68

абе

преди 1 месец

защо ни занимавате с некви збъркани грузинци и тяхното болно мислене

67

Историк

преди 1 месец

До Анонимен71 Това е факт. За влизането през 40та и че по това време Хитлер и Сталин са съюзници де, за другото не знам.

66

Радослав

преди 1 месец

До 71: още нещо което копейките много мразят да си признават е, че 1940-та БКП агитира по улиците, в парламента и дори пишат писмо до Цар Борис 3, че България трябва да последва примера на СССР и да стане член на тристранния пакт!

65

Радослав

преди 1 месец

До 66: България не нахлува, а пристига след немците и изпълнява функцията на пазеща реда войска в окупирани неприятелски страни. За разлика от съветските орди които нахлуват във Финландия, Латвия, Естония, Литва, Полша, потапят български пасажерски кораби още преди обявяването на едностранна война от съветите през септември 1944. Това путлероджендърите сте си завършени русофили, какво търсите в България след като тя не е ваша родина е абсолютна мистерия!

64

Анонимен

преди 1 месец

бащата на стали е РОМ то и поради това и не го мобилизират в ПСВ в царска русия ромите не служат а с ссср явно Командват

63

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен64 верно .... сега ли ти светна за съдбата ну в максуда другарю костя

62

Радослав

преди 1 месец

До 64: когато Сталин се дави в собствената си кръв, слугите му слухтят от другата страна на вратата и не смеят да влязат да видят какво става за да не ги пратят в ГУЛАГ, едва час след последният звук един събира сили да извика доктор който да констатира смъртта му. Даже най близките му не са се мръднали за да го спасят, а кротко са пивтунили докато чакат да са сигурни, че е пукнал! Толкова за Сталин!

61

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 63. Верно ли тей стана ?

60

Анонимен

преди 1 месец

Мед им капе на форумните "историци" от такива статии...

59

Анонимен

преди 1 месец

Май мейдани им готвят . С курабийки . Украйна 2 .За никакъв Сталин не става на въпрос .

58

Ели Коптер

преди 1 месец

Копейки стига, моля ви! И по тази тема ли сте експерти и пак ли знаете повече от всички за всичко! Елате да ви повозя на вертолета!

57

Истината

преди 1 месец

Американският бизнес е работил както и с съветите така и с фашистка Германия!Помощта към СССР въобще не е била безвъзмездна ( такова понятие в САЩ не е съществувало никога) и е била изплатена с лихвите до последният цент!Както беше писал един известен американски писател: Продавахме стомана и на едните и на другите подкрепихме фашизма а всичко можеше да свърши с няколко грама олово !

56

Историк

преди 1 месец

До Документирано Ето думите на САМИЯ ЖУКОВ Хората казват, че съюзниците не са ни помагали. Но не може да бъде отречено, че американците ни изпратиха материали, без които нямаше да можем да изградим резервите си и да продължим войната. Американците ни дадоха жизнено необходими експлозиви и барут. И толкова много стомана. Можехме ли наистина да създадем производството за нашите танкове без американска стомана? Сега казват, че сме имали от много по всичко"

55

Документирано

преди 1 месец

Първа годишнина след 9 май! Сталин-И без западна помощ щяхме да влезнем в Берлин!.-Жуков-Щяхме,само че на коне!

54

Радослав

преди 1 месец

До 52: нахлуха и в Унгария нахлуха когато народите там искаха свобода и да не са васали. Че и васална България накараха да прати армия да смаже национално освободителни движения. И стена с минни полета направиха за да спират "щастливи комунисти" да бягат, а не за да спират "изпаднали западняци". Повече хора са убити за 1 година бягайки от съветската сфера на влияние отколкото са спрени да влязат нелегално за цялото и съществуване.

53

ПЪЛНА ЗАБРАНА

преди 1 месец

НА ВСИЧКИ НПО > НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ЧУЖДИ АГЕНТИ

52

1957

преди 1 месец

Руснаците не нахлуха ли с танкове в Чехия? Или 1967?

51

Радослав

преди 1 месец

До 41: даже гвардейците които влизат в Берлин са с Шърмани и Чърчили! Войниците им плюскат американски порциони, крачат с американски ботуши и даже на медалите им отзад пише Маде ин ЮСА! Затова можеш да си вземеш пропагандата и да ходиш да целуваш мумията и да водиш прайда на 9.05 по стар путлероджендърски обичай! Атомната бомба я откраднаха от САЩ, реактивните самолети, ракетите и калашника от Германия, водката им от Украйна, автомобилите им крадени от запада, има ли нещо руско въобще?

50

Радослав

преди 1 месец

До Евроатлантик: немските танкове сгазиха почти цяла Западна Европа и части от СССР с гориво от СССР е по правилното да се каже. Защото дори докато започва Барбароса, съветските композиции с суровини продължават да пътуват към Германия защото Сталин не вярва, че е нападнат и го мисли за зла западна провокация.

49

Радослав

преди 1 месец

До 41: Абе путлероджендър, Германия не е получавала никакви помощи от САЩ, а Англия воюва с Германия от ден 1, две години през които Сталин и Хитлер са другари, Чърчил воюва. А СССР е бил пред колапс преди ленд лийз! Затова съветите получават стотици хиляди тонове храна, гориво, хиляди танкове, самолети, камиони, цял завод за гуми, влакове, Англия и САЩ пазят северните конвой до Мурманск защото съветския флот ще потъне в бурно море, най големият ас на СССР лети на американски П-40 кобра!