСТ. Тя си е наше творение, затова и Климент следва да е наравно с тях, НО НЕ Е? Никой не говори за него!

14

Анонимен

преди 1 месец

До ЗозоТИ ПА КОЙ ТЕ НАТИСКА ДА ЗВЪНИШ